προβλημα στο κλεισιμο του λαπτοπ  Το θέμα επιλύθηκε

...hardware-drivers για desktops & laptops

Συντονιστής: adem1

Re: προβλημα στο κλεισιμο του λαπτοπ

Δημοσίευσηαπό linuxman » 14 Φεβ 2009, 23:20

nikostsi έγραψε:Δοκίμασα να τρεξω το linux mint6 live cd κ ενω το φόρτωσε κανονικά παρατήρησα ότι κ εκεί μου έκανε το ίδιο πρόβλημα (είναι ubuntu based σωστα;). Όμως δεν το έκανε στα debian4.0r6 που τα εβαλα τελείως δοκιμαστικά. Παρόλα τα προβληματα που παρουσιάστηκαν στην εγκατάσταση τα debian μου εκαναν κανονικο shutdown. Μηπως τελικά είναι καποιο προβλημα με τον πυρήνα αυτό (σε συνδυασμό με το laptop); Έλεγα να περιμένω λίγο για την τελική εκδοση Lenny να συγκρίνω. Μου την δίνει βέβαια γιατί ήθελα ubuntu αλλά ξέρω εγώ; Τι συμπεραίνεις από αυτά; :idea: :?:

Ναι πολύ παράξενο για δοκίμασε το 8.04.2 με πλήρης update και 64bit μήπως θα είναι καλύτερα ?
Είναι αρκετά σταθερό η δοκιμάζεις και το 9.04 που είναι beta ακόμα .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikostsi » 27 Φεβ 2009, 12:57

linuxman έγραψε:
nikostsi έγραψε:Δοκίμασα να τρεξω το linux mint6 live cd κ ενω το φόρτωσε κανονικά παρατήρησα ότι κ εκεί μου έκανε το ίδιο πρόβλημα (είναι ubuntu based σωστα;). Όμως δεν το έκανε στα debian4.0r6 που τα εβαλα τελείως δοκιμαστικά. Παρόλα τα προβληματα που παρουσιάστηκαν στην εγκατάσταση τα debian μου εκαναν κανονικο shutdown. Μηπως τελικά είναι καποιο προβλημα με τον πυρήνα αυτό (σε συνδυασμό με το laptop); Έλεγα να περιμένω λίγο για την τελική εκδοση Lenny να συγκρίνω. Μου την δίνει βέβαια γιατί ήθελα ubuntu αλλά ξέρω εγώ; Τι συμπεραίνεις από αυτά; :idea: :?:

Ναι πολύ παράξενο για δοκίμασε το 8.04.2 με πλήρης update και 64bit μήπως θα είναι καλύτερα ?
Είναι αρκετά σταθερό η δοκιμάζεις και το 9.04 που είναι beta ακόμα .

Eπανέρχομαι να παραθέσω τα τελικά μου συμπεράσματα για την περιπτωση που μπορούν να φανούν χρήσιμα σε κάποιον άλλο χρήστη μελλοντικά. Σε συνέχεια όλων των παραπάνω, δοκίμασα να βάλω τα debian lenny όπως και το ubuntu 9.04 και το πρόβλημα συνεχίζει . Στη δοκιμή των 8.04 το πρόβλημα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, που σημαίνει ότι μάλλον τελικά υπάρχει κάποια ασυμβατότητα μεταξύ του laptop μου και των συγκεκριμένων kernel. Δυστυχώς όμως τα 8.04 δεν μου αναγνωρίζουν ούτε κάρτα δικτύου, ούτε wiFi. Έτσι χωρίς internet μου είναι αδύνατο να συνεχίσω μαζί τους (θα υπάρχει κάποια λύση σε αυτό φαντάζομαι αλλά για ένα πολύ μέτριο χρήστη όπως εγώ, linux χωρίς ιντερνετ ακούγεται τρομακτική διαδικασία). Εγκατέστησα λοιπόν ξανά τα 8.10 με τον συμβιβασμό να κλείνω εγώ το λαπτοπ στην επανεκκίνηση.Δεν ξεχνώ βέβαια την πρόταση του linuxman για ένα bios update, τη στιγμή μάλιστα που η Toshiba έχει βγάλει ανακοίνωση στο site για κάτι τέτοιο. Απλά πρέπει να προετοιμαστώ ψυχολογικά για κάτι τέτοιο. Αξίζει όμως να αναφέρω ένα τελευταίο συμβάν που μου κίνησε την περιέργεια. Κατά τη διάρκεια όλης αυτής της συζήτησης δεν είχα σκεφτεί ότι είχα αφαιρέσει τη μπαταρία όταν αγόρασα το λαπτοπ για λόγους μακροζωΐας και την είχα αποθηκευμένη στο ντουλάπι. Σε μια τελευταία απέλπιδα προσπάθεια πρόσθεσα τη μπαταρία στο λαπτοπ και παρατήρησα τα εξής. Όταν το δουλεύω με ρεύμα (και τη μπαταρία πάνω) το πρόβλημα συνεχίζει, ενώ όταν το δουλεύω χωρίς ρεύμα αλλά με τη μπαταρία τότε το shutdown δουλεύει κανονικά!!! Δεν ξέρω αν αυτό λέει κάτι, ή αν είναι λογικό να συμβαίνει παρά το προβλημα που έχω, αλλά το καταθέτω για τα όποια συμπεράσματα. Ευχαριστώ για τις οποίες προτάσεις που έγιναν και ελπίζω να μην κουρασα... Σε περίπτωση πάντως που με κάποιο τρόπο λύσω το θέμα στο μέλλον, θα το αναφέρω μιας και φαντάζομαι ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που θα έχουν λαπτοπ toshiba και αυτό εξάλλου είναι το νόημα αυτού του φόρουμ.
Toshiba Satellite A300D-16N | AMD Turion(tm) X2 Dual-Core Mobile Processor RM-72 | 3 Gb RAM | ATI Mobility Radeon HD3650 512MB dedicated VRAM |
nikostsi
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikostsi » 20 Μαρ 2009, 00:23

Επανέρχομαι για τελευταια φορα σε αυτο θεμα να καταθεσω τη λύση του προβλήματος. Εαν κάποιος διαβασει τα επιμερους αποσπάσματα θα δει ότι παρόλο που έγιναν όλες οι κινησεις δεν ειχα αποτελεσμα. Έτσι ακολούθησα τη συμβουλή του linuxman κ έκανα bios update μιας κ η toshiba μου εδινε αυτη την επιλογη μεσα από το site της και των vista (δεν είναι λίγο ειρωικό; τα vista μου εκαναν bios update κ εφτιαξα το πρόβλημα στο linux). Έτσι λοιπόν το λαπιτόπι μου κάνει κάνει κανονικά shutdown πλέον. Ευχαριστώ linuxman.
Toshiba Satellite A300D-16N | AMD Turion(tm) X2 Dual-Core Mobile Processor RM-72 | 3 Gb RAM | ATI Mobility Radeon HD3650 512MB dedicated VRAM |
nikostsi
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Desktops & Laptops