Asus Eee PC 4g - Η αρχή...

...hardware-drivers για desktops & laptops

Συντονιστής: adem1

Re: Asus Eee PC 4g - Η αρχή...

Δημοσίευσηαπό jim_dasalos » 26 Μάιος 2009, 20:54

Γεια σας και πάλι παιδιά...

Έχω κατεβάσει την έκδοση ubuntu-9.04-desktop-i386.iso (CD). Δεν σέρνεται απλά καθυστερεί λίγο για να ανοίξει (μου θυμίζει windows). Απλά περίμενα πιο άμεση έναρξη. Υπάρχουν κάποιες διεργασίες που εκτελούνται άμεσα και απλά δε τις χρειάζομαι για το Asus Eee PC 4g; Πώς τις αφαιρώ; Παιδιά μη με βάζετε να αλλάξω πάλι και μετά πάλι τις ενημερώσεις... Ας μαζέψω τις ενημερώσεις για off line εγκατάσταση και μετά θα δω τι μπορώ να κάνω.

Ποιες κάρτες συνεργάζονται καλά με τα Asus Eee PC 4g; Τι προτείνετε να πάρω; Άλλα 4 GB είναι αρκετά λέτε; Εκεί να έχω τα backup αρχεία και γενικά να τη χρησιμοποιώ με το λειτουργικό. Τώρα πως θα κάνω backup στη κάρτα δε ξέρω; Σε ευχαριστώ Babis_ECE για την απάντηση... Δώστε συμβουλές.

jennie θα ασχοληθώ σε λίγο με τις δικές σου συμβουλές για να μπορώ να γράφω γρήγορα και στο netbook μου. Πραγματικά σε ευχαριστώ για το χρόνο σου και τον κόπο σου... χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που βοηθούν τόσο... Μπράβο!

Α!! και μη ξεχάσω και την οθόνη με σύνδεση VGA.... όπως εχθές.
jim_dasalos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό serbabis » 05 Ιουν 2009, 23:56

Όντας χρήστης του Eeepc 1000H σου προτείνω το εξής:

Βάλε το EeeBuntu 3.0 (Ειδική έκδοση του ubuntu 9.04 για EeePc) όπου λειτουργούν τα πάντα.

Στην περίπτωσή σου που θες κάτι ελαφρύ κατεβάζεισ το το Eeebuntu Base 3.0 όπου εγκαθιστά μόνο το λειτουργικό με τα απολύτως απαραίτητα
Έχει ακόμη ρυθμίσεις και για τα κουβια του Eeepc και γενικότερα όλες τις παραμετροποιήσεις που χρειάζεται 1 Eeepc για να δουλεύει σωστά.

www.eeebuntu.org

Για να το εγκαταστήσεις καίς το .iso σε 1 flashaki με κάποιο πρόγραμμα. (χρησιμοποιώ το UnetBootIn)
Πρώτη κίνηση είναι μέσω Synaptic package manager να εγκαταστήσεις flash plugin-nonfree για να δουλευουν τα σιτε που χρειάζονται flash!!!
^^Επιμένω στο απο πάνω διότι έχω φάει ατελείωτα ξανύχτια με το Flash στον μοζιλλα και τις επιπλοκές που έτρωγε και κόλαγε. ¨ΜΟΝΟ το ανωτέρω plugin για Flash στο μοζιλα.

Μετά απο το προσθαφαίρεση προγραμάτων θα σου έλεγα να βάλεις open office αμα χρειάζεσαι, amsn, Movie player (για mp3 και DVD), VLC (όπως και δήποτε αν θες να βλέπεις ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους ( πειρατικές εννοώ χμμμμ γκουχ γκουχ..).

Ότι άλλο πρόγραμμα χρειαστέις απο κεί και πέρα απλά το κατεβάζεις απο το add/remove program.

Αυτά τα ολίγα και ελπίζω να σε βοήθησα όσο μπορούσα.

Υ.Γ
Κατα την γνώμη μου κάνε άφοβα την μετάβαση σε EEEBuntu για να έχεις όλες τις λειτουργίες του Λαπτοπ σου. Κατα την εγκατάσταση χρησιμοποίησε ext4 αφού υποστηρίζεται στα EEEbuntu 3.0
Intel Core2 quad Q6600 | 2 Gb Ram | Nvidia Geforce 6600GT | mobo Gigabyte GA - P35 - S3
OS XUbuntu 9.04 64bit
EeePc 1000H | 2Gb Ram
OS EEEbuntu 3.0 (9.04)
Linux: Χαμηλό | Προγραμματισμός: Μέτριος | Αγγλικά: Μέτρια
serbabis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 06 Ιουν 2009, 00:28

Αν περιμένετε από τους crappy ssd των μικρών eee να τρέχουν γρήγορα με ext3/4 (και όχι ext2) την πατήσατε ;)
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cobalt » 13 Νοέμ 2009, 21:20

Exω ενα eeepc asus και φορτομένα τα eeebuntu 3.0,δουλεύουν μια χαρά όμως αντιμετωπίζω πρόβλημα με το skype που είναι προεγακτεστημένο θέλω να βάλω την καινούργια έκδοση όμως δεν μπορώ γιατί πρέπει να σβήσω πρώτα την παλιά, θέλω αν γνωρίζει κάποιος να μου πει πως κάνουμε προσθαφαίρεση προγραμάτων στα eeebuntu ώστε να αναβαθμίσω το skype και όποιο άλλο πρόγραμμα χρειαστώ στο μέλον ευχαριστώ προκαταβολικά.
cobalt
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Desktops & Laptops