Αγορά laptop

...hardware-drivers για desktops & laptops

Συντονιστής: adem1

Re: Αγορά laptop

Δημοσίευσηαπό linuxman » 10 Ιούλ 2009, 03:09

paschalis.m έγραψε:εχω δει ενα 16αρι acer 6930 και εμεινα.ισως οτι πιο ομορφο εχω δει. και εξαιρετικο σαν ποιοτητα.
ομως τρεμω και μονο στην ιδεα οτι μπορει για κατι απλο να μου σπασουν τα νευρα. ασε που ειμαι και απο επαρχια. δλδ αν κατι ας πουμε δεν παει καλα, η dell ή το πλαισιο για τα turbo-x αλλαζουν την mobo για πλακα σε μια μερα. ε η acer εχω διαβασει οτι θα σου κανει τα νευρα κροσια και με τρελλη καθυστερηση.
δεν ξερω αν αξιζει το ρισκο. προς το παρον με τρωει πολυ το turbo-x καθαρα για λογους service μιας και κατι καλυτερο με nvidia δεν μπορω να βρω.

Όπως σου είπα Service form Dell είναι καλύτερο , θα έρθουν θα το πάρουν εάν έχει πρόβλημα και μετά θα σου το φέρουν πίσω .
Τώρα όσο για κάρτες Intel δεν θα το έλεγα , είναι η καλύτερη που μπορείς να πάρεις και σε καλή τιμή , τώρα όταν έχεις 2-3 gb ram και να σε πάρει κάρτα και 500 από την φυσική μνήμη δεν θα το καταλάβεις .
Δια λέγεις Dell , και σε προτείνω πάνε σε ένα Multirama και δοκίμασε ένα Dell επί τόπου με ένα live cd .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Babis_ECE » 10 Ιούλ 2009, 12:31

Φίλε paschalis.m η πρότασή μου είναι η εξής:
- Αν μπορείς να διαθέσεις κάτι παραπάνω ( 980 ευρώ) τότε πάρε αυτό: http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... ct=1160133
Είναι αυτό που έχω κι εγώ, πάρα πολύ καλό laptop (έχω αλλάξει 4!), όλα δουλεύουν "out of the box", και κάρτα γραφικών έχει την 9600M GT. Έχει πέσει πολύ η τιμή του από τότε που το πήρα τον Οκτώβριο και πιστέυω έιναι πραγματική ευκαιρία η τιμή του.

-Αν δεν μπορείς, τότε κοίτα κάποιο Dell που σου προτείνει ο linuxman, όσο να 'ναι το service τους είναι το καλύτερο, και είναι τα πιο linux-friendly!

Eλπίζω να βοήθησα.
:)
Apple MacBook Pro 13.3" Intel i5 2.3GHz (Early 2011)
Άβαταρ μέλους
Babis_ECE
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό paschalis.m » 10 Ιούλ 2009, 14:10

linuxman, το ξερω οτι ειδικα στο λινουξ δεν θα αντιμετωπισω προβλημα με τη ram. απλα αυτο που ειπα ειναι οτι οι intel καρτες ειναι αδυναμες ακομη και για το compiz. αν καποιος εχει αλλη αποψη ας μου την πει.σε ενα toshiba 2ετιας που εχει intel το βλεπω οτι ζοριζεται, ενω ας πουμε στο δικο μου (οταν ακομη λειτουργουσαν αξιοπρεπως οι fglrx) το compiz δουλευε για την πλακα.

babis, το εχω δει αυτο που μου δειχνεις αλλα ξεφευγει αρκετα απο τον προυπολογισμο μου. ομως επειδη ποτε δεν ξερεις για πες μου τι λεει απο θερμοκρασιες και αν κανει θορυβο ο ανεμιστηρας.

και κατι τελευταιο, διαβασα στο phoronix οτι οι ανοικτοι drivers που δοκιμαζονται ηδη τρεχουν 3d για καρτες σειρας 3000 και 4000 και αναμενεται να κυκλοφορησουν καποιες εκδοσεις τους (με αρκετα προβληματα υποθετω) στα τελη του καλοκαιριου. και κυκλοφορουν ορισμενα εξαιρετικα value for money μοντελα με ati αυτη τη στιγμη (και τα καινουργια dell studio).
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
paschalis.m
punkTUX
punkTUX

IRC: paschalis
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Babis_ECE » 10 Ιούλ 2009, 17:07

paschalis.m έγραψε:babis, το εχω δει αυτο που μου δειχνεις αλλα ξεφευγει αρκετα απο τον προυπολογισμο μου. ομως επειδη ποτε δεν ξερεις για πες μου τι λεει απο θερμοκρασιες και αν κανει θορυβο ο ανεμιστηρας.

Aν ξεφεύγει από το budget δεν το συζητάμε. Aν καταφέρεις πάντως να κάνεις την υπέρβαση αξίζει. Το συστήνω ανεπιφύλακτα.
Πάντως τον ανεμιστήρα ποτέ δεν τον έχω ακούσει να δουλεύει στο φουλ, κι ας το έχω ανοικτό για μέρες συνεχόμενες. Το βράδυ που αφήνω το laptop ανοικτό (για seeding σε torrents βασικά) δεν καταλαβαίνεις αν λειτουργεί το pc αν δεν δεις το φωτισμένο λογότυπο της HP. :)
Από θερμοκρασίες, αυτήν την στιγμή, και με ανοιγμένο από το πρωί το laptop, το Thermal Monitor της nVidia δείχνει θερμοκρασία 56 βαθμούς C.
Apple MacBook Pro 13.3" Intel i5 2.3GHz (Early 2011)
Άβαταρ μέλους
Babis_ECE
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 14 Ιούλ 2009, 20:42

Πάντως τσέκαρε στο Πλαίσιο και αυτό που σου είπα σχετικά με το service των acer. Νομίζω ότι όντως το έχει αναλάβει.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Desktops & Laptops