Tελικά δεν τα κατάφερα με το Btrfs και το GPT στο Fedora.

Έχει να κάνει με ένα partition boot bios νομίζω, σχετικά με το Btrfs και το GPT το οποίο δεν δημιουργείται αυτόματα. Ενώ όταν επέλεξα να γίνει η εγκατάσταση σε ext4 σε GPT το έφτιαξε μόνο του κανονικά. Αντίθετα, εγκατάσταση σε Btrfs σε MSDOS γίνεται κανονικότατα ακριβώς όπως περιέγραψε ο Φίλιππος παραπάνω.
Προχώρησα σε εγκατάσταση σε ext4 και όλα έγιναν κανονικά (έκδοση 20). Εν ολίγοις, θα γίνει αυτό:
fkol k4 έγραψε:Κάθε διανομή χωρίς ξεχωριστό /home. Ένα ξεχωριστό parttion που θα χρησιμεύει μόνο για αρχεία. Προσαρτάς το ξεχωριστό partition μέσω /etc/fstab και κάνεις ξανά link τους XDG φακέλους κάθε διανομής στους αντίστοιχους /$MOUNTPOINT/[Pictures, Downloads, ...]
Το partition scheme τώρα θα μοιάζει ως εξής (δίνω ελαφρώς παραπάνω χώρο σε κάθε διανομή για τα δεδομένα του κάθε $HOME):
[███] [███] [███] [███] [███] [█████████████████████████]
To μειονέκτημα είναι πως δεν κρατάς ρυθμίσεις του $HOME αν διαγράψεις τη διανομή. Πλεονεκτήματα είναι πως
- Μπορείς να έχεις πάντο το ίδιο username χωρίς prefix/postfix (μη γελάτε ρε, εγώ το θεωρώ σημαντικό
) - Δεν έχεις άμεση πρόσβαση σε κανένα άλλο $HOME παρά μόνο στο ενεργό.
Learner έγραψε:Αυτό το scheme έχω εδώ. Οπότε.. δεν έχω να προτείνω κάτι άλλο πέραν αυτού.
Εγκατέστησα και το Ubuntu GNOME 14.10 και τώρα πάω για τα υπόλοιπα.
Θα παίξω με το Btrfs στις υπό ανάπτυξη εκδόσεις που θα εγκαταστήσω στην συνέχεια αφού τελειώσω με τις 4 βασικές διανομές. Και αν βγάλω άκρη, φτου και απ' την αρχή...
Φίλιππε περιμένουμε οδηγό επειγόντως (χώσιμο)
και όχι μόνο (και πρίξιμο).

Γενικά πάντως, καλή η ιδέα με τα symlinks. Έκανα τα symlinks και τις απαραίτητες αλλαγές στο
~/.config/user-dirs.dirs &
/etc/xdg/user-dirs.defaults και πλέον ότι εικόνες/βίντεο/έγγραφα κλπ. βάζω στον αντίστοιχο φάκελο στο /home/elias/.../ της κάθε διανομής, μεταφέρεται αυτόματα στο data partition, ενώ τα υπόλοιπα αρχεία και φάκελοι (τα κρυφά) μένουν ξεχωριστά για την κάθε διανομή.
Μαρκάρω το θέμα ως επιλυμένο, διότι αν και δεν κατάφερα να το κάνω με Btrfs, αυτό που ήθελα εν τέλει έγινε, οπότε όλα οκ.
Το Btrfs και εγώ θα έχουμε δεύτερο γύρο στις υπό ανάπτυξη εκδόσεις!
Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια!