ΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ -ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ

...hardware-drivers για desktops & laptops

Συντονιστής: adem1

ΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ -ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ

Δημοσίευσηαπό BEGINER001 » 30 Σεπ 2009, 12:33

Δεν ξερω αν εχει το προβλημα μονο ο δικος μου ο επεξεργαστης παντως ο INTEL 3.4 GHZ εχει προβλημα ψηλων θερμοκρασιων.
Το προβλημα ειναι οτι μερικες εφαρμογες περνουν το 100% της ισχυος του επεξεργαστη με αποτελεσμα να κτυπαει 80 βαθμους και αν ειμαι εκει και το δω μπορω να μπω και να σταματησω την διαδικασια μερικές φορες ομως δεν το βλεπω και ο ηχητικος συναγερμος δεν λειτουργει. Επισης μερικές εφαρμογες που κολλανε απορροφουν 100% της ισχυος του επεξεργαστη.

Το ερωτημα μου ειναι το εξης: υπαρχει τροπος να βαλω χαλιναρι στον επεξεργαστη ώστε μην φτάνει το 100% μεσα απο το linux;
Γνώσεις ⇛ Linux: καλό ┃ Προγραμματισμός: python ┃ Αγγλικά: Καλά Λειτουργικό ⇛Mint 18.1 Mate
BEGINER001
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: ΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ -ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ

Δημοσίευσηαπό panligo » 30 Σεπ 2009, 14:02

Μπορείς να βάλεις το applet "παρακολούθηση κλιμάκωσης συχνότητας cpu"
Με αυτό το applet μπορείς να ορίσεις την συχνότητα λειτουργίας του επεξεργαστή, έτσι μπορείς να ελαττώσεις και την θερμοκρασία του ;)
Άβαταρ μέλους
panligo
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 30 Σεπ 2009, 14:11

@panligo :thumbup:
@BEGINER001
Αν το υποστηρίζει βέβαια...
αλλά τίποτα δεν σε εμποδίζει να το δοκιμάσεις το applet
και εμένα στο desktop που δεν το υποστηρίζει το applet απλά με ενημερώνει ότι δεν γίνεται ;)
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό BEGINER001 » 30 Σεπ 2009, 14:56

Το εβαλα οκ δουλευει αλλα εχει μονο 2 επιλογες
    2,80ghz
    3.40ghz
και οταν το εβαλα ηταν στα 2,80 αρα δεν αλλαζει κατι.

Μηπως ξερει κανενας πως να βαλω ηχητικο συναγερμο στο aplet για την θερμοκρασια της CPU, τουλαχιστον μην παρουμε και καμμια φωτια αν κολλησει κανενα πορογραμμα
Τελευταία επεξεργασία από Nisok και 04 Οκτ 2009, 00:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Διόρθωση BBCode
Γνώσεις ⇛ Linux: καλό ┃ Προγραμματισμός: python ┃ Αγγλικά: Καλά Λειτουργικό ⇛Mint 18.1 Mate
BEGINER001
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό panligo » 30 Σεπ 2009, 15:09

Το ότι σου βγάζει μόνο τις 3,4ghz και 2,8ghz είναι επειδή μόνο αυτές τις συχνότητες υποστηρίζει ο επεξεργαστής σου...
Όταν το έβαλες μπορεί να ήταν στα 2,8 αλλά όταν τρέξεις ένα πρόγραμμα που ανεβάζει την θερμοκρασία θα δεις ότι θα πάει αυτόματα στο 3,4. Αλλά εσύ μπορείς να το κλειδώσεις στο 2,8 ώστε να μην ζεσταίνετε.... Οπότε μπορείς να κάνεις μια χαρά την δουλειά σου..

Αν πάλι δεν θες αυτό το applet δοκίμασε το παρακάτω:
Δεν ξέρω αν θα σου εντοπίσει τον επεξεργαστή αλλά μπορείς να βάλεις το computer temperature monitor, όπου μπορείς να βάλεις ηχητικό συναγερμό.
Δες εδώ
Τελευταία επεξεργασία από panligo και 30 Σεπ 2009, 15:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
panligo
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό panligo » 30 Σεπ 2009, 15:30

Πάντως είναι πολύ περίεργο που ανεβάζει έτσι τη θερμοκρασία.
Αν πρόκειται για desktop, έχει περάσει η εγγύηση και ξέρεις τι κάνεις έχω να σου προτείνω τα εξής:

