Μαύρη οθόνη μετά από εκκίνηση

...hardware-drivers για desktops & laptops

Συντονιστής: adem1

Μαύρη οθόνη μετά από εκκίνηση

Δημοσίευσηαπό Muttley Black » 29 Μαρ 2014, 15:48

Καλημέρα σε όλους.

Έχω το εξής πρόβλημα. Μετά από εκκίνηση του Laptop παίρνω το logo της toshiba και μετά μαύρη οθόνη με έναν κενσορα να αναβοσβήνει πάνω αριστερά. Μετα απο 2-3 λεπτα μου εμφανίζει το μήνυμα "Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot divice and press a key". Το αστείο είναι ότι δεν με αφήνει να κάνω τίποτα. Δηλαδή ενώ επιλέγω boot απο cd ενώ παίρνει μερικές στροφές το cd δεν το κανει boot. Και boot τον σκληρο που κανω εχω το ιδιο αποτελεσμα.

Νωρίτερα το πρωί ολα ηταν μια χαρα. Κατεβασα ενα torrent και μετα τον εκλεισα για να κανω κατι δουλειες. Τωρα γραφω απο αλλο pc
:problem: ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ!!! :D
Γνώσεις ⇛ Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμός: Ευσεβής πόθος ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ BunsenLabs 8.2 "Hydrogen" σε Toshiba satellite C660D 10D
Προδιαγραφές ⇛ AMD V140 │ 2GB │ ATI Mobility Radeon HD 4200 Series │ Realtec RTL8188C Wireless LAN 802.11n PCI-E NIC│Realtec HD Audio │ 15.4" - 1366x768
Άβαταρ μέλους
Muttley Black
punkTUX
punkTUX

IRC: MuttleyBlack
Εκτύπωση

Re: Μαύρη οθόνη μετά από εκκίνηση

Δημοσίευσηαπό Muttley Black » 29 Μαρ 2014, 16:21

Ακούστε τι δοκίμασα και το πρόβλημα εξαφανίστηκε. Σκέφτηκα οτι μπορεί να είναι η ram και αφού αφαίρεσα την δικιά του έβαλα μια άλλη από το άλλο Laptop. Έκανα εκκίνηση μετά και όλα μια χαρά. Ε, λέω η ram ήταν. Ξαναβάζω μετά όμως την δικιά του Ram και πάλι δεν είχε πρόβλημα, έκανε εκκίνηση κανονικά ενώ πριν δεν έκανε.

Συμφωνείτε ότι το πρόβλημα είναι η ram και ότι σιγά σιγά τα φτύνει και όπου νάνε θα μου το ξανακάνει; Η είναι κάτι άλλο;

Αν είναι η Ram και χρειαστεί να πάω να αγοράσω καινούργια, η αναβάθμιση από 2gb που είχε σε 4gb είναι υπερβολή για Laptop που τρέχει Linux; H είναι μια καλή αναβάθμιση;
Γνώσεις ⇛ Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμός: Ευσεβής πόθος ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Προδιαγραφές ⇛ AMD V140 │ 2GB │ ATI Mobility Radeon HD 4200 Series │ Realtec RTL8188C Wireless LAN 802.11n PCI-E NIC│Realtec HD Audio │ 15.4" - 1366x768
Άβαταρ μέλους
Muttley Black
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό matthew » 29 Μαρ 2014, 16:34

Η αναβάθμιση σε ram έχει να κάνει κυρίως με το τι είδους εφαρμογές χρησιμοποιούμε. Βασικά πιστεύω ότι δεν είναι υπερβολή η αναβάθμιση μνήμης σε οποιοδήποτε μηχάνημα. Τώρα για το πρόβλημα που ανέφερες δε νομίζω να είναι θέμα μνήμης. Αυτές συνήθως τα φτύνουν με τη μία. Κάνε ένα έλεγχο μνήμης για σφάλματα με ένα live cd, να σιγουρευτείς αν φταίει η ram. Δες & αυτό: viewtopic.php?f=9&t=22271&start=0
Γνώσεις Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 31 Μαρ 2014, 10:37

matthew έγραψε:Βασικά πιστεύω ότι δεν είναι υπερβολή η αναβάθμιση μνήμης σε οποιοδήποτε μηχάνημα
+1
matthew έγραψε:Τώρα για το πρόβλημα που ανέφερες δε νομίζω να είναι θέμα μνήμης. Αυτές συνήθως τα φτύνουν με τη μία
Συμφωνώ.

Αν παρουσιάσει ξανά το πρόβλημα, ρίξε μια ματιά στα logs. Ίσως βρεις κάτι εκεί μέσα. Μερικές φορές εμφανίζονται διάφορα «προβλήματα φαντάσματα», όπου όπως εμφανίζονται χωρίς λόγο, έτσι και εξαφανίζονται χωρίς λόγο.
Π.χ https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=178740
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Muttley Black » 31 Μαρ 2014, 12:29

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Είναι αλήθεια ότι από τότε δεν έχει ξαναπαρουσιάσει κάτι. (με την δίκη του μνήμη). Μνήμη θα αλλάξω κάποια στιγμή και θα βάλω δυο καινούργια module 2χ2gb ίδιας μάρκας και την άλλη θα την έχω καβατζα.
Άβαταρ μέλους
Muttley Black
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Desktops & Laptops