linuxman έγραψε: και ας μην έχει Ubuntu άλλα έστω να μην έχει τίποτα πάνω στο Η/Υ γίνεται , αν αρχίσουμε εδώ τουλάχιστον να ενθαρρύνουμε να γίνεται αυτό δεν θέλει πολύ χρόνο να το καταλάβουν , άλλα το πρόβλημα είναι ότι πολλοί προέρχονται απο το άλλο για διάφορους λόγους και είναι ένα θετικό βήμα , το πρόβλημα ότι τέτοιες κινήσεις πρέπει να γίνουν τουλάχιστον μία φορά το μήνα ώστε η π.χ. Χ εταιρία να καταλάβει ότι πρέπει να σκεφτούν να φέρουν και εδώ το linux based pc / laptops και μετά κάτι θα γίνει θετικό , γίνεται όμως αυτό ?
Ναι όταν το pc έχει Ubuntu όχι την βλακεία limpus linux που δεν μπορείς να βάλεις ένα πακέτο. Να υπάρχει ένα ενιαίο μαρκετινγκ και υποστήριξη να γίνει κάποιο linux διάσημο στο ευρύ κοινό. Τόσο καιρό παλεύαμε με τους ηλίθιους που δεν έβγαζαν ένα pc χωρίς windows και τώρα έχουμε τους άλλους ηλίθιους που βγάζουν μια διανομή της κακιάς ώρας και περιμένουν (όπως και εμείς) το linux να προχωρήσει με τις βλακείες αυτές. Έλα στην θέση του κάθε κατασκευαστή. Εσύ αν ήσουν πρόεδρος της Dell ή της κάθε Dell θα έστελνες λαπτοπ με ubuntu στην ελλάδα;;; Στα ζώα στα βαλκάνια;;; τι νομίζετε ότι οι ευρωπαίοι και οι αμερικάνοι είναι ηλίθιοι και δεν ξέρουν τι είμαστε; ΠΡΕΠΕΙ λοιπόν να τους δείξουμε εμείς (η κοινότητα του LINUX) ότι σε αυτήν την χώρα δεν υπάρχουν μόνο ζώα αλλά και άνθρωποι και μάλιστα πολλοί. Και σου λέω εντάξει να κάνουμε κάτι, δηλαδή αν ανοίξω ένα petition θα μαζευτούνε 10000 υπογραφές για να φέρει η Dell Laptop με Ubuntu; Και 10000 υπογραφές να μαζέψουμε πάλι το 1% θα ήμαστε. Θα έπαιρνες υπόψη το 1% μιας τριτοκοσμικής χώρας; Το πολύ να μας έστελνε καμιά ανθρωπιστική βοήθεια με αεροπλάνα.
Όσο το να αγοράζεις λαπτοπ με προεγκατεστημένα windows μπορεί να φαίνεται μονόδρομος, αλλά είναι το μεγαλύτερο έγκλημα που μπορείς να κάνεις. Ο μεταπωλητής πουλάει windows και λέει στο κατασκευαστή να φτιάχνει μηχανάκια με windows, ο πανάσχετος τεχνοφοβικός καταναλωτής αγοράζει windows (χωρίς να το ξέρει, πολλοί δεν ξέρουν ότι τα πληρώνουν φαντάσου) και το αποτέλεσμα είναι τελικά εγώ να πήζω γιατί δεν παίζει το wireless ενός φίλου μου που προσπαθώ να του βάλω ubuntu. Και ο αέναος φαύλος κύκλος συνεχίζεται ενώ ο μέσος λινουξάς προσπαθεί να κάνει προπαγάνδα για τον ανοικτό κώδικά και το ελεύθερο λογισμικό αγοράζοντας windows και παίζοντας Lineage. Δεν γίνεται δυστυχώς έτσι.
Είμαστε πολλοί; Έχουμε άποψη; και κυρίως δεν χρειαζόμαστε πραγματικά τα Windows; Αλλά πραγματικά;
Αγορά μπορεί να υπάρξει και να ικανοποιήσει και εμάς. Εγώ προσωπικά αγοράζω τουλάχιστον 15 υπολογιστές κάθε χρόνο για φίλους γνωστούς και για το σχολείο. Ήταν όλοι χωρίς λειτουργικό ακόμα και το laptop μου... και τι έγινε; δεν ήταν κανένας με linux. Η πώληση καταγράφεται σε μια εταιρία Χωρίς λειτουργικό, δηλαδή (μεταξύ μας) με πειρατικά Windows.
Για αυτό φωνάζω: ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕ UBUNTU.
Λαός: Μα δεν υπάρχουν.
Απάντηση: Ζητήστε τα για να υπάρξουν.