1)Καθάρισε τι κουτί από τυχόν σκόνη και χνούδια. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στην ψήκτρα του επεξεργαστή μήπως έχουν γεμήσει οι χαραμάδες με χνούδια...
2)Βεβαιώσου ότι δουλεύει ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή και γενικά όλοι οι ανεμιστήρες που βρίσκονται στο κουτί..
3)Αν το σύστημα είναι πάνω από πενταετίας, και ξέρεις τι κάνεις, αγόρασε θερμική κρέμα (7Ε περίπου κάνει) από ένα κατάστημα με υπολογιστές (στο πλαίσιο έχουν σίγουρα) και αντικατέστησε την παλιά που υπάρχει ανάμεσα στον επεξεργαστή και την ψήκτρα.
Άβαταρ μέλους
panligo
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 30 Σεπ 2009, 15:35

Δες εδω viewtopic.php?f=4&t=5751#p56196

Μετα δωσε το αποτελεσμα
Κώδικας: Επιλογή όλων
sensors

Αν δεν το εχεις.....καντο εγκατασταση.... :thumbup:
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό panligo » 30 Σεπ 2009, 15:43

vagrale13 έγραψε:Δες εδω viewtopic.php?f=4&t=5751#p56196
Μετα δωσε το αποτελεσμα
Κώδικας: Επιλογή όλων
sensors

Αν δεν το εχεις.....καντο εγκατασταση.... :thumbup:

Αυτό είναι για όσους θέλουν να βάλουν το hardware sensors monitor, ίσως να μπορεί να δει την θερμοκρασία του cpu (εμένα μου δείχνει μόνο των σκληρών δίσκων και της gpu) αλλά δεν έχει ηχητικό συναγερμό, μόνο ειδοποίηση με μηνύματα στην οθόνη τα οποία αν τύχει και δεν δει...... :silent:
Η ποιο σωστή λύση κατά την γνώμη μου είναι ο έλεγχος της συχνότητας. Το βάζει σταθερά στα 2,8 και ησυχάζει..
Τελευταία επεξεργασία από panligo και 01 Οκτ 2009, 09:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
panligo
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 01 Οκτ 2009, 02:14

@panligo
:think: Καλή ιδέα με το applet στα 2.8 :thumbup:
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό @ntonius » 01 Οκτ 2009, 09:03

BEGINER001 έγραψε:Δεν ξερω αν εχει το προβλημα μονο ο δικος μου ο επεξεργαστης παντως ο INTEL 3.4 GHZ εχει προβλημα ψηλων θερμοκρασιων.
Το προβλημα ειναι οτι μερικες εφαρμογες περνουν το 100% της ισχυος του επεξεργαστη με αποτελεσμα να κτυπαει 80 βαθμους και αν ειμαι εκει και το δω μπορω να μπω και να σταματησω την διαδικασια μερικές φορες ομως δεν το βλεπω και ο ηχητικος συναγερμος δεν λειτουργει. Επισης μερικές εφαρμογες που κολλανε απορροφουν 100% της ισχυος του επεξεργαστη.

Το ερωτημα μου ειναι το εξης: υπαρχει τροπος να βαλω χαλιναρι στον επεξεργαστη ώστε μην φτάνει το 100% μεσα απο το linux;

Αν ο επεξεργαστής σου είναι Prescott (γιατί υπήρχε και Northwood με αυτή τη συχνότητα) τότε έχουμε τον ίδιο.
Σε εμένα λειτουργεί μια χαρά , δεν κουράζεται σε περιβάλλον linux και γενικά δεν βαράει 100% . Πρόβλημα με high cpu usage είχα στις αρχές που ξεκίνησα να χρησιμοποιώ linux, πριν εγκαταστήσω drivers κάρτας γραφικών και codecs (π.χ. flash). Έχεις ολοκληρώσει αυτές τις διαδικασίες?

Όσον αφορά το applet κι εμένα από 2,80Ghz μέχρι 3,40Ghz λειτουργεί τον επεξεργαστή με δυνατότητα να τον αφήσω και μόνιμα στα 2,80 αν θέλω. Δεν το κάνω όμως σχεδόν ποτέ....αντιθέτως το βάζω μόνιμα στο 3,40 για να έχω καλύτερες επιδόσεις :lol:
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτρια ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal
Προδιαγραφές ⇛ AMD Phenom II X2 555 3,2Ghz │Gigabyte GA-880GM-UD2H │ 4GB (1333MHz) │
│ Asus Radeon 5750 Formula (1GB) │ Samsung TFT 17" │

Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους
Οδηγοί - How to - Tutorials
Αντιμετώπιση προβλημάτων
Εγκατάσταση codec και εφαρμογών πολυμέσων
Άβαταρ μέλους
@ntonius
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Desktops & Laptops