Eγκατάσταση Linux σε Turbo-x [Επιλύθηκε]  Το θέμα επιλύθηκε

...hardware-drivers για desktops & laptops

Συντονιστής: adem1

Eγκατάσταση Linux σε Turbo-x [Επιλύθηκε]  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό tbaitasis » 31 Οκτ 2008, 10:53

Καλισπέρα. Προσπαθώ να κανω εγκατάσταη linux και συγγεκριμένα διανομή ubuntu σε laptop turbo-x iron v225. έχω ήδη εγκατεστημένα τα windows vista, αλλά θέλω να δοκιμάσς κ ένα αλλο λειτουργικό. Βαζω λοιπόν το live cd των linux μου βγαζει τις επιλογές
εναρξη απο το cd χωρις εγκατασταση
εγκατασταση
ελεγχος μνύμης
......
πατάω εγκατάσταση και μετα μ βγάζει μαύρη οθόνη. Δεν δέχεται ούτε κείμενο, οθτε κανει reboot. Mπορεί να βοηθήσει κανείς???Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!
Τελευταία επεξεργασία από tbaitasis και 01 Νοέμ 2008, 06:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
tbaitasis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Eγκατάσταση Linux se Turbo-x SOS

Δημοσίευσηαπό ilpara » 31 Οκτ 2008, 11:14

tbaitasis έγραψε:Καλισπέρα. Προσπαθώ να κανω εγκατάσταη linux και συγγεκριμένα διανομή ubuntu σε laptop turbo-x iron v225. έχω ήδη εγκατεστημένα τα windows vista, αλλά θέλω να δοκιμάσς κ ένα αλλο λειτουργικό. Βαζω λοιπόν το live cd των linux μου βγαζει τις επιλογές
εναρξη απο το cd χωρις εγκατασταση
εγκατασταση
ελεγχος μνύμης
......
πατάω εγκατάσταση και μετα μ βγάζει μαύρη οθόνη. Δεν δέχεται ούτε κείμενο, οθτε κανει reboot. Mπορεί να βοηθήσει κανείς???Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!

1. Από σήμερα εκτός του 8.04 LTS που συνεχίζει να υπάρχει μπορείς να δοκιμάσεις και το νέο 8.10. Μάλιστα αν δοκίμασες το ένα και δεν φορτώνει όπως λες, κάνε μια δοκιμή και με το άλλο. Το 8.10 ως νεότερο είναι πιθανόν να δουλέψει.
2. Να υποθέσω ότι δοκίμασες το "εναρξη απο το cd χωρις εγκατασταση" (live-cd) και πάλι δεν φορτώνει. Αν όμως φορτώνει δοκίμασε αφού φορτώσει να πατήσεις από εκεί install.
3. Έκανες MD5SUM check (https://help.ubuntu.com/community/HowToMD5SUM) για να δεις αν το cd σου γράφτηκε καλώς? Δοκίμασες να το ξαναγράψεις σε μικρότερη ταχύτητα?
4. Άλλη λύση είναι το alternate cd (http://releases.ubuntu.com/8.10/)όπου κάνεις εγκατάσταση από μη γραφικό περιβάλλον και με το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα τα καταφέρεις. Αν κάνεις αναζήτηση στο φόρουμ και στο google θα βρεις οδηγίες (π.χ. https://help.ubuntu.com/community/Installation/I386).
5. Τέλος μην ξεχνάς να κάνεις shut-down τα vista διότι by default κάνουν hibernate και όχι shut-down αν θυμάμαι καλά.
6. Οδηγοί εδώ http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=859

Ρώτα ότι θες εδώ και ξαναλέω με αναζήτηση στο παρόν φόρουμ και στο google θα βρεις πολλά. Δες και το link-οδηγό στην υπογραφή μου.
Καλή συνέχεια
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tbaitasis » 31 Οκτ 2008, 11:34

