kokeroulis έγραψε:Λοιπόν ας τα πάρουμε από την αρχή.Όταν είπα ότι θέλω να αγοράσω έναν πολύ καλό υπολογιστή δεν εννοώ έναν που θα σηκώνει μόνο linux αλλά κάποιον που να πετάει.Για να συνενοηθούμε ας πούμε εναν dual boot με windows xp για games και linux.και για games σκευτείται τα πιο βαριά της αγοράς....Λοιπόν τι μου προτύνεται να βάλω?θα σας παρακαλούσα να μου πείτε τα ονόματα απο τα μοντέλα και την μάρκα τους.Όχι για παράδειγμα "βάλε 4 gb" ram επειδή υπάρχουν πολλές εταιρίες που βγάζουν 4 gb ram

.Το κόστος του υπολογιστή θέλω να είναι περίπου γύρο στα 1500 €.Αυτα

Κατ'αρχάς αν είναι να πάρεις θηρίο pc με 4-πύρηνο, 4-8GB ram, dx10 gpu και να του βάλεις xp 32άρια, κρατα καλύτερα αυτό που έχεις. Οτιδήποτε κάτω από Vista x64 είναι για πέταμα σε τέτοιο pc.
Από κει και πέρα:
- Case: Ότι σου γυαλίσει, αρκεί να είναι μεγαλούτσικο για να μην ψήνονται όλα μέσα.
- PSU: 600+ watt. Καλά είναι να περισσεύουν και λίγα watt. Τα καλά τροφοδοτικά έχουν και καλό efficiency.
- Cpu: Core i7 ή Phenom II, ανάλογα τα γούστα σου.
- Mobo: Κάποιο high end chipset (x58 πχ για intel)
- Ram: 6-8GB. Με τις μειωμένες τιμές των μνημών, δεν αξιζει οτιδήποτε λιγότερο.
- Gpu: Αφού θα βάλεις ubuntu θα διάλεγα κάτι σε nvidia για να μην ταλαιπωρώ τον εαυτό μου (από κει και πέρα αν θα'ναι asus, msi, xfx κλπ παίζει ελάχιστο ή καθόλου ρόλο).
Αυτά σαν μια γενική ιδέα

edit: Κάτι
τέτοιο πχ.