Προβλημα με PC!! ΒΟΗΘΕΙΑ παιδια!

...hardware-drivers για desktops & laptops

Συντονιστής: adem1

Προβλημα με PC!! ΒΟΗΘΕΙΑ παιδια!

Δημοσίευσηαπό limas » 29 Ιαν 2010, 14:06

Παιδια ξαφνικα το αλλο PC που εχω εβγαλε μπλε οθονη και μετα εκλεισε εκει στα καλα καθουμενα.Το αφηνω λιγη ωρα να ηρεμησει και μετα το ξανανοιγω και ανοιξε.Αλλα μετα παλι εκλεισε και απο τοτε δεν ξανανοιγει...
Τι μπορει να φταιει???
Μπορω με καποιο τροπο ή καποιο προγραμμα να παρω τα αρχεια του σκληρου, για να μην χασω τα δεδομενα???
Δοκιμασα και με safe mode αλλα τιποτοις!
Γνώσεις ⇛ Linux:Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός:Ναι ┃ Αγγλικά:Μέτρια
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Ubuntu 10.04.1 LTS σε Intel(R) Core(TM) 2 Duo CPU @ 2.00GHz
Προδιαγραφές ⇛ T5750│ RAM:3GB │Mesa DRI Intel(R) 965GM GEM │ Atheros AR5001 │Intel 82801H │ TFT 15.6''
limas
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Re: Προβλημα με PC!! ΒΟΗΘΕΙΑ παιδια!

Δημοσίευσηαπό Alexandros_ » 29 Ιαν 2010, 14:37

limas έγραψε:Παιδια ξαφνικα το αλλο PC που εχω εβγαλε μπλε οθονη και μετα εκλεισε εκει στα καλα καθουμενα.Το αφηνω λιγη ωρα να ηρεμησει και μετα το ξανανοιγω και ανοιξε.Αλλα μετα παλι εκλεισε και απο τοτε δεν ξανανοιγει...
Τι μπορει να φταιει???
Μπορω με καποιο τροπο ή καποιο προγραμμα να παρω τα αρχεια του σκληρου, για να μην χασω τα δεδομενα???
Δοκιμασα και με safe mode αλλα τιποτοις!

Μπλε οθονη και linux δεν πανε παρεα... :D ...Απο linux εγιναν ολα τα παραπανω που περιγραφεις ετσι?
Μηπως καηκε τπτ? εγω για hardware θα κοιταγα...
Δεν ανηγει καθολου? πατας εκκινηση κ καμια κινηση? αν ναι...Δοκιμασε να βαλεις ενα αλλο τροφοδοτικο να δεις αν περνει ρευμα...
Για να παρεις τα δεδομενα σου μολις ανοιξει αν δεν ξεκιναει απο το δισκο τοτε βαλε ενα live cd κ δες αν μπορεις να τα παρεις με αλλο δισκο (εξωτερικο)
Αλλιως βγαλε το δισκο σου, συνδεσε το σαν 2ο δισκο στο κανονικο pc σου κ δες αν μπορεις να σωσεις τπτ...
Και παντα backup!
Άβαταρ μέλους
Alexandros_
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 29 Ιαν 2010, 14:40

Για τον δίσκο, ότι είπε ο Alexandros_.
Smells like burning πάντως :mrgreen: Πες μας τι ακριβώς κάνει όταν λες δεν ανοίγει. Μπαίνει στο bios ή δεν φτάνει καν εκεί;
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό limas » 29 Ιαν 2010, 14:56

Λοιπον, το συστημα δυστυχως δεν ειχε Linux αλλα Windows ΧP.Και ηταν της ξαδερφης μου.Πρεπει να της βαλω Linux το ξερω! Ηταν στο Ιντερνετ και ξαφνικα πεταει μπλε οθονη με κινεζικα γραμματα.Αμαν αυτοι οι κινεζοι, ειναι παντου!Πλακα κανω! Οποτε μετα επειδη ειχε κολλησει τον κλεινει, λεει, απο τον διακοπτη του τροφοδοτικου :silent: Μετα παει να το ξαναανοιξει και της εμφανιζει την γνωστη μαυρη οθονη με τις επιλογες οπως: κανονικη εκκινηση Windows, ασφλης λειτουργια, κτλ...Και μετα σταματει εκει.Οτι και να επιλεξεις δεν προχωραει περαιτερω...Λετε να καηκε ο σκληρος??? :oops: :oops:
Aυτα μου περιεγραψε!!Ακουω την διαγνωση σας :wtf:
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Ubuntu 10.04.1 LTS σε Intel(R) Core(TM) 2 Duo CPU @ 2.00GHz
Προδιαγραφές ⇛ T5750│ RAM:3GB │Mesa DRI Intel(R) 965GM GEM │ Atheros AR5001 │Intel 82801H │ TFT 15.6''
limas
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 29 Ιαν 2010, 15:05

