Linux διανομη για Netbook

...hardware-drivers για desktops & laptops

Συντονιστής: adem1

Re: Linux διανομη για Netbook

Δημοσίευσηαπό vladx » 12 Νοέμ 2009, 14:58

Θα μπορουσα να βαλω μια διανομη debian, πχ. το ubuntu , τα οποια απ'οτι μου ειπατε ειναι πιο ελαφρυα και μετα να εκγαταστησω το netbook launcher?
Θα ειναι καλυτερα ετσι ή θα ειναι το ιδιο με το να εγκαταστησω το UNR?
Γνωση Linux: Μετρια|| Προγραμματισμος: Καλή|| Λειτουργικο: Ubuntu 12.04 - Windows 7 ||
Desktop || CPU : Intel Core2Quad Q9550 @ 2.83GHz || Ram: 4.00 GB DDR3 || Καρτα Γραφκων : GeForce GTX460
Become a Programmer, Motherfucker
Άβαταρ μέλους
vladx
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Mitsakos » 12 Νοέμ 2009, 22:43

Καλύτερα να πας σε xubuntu όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο post.
Το eeebuntu αναφέρεται σε netbook της ASUS σειρά Eee. Δεν ξέρω αν το hardware είναι παρόμοιο για να το κάνεις εγκατάσταση...

Επίσης δες τις διανομές που σου είπε ο sokoban4ever :thumbup:
Γνώσεις ⇛ Linux: Not bad ┃ Προγραμματισμός: Λίγο┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ 18.04 LTS x64
Προδιαγραφές ⇛ SONY VAIO VGN-NW21EF & DELL Inspiron 15 Series
>>Οδηγοί-How To-Tutorials<< && >>Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους<<
Άβαταρ μέλους
Mitsakos
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vladx » 13 Νοέμ 2009, 13:01

Λοιπον εβαλα τα Moblin και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος απο την αποδοση τους, αλλα πααααρα πολυ δυσαρεστημενος απο τα διαθεσιμα πακετα που υπαρχουν.
Υπαρχει τροπος να προσθεσω αποθετηρια? Η καποιος αλλος ωστε να αυξησω τον αριθμο των διαθεσιμων πακετων?
Γνωση Linux: Μετρια|| Προγραμματισμος: Καλή|| Λειτουργικο: Ubuntu 12.04 - Windows 7 ||
Desktop || CPU : Intel Core2Quad Q9550 @ 2.83GHz || Ram: 4.00 GB DDR3 || Καρτα Γραφκων : GeForce GTX460
Άβαταρ μέλους
vladx
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vladx » 14 Νοέμ 2009, 05:00

Παιδια συγνωμμη για το διπλο ποστ αλλα παρα την ταχυτητα του Moblin η ελλειψη σε πακετα δεν παλευεται και αποφασισα να δοκιμασω τα Xubuntu.
Τι πακετα θα πρεπει να βαλω ωστε να τα προσαρμοσω για την χρηση στο Netbook? Πχ να προσαρμοζεται το μεγεθος των παραθυρων στην οθομη του.
Κια τελος και πολυ σημαντικο, γινεται να βαλω το Netbook Launcher ωστε να εχω περιβαλλον ιδιο με του UNR?
Άβαταρ μέλους
vladx
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Hephaestus » 14 Νοέμ 2009, 09:25

Η δημοσίευση διαγράφηκε.
Τελευταία επεξεργασία από Hephaestus και 15 Δεκ 2009, 04:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο με 64 φουσκάλες ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Ναι
Άβαταρ μέλους
Hephaestus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vladx » 14 Νοέμ 2009, 13:39

Το UNR στην αρχη ηταν πιο αργο κι απ'τον επιταφειο... Με τις εφαρμογες που εβγαλα κατα την εκκινηση του συστηματος και οτι αλλες προσαρμογες μπορουσα να κανω, εφτασε να ειναι απλα αργο.
Τωρα το Moblin ηταν παρα πολυ γρηγορο και εκανε boot σε απιστευτο χρονο. Μιλαμε οτι απο τη στιγμη που θα κανει τους ελεγχους το bios ηθελε αλλα 5-7 δευτερα για να μπει κανονικα στην επιφανεια εργασιας.
Ομως το λειτουργικο δεν ηταν αυτο ακριβως που εψαχνα. Τωρα εψαξα στο wikipedia και σε συγκριτικο των λινουξ διανομων για netbook βρηκα τις εξης τρεις:

-to easypeasy που μου ειπες, το οποιο μοιαζει με το UNR και αν μπορουσες θα ηθελα να μου εξηγησεις τη διαφορα μεταξυ τους
-το linux4one το οποιο ειναι οπως λεει ρυθμισμενο ειδικα για τους Aspire One και ερχεται με Gnome η LXDE
-το Κuki το οποιο οπως λεει ειναι και αυτο ρυθμισμενο ειδικα για τους Aspire One και ερχεται με XFCE.

Μπορει καποιος να μου εξηγησει τις διαφορες τους και αν μπορει να μου προτεινει καποια απο αυτες? Αποφασισα παντως, πως οτι διανομη και να βαλω παντως θελω να ειναι βασισμενη σε Debian οπως τα Ubuntοειδη....
Άβαταρ μέλους
vladx
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Hephaestus » 17 Νοέμ 2009, 10:42

Η δημοσίευση διαγράφηκε.
Τελευταία επεξεργασία από Hephaestus και 15 Δεκ 2009, 04:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο με 64 φουσκάλες ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Ναι
Άβαταρ μέλους
Hephaestus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vladx » 17 Νοέμ 2009, 15:08

Κατ'αρχας ευχαριστω για την απαντηση.

Εχω μερικες ακομα ερωτησεις:

1)
Hephaestus έγραψε:Στο 110L ο εσωτερικός SSD των 8GB φιλοξενούσε το / σε ext2 ενώ στο ειδικό αριστερό slot μία 16GB SDHC Class6 το /home σε ext3. Σε κανένα δεν έχει swap.

Γιατι ext2 και ext3 και οχι ext4, ειδικα στο karmic που ειναι και το default filesystem? Απ'οτι εχω ακουσει το συστημα ειναι πιο γρηγορο με το ext4...
Και γιατι οχι swap? Με swap δεν θα ειναι ακομα καλυτερα?

2)
Hephaestus έγραψε:Εννοείται πως έγινε χειροκίνητη εγκατάσταση σε κατάσταση OEM και άδειαζα από πριν τις "σαβούρες".

Πως γινεται? Τι διαδικασια ακολουθω? Εχω δει αρκετες φορες την επιλογη οταν bootαρω το live usb αλλα με οδηγουσε σε περιβαλλον εντολων και δεν ηξερα τι να κανω...

3)
Hephaestus έγραψε: Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσα όση RAM σήκωναν (2GB και 1.5GB αντίστοιχα).

Που θα μπορουσα να βρω μνημη για για netbook? Δεν εχω βρει σε μαγαζια με ανταλλακτικα για υπολογιστες...
Άβαταρ μέλους
vladx
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Desktops & Laptops