Ποια η γνώμη σου;

Βλέπω μια ιδιαίτερη προτίμηση στους Dell και απο άλλα μέλη του φόρουμ.
Συντονιστής: adem1
akedalma έγραψε:Σταθερός είναι ο η/υ,σκέφτηκα να αφήσω την αναβάθμηση για αργότερα και να προχωρήσω σε αγορά φορήτου που έτσι κι αλλιώς δεν έχω.Στο link που μου έστειλες,υπάρχει ο Dell Inspiron 1526 tk 57 1.9/2G 160/15.4 στα 499€.
Ποια η γνώμη σου;![]()
Βλέπω μια ιδιαίτερη προτίμηση στους Dell και απο άλλα μέλη του φόρουμ.
kalakouentin έγραψε:Συγνώμη για το off-topic αλλά αυτή η ψυχεδέλεια με την Dell είναι υπερβολική.
"Άψογη ποιότητα"? "Καλή επιλογή στο υλικό"? Mια βασική σύνθεση όπως όλα έχουν.
....
kalakouentin έγραψε:Συγνώμη για το off-topic αλλά αυτή η ψυχεδέλεια με την Dell είναι υπερβολική.
"Άψογη ποιότητα"? "Καλή επιλογή στο υλικό"? Mια βασική σύνθεση όπως όλα έχουν. Δηλαδή τα αντίστοιχα Lenovo και οι mobile workstation series της ΗP τί είναι? Διαστημόπλοια? Έχετε δει σκυλιά Laptop σαν της Toshiba ή πολλοί θεωρούν ότι η LG με zero burned pixel warranty στην οθόνη υπολείπεται ποιότητας? Nτάξει έβγαλε η Dell μηχανήματα για Ubuntu και τα χρεώνει πάνω κάτω ίδια τιμή με τα Windows. Προσωπικά δεν μου φαίνεται και απίστευτο. OK ήταν κάτι σχετικά ουσιαστικό και δεν ήταν καθαρόαιμο publicity stunt αλλά και η Sun και η ΗP και η ΙΒΜ και η SGI πουλάνε servers με RedHat και με OpenSUSE (και Debian εσχάτως). Εξαιρετικό service είχα και με HP και με IBM. Σίγουρα η Dell έχει καλό service, ναι έχει καλά μηχανήματα αλλά εντάξει έβαλαν Ubuntu (που είναι και δύσκολο να βρεις την επιλογή για Ubuntu στο Online Store τους) και έχουν όλη την κοινότητα να λειτουργεί ως resellers. Και όλο το site τους κάθε σελίδα έχει "Η Dell συνιστά Windows Vista® Business." Καλά που υπάρχουν και ΔΥΟ συστήματα τους που έρχονται με native Ubuntu installation.
Για έναν φθηνό φορητό εγώ πάντως προτείνω ένα Turbo-X ή ένα Innovator, αν πας από ένα Plaisio ή ένα e-shop θα σου δείξουν custom προσφορές που μπορεί να είναι αρκετά φθηνές.
πχ. το ακόλουθο Toshiba είναι κατά 95% ίδιο με το Dell στα 499 ευρώ (και αυτό) >> http://www.plaisio.gr/product.aspx?prod ... catalog=21
Δε θέλω να παρεξηγηθώ, δεν λέω ότι η Dell είναι "κακιά" εταιρία (αν μπορεί να ειπωθεί ότι υπάρχει "καλή" εταιρία) αλλά ηρεμία! Νισάφι! 2 συστήματα με Ubuntu έβγαλε και την έχουμε εθνικό ήρωα.
(Από επόμενο post θα αρχίσω να δίνω link από το e-shop γιατί θα με πάρετε για εργαζόμενο στο Πλαίσιο.)
Πιστεύω ότι όλοι οι φορητοί είναι υπερτιμημένοι και ότι αφού υπάρχει θέμα "αναγκαιότητας" τώρα και δεν μπορείς να διαθέσεις περισσότερα χρήματα σίγουρα ένας φορητός θα έχει πολύ χειρότερο value for money index από ότι ένας desktop. Aν δεν είσαι φοιτήτρια από επαρχεία ή γενικά άτομο που μετακινείται συχνά και πρέπει να το ακολουθάει η δουλειά του ο φορητός εκτός του "nicey feeling / all-in-one" δεν θα σου προσφέρει και κάτι παραπάνω. Άσε που είναι και πολύ πιο δύσκολο να αναβαθμιστεί.
πχ. από το site της Zero One στα 479ευρώ παίρνεις αξιοπρεπέστατο pc που θα σου τρέχει πολύ περισσότερα για περισσότερο καιρό από ότι ένας laptop στα ίδια χρήματα: >> http://www.zero1.gr/product_info.php?cP ... s_id=72693
ναι για ρώτα τον ftso για SIS κάρτα γραφικών στο φορητό του Πλαίσιο η και για 9300 Nvidia άγνωστης προέλευσης χωρίς να γίνεται τίποτα , Innovator που εγώ προσωπικά το είχα γυρίσει πίσω γιατί πήγε 3 φορές για service και δεν το κάνανε , και δεν αποδέχτηκαν ότι κάνει βραχυκύκλωμα κάρτα δικτύου με ρεύμα , και μου έλεγαν ότι ήθελαν αυτή , ενώ έχουν περάσει απο τα χέρια μου καμία 10 Dell και δεν είδα να έχει πρόβλημα κανένα , με καμία έκδοση του Ubuntu , Service για το HP , Acer , Vaio , πρέπει να τρέχεις εσύ στην Quest , για κανένα μήνα θα κάνει μια βόλτα στην Ευρώπη , και αυτό το ίδιο ,ενώ Dell θα έρθουν να το πάρουν και μετά θα σου το γυρίσουν στο σπίτι σου , τι να λέμε μετά για Service .έγραψε:Για έναν φθηνό φορητό εγώ πάντως προτείνω ένα Turbo-X ή ένα Innovator, αν πας από ένα Plaisio ή ένα e-shop θα σου δείξουν custom προσφορές που μπορεί να είναι αρκετά φθηνές.
έγραψε:Ναι προτίμηση υπάρχει και ο λόγος είναι ότι Dell βγάζει άψογη ποιότητα και κάνει καλή επιλογή στο υλικό .
Είναι και πρώτη που έβαλε Ubuntu στους Η/Υ τις .