ευχαριστώ πολύ για τισ πολύ χρησιμεw πληροφοριες. Mπορείς να μ βοηθήσεις όταν λες οτι πρέπει να κάνω shut-down τα vista?
tbaitasis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tbaitasis » 31 Οκτ 2008, 11:40

κατέβασα μια beta έκδοση 8.10 αλλά δυστυχώς εχς το ίδιο προβλημα. Ακόμα δοκίσα αρκετές διανομές κ συνεπώς δεν πρέπει να φταίει το cd....ούτε όλεσ οι διανομές :( ......Έχω δοκιμάσει να τρέξω το ubuntu και από το Live cd αλλά και να τα κάνω κατευθείαν εγκατάσταση αλλά πάλυ δεν φορτώνουν...Θα δοκιμάσω και τ εναλλακτικό cd κ επανέρχομαι....Ευχαριστώ για το άμεσο ενδιαφέρον.
tbaitasis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 31 Οκτ 2008, 11:44

tbaitasis έγραψε:ευχαριστώ πολύ για τισ πολύ χρησιμεw πληροφοριες. Mπορείς να μ βοηθήσεις όταν λες οτι πρέπει να κάνω shut-down τα vista?

Μπες στα sVista=( Vista by me ) και κάνε κανονικό κλείσιμο του Η/Υ και μετά βάζεις το cd και ξεκινάς με το άλλο .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 31 Οκτ 2008, 11:53

1. Για shutdown σε vista μην πατήσεις το εικονάκι κάτω αριστερά που κλείνει ο Η/Υ (νομίζω ότι by default κάνει hibrnate) αλλά το βελάκι (αν θυμάμαι καλά) δίπλα σε αυτό για na δεις το μενού των επιλογών (hibernate, shutdown, κλπ) από όπου επιλέγεις shutdown.
2. Με το alternate θα κάνεις δουλειά. Αν δεν τα καταφέρεις μπες (π.χ. με xchat ή pidgin) στο irc (http://wiki.ubuntu-gr.org/Wiki/Community/IRC)να σε βοηθήσουν live κάποια παιδιά που ξέρουν περισσότερα από εμένα. Μάλιστα αν έχεις 2 Η/Υ και με τον ένα είσαι στο irc και με τον άλλον δοκιμάζεις ότι σου λένε η δουλειά θα γίνει ποιο εύκολα.
3. Το τελικό 8.10 κυκλοφόρησε εχθές.
4. Τον οδηγό της υπογράφης μου τον είδες?
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tbaitasis » 31 Οκτ 2008, 11:55

Thanks...Βασικά σκέφτομαι να κατεβάσω την τελική έκδοση 8.10 που ήδη άρχισε να διανείμεται απο το σέρβερ του ΔΠΘ και τα λέμε πάλυ αργότερα.Οποιος έχει διάθεση για βοήθεια ο λόγος είναι σεβαστός
tbaitasis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tbaitasis » 31 Οκτ 2008, 11:58

φίλε ilpara τώρα επεξεργάζομαι τον οδηγό που μ πρότεινες
tbaitasis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alpan » 31 Οκτ 2008, 19:37

Φίλτατε tbaitasis, απενεργοποίησε από το BIOS (όταν πατάς το κουμπί να ανοίξει το Laptop πάτα κατ'ευθείαν και κράτα πατημένο το F2) το USB LEGACY από το μενού USB SUPPORT. Μετά συνεχίζεις κανονικά.
Alpan
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tbaitasis » 31 Οκτ 2008, 21:58

Φίλε Alpan....μάλλον μου έδωσες πολύ σωστή συμβουλή. Απενεργοποίησα το usb legacy από το bios, και φόορτωσαν το ubuntu κανονικά....!!!!! :D Αυτή τη στιμή διαμορφώνω τα partition για την εγκατάσταση κ σου γράφω από το περιβάλλον των linux!!!! Ευχαριστώ πάρα πολύ σε σένα κ σ όλους τους συνφορουμίτες που έδειξαν ενδιαφέρον για το topic.
tbaitasis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Desktops & Laptops