έγραψε:γιατί με τα ίδια λεφτά δεν κοιτάς ένα Dell που και από το service και από κατασκευή και συμβατότητα υλικού προς Λίνουξ ότι καλύτερο υπάρχει
Περίμενα να δω ποιος θα το αναφέρει!
Κατασκευή το Lenovo νομίζω ότι είναι καλύτερο από αντίστοιχο Dell στα ίδια λεφτά και ως συμβατότητα υλικού με το Linux είναι και η σειρά ThinkPad πολύ γνωστή. Στο tuxmobil και στο linux-on-laptops έχει δεκάδες εγκαταστάσεις σε IBM laptops και αναφέρει και σε αρκετές περιπτώσεις το R61.
Συγκεκριμένα αναφέρει, για την Nvidia στο R61, ότι βάλανε το 7.10 (πιο πρόσφατα δε βρήκα) και είχανε προβλήματα για να πιάσουνε την πλήρη ανάλυση out-of-the-box (1680*1050 ανάλυση που ούτως ή άλλως το Dell ή το Toshiba με 15αρα οθόνη δεν την πιάνει) και χρειάστηκαν οι driver της Nvidia για 3D acceleration. Tελικά βέβαια όλα δουλέψανε (εκτός από το Fingerprint reader που αναγνωριζόταν ως usb device απλά

)
(δεν ξέρω πώς έχουν αλλάξει τα πράγματα με τη Lenovo) >> Δεν έχει χαλάσει για να χρειαστεί service κάτι που έχουμε πάρει από την Levono. Όταν πάντως η ΙΒΜ (γιατί τώρα τα φορητά είναι με τη Lenovo) διαχειριζόταν η ίδια το service τους, το service σε όλα τα μηχανήματα της ήταν εξαιρετικό.
Και εγώ για την Χ3100 δεν έχω ακούσει προβλήματα. (Μάλιστα η έκδοση με το Χ3100 του R61 δουλεύει out-of-the-box

) Ίσα ίσα έχω ακούσει ότι είναι από τα πλέον συμβατά graphic chipsets.
Άρα αφού προσανατολίζεσαι για το X3100 γιατί δεν παίρνεις πάλι το R61 αλλά με Χ3100 αντί για Nvidia?
http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do? ... 72A5F22116 παρουσιάζεται κιόλας και πιο φθηνό. Έτσι έχεις και Lenovo, και X3100 και είναι και πιο φθηνό. (Αλλά για κάποιο λόγο εμφανίζεται με εγγύηση 1 χρόνου αντί για 3 που έχει το μοντέλο με την Nvidia. Checkαρε τί παίζει... Ίσως είναι λάθος και χρειαστεί να αγοράσεις επέκταση για παραπάνω. (H Dell 2 έτh δίνει standard νομίζω.))