alo12 έγραψε:ήσουν κατατοπιστικότατος
... είναι Η fog, χεχεχε....
alo12 έγραψε:Αυτό το οποίο δεν έχω διαλευκάνει οντας παντελώς αρχάριος είναι αν χρερίαζεται απο πλευράς μου εγκατάσταση κάποιον drivers με την λογική που γινόταν στα windows.
Οι οδηγοί των συσκευών είναι ενσωματωμένοι στον πυρήνα, μόνο αν δεν λειτουργεί κάτι σωστά καταφεύγουμε στη διαδικασία εγκατάστασης οδηγών (ή εν πάση περιπτώσει όταν τίθεται θέμα καλύτερης απόδοσης, πχ στα γραφικά).
alo12 έγραψε:Επίσης σχετικά με τα lubuntu και xubuntu εφόσον δεν υστερούν σε κάτι γιατί να μην τα προτιμήσει κάποιος ότι σύστημα και αν έχει έναντι του ubuntu που είναι πιο "βαρύ'
Χμμμ... δεν υστερούν από την άποψη ότι και με αυτά μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου, χωρίς να στερηθείς κάτι ουσιώδες.
Αυτό δε σημαίνει ότι παρέχουν όλα τις ίδιες ευκολίες και την ίδια λειτουργικότητα, καθώς βεβαίως και για όσους τους απασχολεί την ίδια αισθητική.
alo12 έγραψε:Θεωρέις πως στην περίπτωση μου πρέπει να κοιτάξω και το xubuntu ή ψηφίζουμε lubuntu.
Δεν έχω ακριβή αντίληψη των χαρακτηριστικών του υπολογιστή σου. Σε συνέχεια του προηγουμένου εδαφίου, θα έλεγα ότι δεδομένου ότι πας για φρέσκια εγκατάσταση, μπορείς άνετα να δοκιμάσεις, εγκαθιστώντας κατά σειρά το πιο "πλήρες" xubuntu και αν δεις ότι πέφτει βαρύ το πιο ελαφρύ Lubuntu. Εννοείται δοκιμάζεις χωρίς να κάτσεις να σετάρεις όλο το pc, μόνο τα βασικά. Ούτως ή άλλως η εγκατάσταση δεν διαρκεί πάνω από 20-30 λεπτά σε περίπτωση που αποφασίσεις να ξανακάνεις φορμάτ για κάτι πιο ελαφρύ.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.