crusaderd1 έγραψε:Εχω ενα προβλημα με το laptop (HP Pavilion zv5000) απο τον καιρο που εβαλα το ubuntu 8.10 (dual boot με XP ) κατα διαστηματα κλεινουν οι εφαρμογες χωρις καμια προειδοποιηση και καμια φορα κανει αποσυνδεση του χρηστη.Δεν βρηκα κανενα παρομοιο θεμα στο forum αλλα απο search που εκανα στο google το μονο που βρηκα ηταν οτι μπορει να φταιει η ram.ετρεξα το memtest αλλα δεν βρηκε προβλημα.να πω οτι ειμαι νεος στο linux και ετσι δεν εχω και πολλες γνωσεις.
βοηθηστε γιατι ωρες ωρες κατανταει σπαστικο σε σημειο να μην μπορω να δουλεψω καθολου...
Με επιφύλαξη να σου απαντήσω μιας και το ξέρω το συγκεκριμένο laptop και επειδή ανέφερες κάποιο αποτέλεσμα σχετικό με την μνήμη RAM που βρήκες στο google,να φροντίσεις να δώσεις αρκετό χώρο στο swap σου γιατί η συνολική φυσική μνήμη του συγκεκριμένου laptop είναι 512 ΜΒ
αλλά επειδή το κύκλωμα γραφικών είναι ενσωματομένο πάνω στην μητρική και δεν διαθέτει ξεχωριστή μνήμη όποτε χρειαστεί μνήμη αντλεί από την φυσική RAM του συστήματος με αποτέλεσμα εκεί που νόμιζες πως έχεις 512 ολόκληρα MB μνήμης RAM,να έχεις γύρω στα 384 ΜΒ(χοντρικά...)
Επίσης αν μπορέσεις φτιάξε την υπογραφή σου....για να μπορούμε να σε βοηθάμε πιο εύκολα....