Με τα xp ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Θεωρείται πια πολύ ασταθές λειτουργικό για τα standards του 2010.
Μπες με ένα livecd ubuntu και αν λειτουργεί κανονικά είναι εντάξει, το πολύ πολύ να "έσπασε" το ntfs ή το partition.
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros_ » 29 Ιαν 2010, 15:12

Καταρχην το θεμα δεν ειναι linux...Καλα το υποψιαστηκα στην αρχη μπλε οθονη=windows... :D ...
Οτι και να σου πουμε να κανεις νομιζω οτι δεν εχει νοημα...
Εγω θα εκανα οτι σου ειπα παραπανω να παρω οτι μπορω απο δεδομενα κ μετα θα ρωταγα τι να κανω...

1) Κακως το εκλεισε απο το τροφοδοτικο...επρεπε να πατησει συνεχομενα το κουμπι τις εκκινησης να κλεισει...
2) Αν εσωσες δεδομενα κ λοιπα τοτε μετα μπες απο safe mode και κοιτα αν βλεπεις τπτ περιεργο...
(νομιζω θα χασεις απλα το χρονο σου σε αυτο το σημειο...)
3) Εγω θα εκανα κατευθυαν φορματ κ θα εβαζα dual boot...
Άβαταρ μέλους
Alexandros_
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό limas » 29 Ιαν 2010, 15:37

Δηλαδη να κανω εκκινηση με ενα livecd των Ubuntu και να εχω συνδεσει απο πριν ενα εξωτερικο σκληρο για να παρω τα δεδομενα??Θα μπορω απο αυτο το σταδιο να το κανω αυτο??Μπορεις να μου το περιγραψεις λιγο γτ ειμαι σχετικα αρχαριος σε αυτα??
limas
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kriti » 29 Ιαν 2010, 15:43

βαλε ενα live cd και μπουταρε χωρις να κανεις εγκατασταση παρε τα αρχεια σου στον εξωτερικο και μετα αν θες κανεις και κανονικη εγκατασταση
υγ ειναι η επιλογη [δοκιμη του ubuntu χωρις αλλαγες στον υπολογιστη σας]
manjaro - hp pavilion -geforce 7400 -1,73 dualcore
Άβαταρ μέλους
kriti
daemonTUX
daemonTUX

IRC: kriti
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros_ » 29 Ιαν 2010, 16:14

limas έγραψε:Δηλαδη να κανω εκκινηση με ενα livecd των Ubuntu και να εχω συνδεσει απο πριν ενα εξωτερικο σκληρο για να παρω τα δεδομενα??Θα μπορω απο αυτο το σταδιο να το κανω αυτο??Μπορεις να μου το περιγραψεις λιγο γτ ειμαι σχετικα αρχαριος σε αυτα??

Ναι μπορεις να το κανεις...Δεν θα εχεις κανενα προβλημα λογικα...
απλα βαλε ενα cd κανε boot απο αυτο, μετα ψαξε να δεις που ειναι αποθηκευμενα τα αρχεια των windows κ στειλτα στον εξωτερικο...
Off topic:
Δεν ειμαι σιγουρος γι'αυτο που θα σου πω αλλα ισως να ειναι μεσα στον φακελο /media τα αρχεια των windows...
Άβαταρ μέλους
Alexandros_
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mparmpathomas » 29 Ιαν 2010, 16:20

Με το live cd θα πας στο μενού places και θα κάνεις mount τον σκληρό (απλά θα πατήσεις να ανοίξει). Εκεί θα είσαι στον φάκελο C: των windows.
To πιο πιθανό είναι ότι απλά κράσαραν (μόνιμα) τα windows.
Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Άριστα
Ubuntu 10.10 64bit σε Laptop: HP Pavilion DV3560ev
P8400 @ 2.26GHz │ 3 GB (DDR2 SDRAM) │ GeForce 9300M GS │ PRO/Wireless 5100 AGN by Intel │ 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller by Intel │ 13,3 LED Screen @ 1280x800
Άβαταρ μέλους
mparmpathomas
dudeTUX
dudeTUX

IRC: mparmpathomas
Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Desktops & Laptops