Λοιπόν έχω εγκαταστήσει σε ένα λάπτοπ HP Pavilion dv9750ev (έχει δύο σκληρούς) το ubuntu 9.04 το οποίο κατέβασα και δοκίμασα αρχικά σαν live cd και μετά προχώρησα στην εγκατάσταση του.Η εγκατάσταση έγινε σε ext4 σε σκληρό που έχει και τα svista,όλα καλά στην αρχή έβλεπε και τους δύο σκληρούς που είναι σε ntfs αλλά πρίν απο μια βδομάδα περίπου που έκανα upadate μέσω internet δν έχω πρόσβαση σε κανέναν απο τους δύο.τα εικονίδια τους φαίνονται όμως όταν κλικάρω για άνοιγμα με μια μικρή καθυστέρηση μου εμφανίζει το εξής :

Και κάτι άλλο όταν έκανα εγκατάσταση το ubuntu την πρώτη φορά το έκανα κάπως πρόχειρα και χωρις να το ψάξω καλά οπότε έκανα μια επαναφορά στα vista και μου έδειξε κανονικά την χωρητικότητα του σκληρου που είχα εγκαταστησει το ubuntu χωρίς να μου κρύβει αυτα που κατέλαβε το ext4.Έτσι υπέθεσα πως σβήστηκε και προχώρησα σε καινούργια εγκατάσταση πιο σωστή με τν βοήθεια και του οδηγού που βρήκα στο forum αλλά στο grub μου εμφανίζει τα εξής η σχετική εικόνα είναι στο τέλος. το 2.6.28-11 ήταν τις πρώτης εγκατάστασης,το 2.6.28-14 της δεύτερης και πιο σωστής και το 2.6.28-15 έγινε μετά το update που έκανα.Πως θα κρατήσω μόνο το τελευταίο που είναι και το ενημερωμένο;;

Ευχαριστώ προκαταβολικά