ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ UBUNTU ΣΕ ASPIRE

...hardware-drivers για desktops & laptops

Συντονιστής: adem1

Re: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ UBUNTU ΣΕ ASPIRE

Δημοσίευσηαπό σπυρος » 11 Φεβ 2009, 03:21

Φίλε linuxman ισος δεν το διατίποσα σωστά στο ιντερντ μπένω κανονικα και έκανα και τις ενιμερόσεις , το πρόβλημα είναι πος θα κάνω δύκτιο τους υπολογιστές μεταξη τους? Ο ένας έχει win και τον είδαν οι άλοι με το ubuntu , oi 2 με το ubuntu δεν βλέποντε μεταξή τους. για αυτούς ρώτισα τι ρηθμήσεις να κάνω για να μπένω από τον έναν στον άλλο.
ευχαριστώ.
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Χαμηλό / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Ελάχιστα
1) Indel pentioum 4 ram 1GB , 2) Idel Celeron 665 ram 327, 3) Aser Asrire 9500 780 1.73 GHz
Νέος στο Linux και ευχαριστιμένος , Παμπάλεος στο WIN και δυσαρεστιμένος.
σπυρος
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 11 Φεβ 2009, 14:20

σπυρος έγραψε:Φίλε linuxman ισος δεν το διατίποσα σωστά στο ιντερντ μπένω κανονικα και έκανα και τις ενιμερόσεις , το πρόβλημα είναι πος θα κάνω δύκτιο τους υπολογιστές μεταξη τους? Ο ένας έχει win και τον είδαν οι άλοι με το ubuntu , oi 2 με το ubuntu δεν βλέποντε μεταξή τους. για αυτούς ρώτισα τι ρηθμήσεις να κάνω για να μπένω από τον έναν στον άλλο.
ευχαριστώ.

Αν το θες για μεταφορά αρχείον απλά θα κάνεις εγκατάσταση και στους 2 Η/Υ ssh
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install ssh

Και μετά από Τοποθεσίες/Σύνδεση σε εξυπηρετητή θα επιλέξεις
1. Τύπος υπηρεσίας SSH
2. IP του Η/Υ
3. Θύρα 22
4. /home/username/
5. Όνομα χρήστη
6. και έχεις να το κάνεις και Προσθήκη σελιδοδείκτη με ένα όνομα ώστε να μην το κάνεις κάθε φορά άλλα απλά να επιλέγεις το σελιδοδείκτη και είσαι οκ .
Αυτός είναι απλός τρόπος .
Εάν πάλη θες να μοιράζεις αρχεία και σε παράθυρα πρέπει να υπάρχει οδηγός για samba στους οδηγούς , αν δεν υπάρχει πες και να σου δώσουμε οδηγίες πως να το κάνεις .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό σπυρος » 11 Φεβ 2009, 18:49

οταν λες IP, πιου υπολογιστη,πος τη βρησκω,/username/ είναι αυτό που χρισειμοποιω στην είσοδο του ubuntu? username & passw έχω τα ίδια σε όλα τα μηχανίματα. Και η σίνδεση στο ιντερνετ γινετε με αυτόματες ρυθμίσεις.
Είμαι αρχάριος πολύ για samba δεν ξέρω .Αυτό που θέλω να κάνω είναι το εξείς' όταν είμαι στο γραφίο να μπένω στο σπίτι ,απο το εργαστίριο στο σπιτι και γραφίο και αντίστροφα για να δω . ένα σχέδιο που έχω κανει στον η/υ στο σπίτι, να πάρω μια καρτέλα πελάτη από τον η/υ του εργαστίριου και να την επεξεργαστώ στο σπίτι η το γραφίο.
Αυτό διλαδή που έκανα έως τώρα με το home δύκτιο των win.
To ολο δύκτιο είναι ενσίρματο σε ένα κτίριο. Τα χαρακτιριστικά των η/υ μου είναι στην ταυτότιτά μου.
Και κάτι ακόμη στο λαπτοπ εχω φισική ram 512 και linux snap έκανα 1024 , θα κάνω αναβάθμησει σε 1gb φισική μνήμη , πρεπει να αυξίσω και τιν snap?
ευχαριστω και συγνώμη για το πρήξιμο που σας κάνω.
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Χαμηλό / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Ελάχιστα
1) Indel pentioum 4 ram 1GB , 2) Idel Celeron 665 ram 327, 3) Aser Asrire 9500 780 1.73 GHz
Νέος στο Linux και ευχαριστιμένος , Παμπάλεος στο WIN και δυσαρεστιμένος.
σπυρος
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Desktops & Laptops