Αναβάθμιση desktop

...hardware-drivers για desktops & laptops

Συντονιστής: adem1

Re: Αναβάθμιση desktop

Δημοσίευσηαπό cost@s » 05 Αύγ 2009, 23:00

Τελικά σκέφτομαι να αλλάξω μόνο τον σκληρό δίσκο και την μνήμη RAM, και να αφήσω την ίδια κάρτα γραφικών αφού δεν ασχολούμαι και ιδιαίτερα με παιχνίδια.

Μια ερώτηση ακόμη : Γίνεται να έχω συνδεδεμένους στο μηχάνημα μου δύο σκληρούς δίσκους και να επιλέγω έναν από τους δύο κάθε φορά;
cost@s
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 06 Αύγ 2009, 01:27

Ναι γίνεται να έχεις δύο, αλλά τι εννοείς να επιλέγεις ένα κάθε φορά ; Αν υποθέσουμε ότι σε αυτόν που έχεις υπάρχει ήδη το λειτουργικό και κατά πάσα πιθανότητα δεν θες να τον πειράξεις, ο δεύτερος λογικά θα έχει καθαρά χρήση storage, εκτός αν μιλάμε για περισσότερα λειτουργικά εγκατεστημένα σε ξεχωριστό δίσκο το καθένα.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό matthew » 06 Αύγ 2009, 08:12

cost@s έγραψε:Τελικά σκέφτομαι να αλλάξω μόνο τον σκληρό δίσκο και την μνήμη RAM, και να αφήσω την ίδια κάρτα γραφικών αφού δεν ασχολούμαι και ιδιαίτερα με παιχνίδια.

Μια ερώτηση ακόμη : Γίνεται να έχω συνδεδεμένους στο μηχάνημα μου δύο σκληρούς δίσκους και να επιλέγω έναν από τους δύο κάθε φορά;

Wise choice! 8-) Η πρότασή μου για ram & δίσκο ισχύουν.
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554764 26.00
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303607 + 47,35 = 73.35 €
Έτσι & αλλιώς δίσκο θα έπαιρνες σίγουρα. Για κάρτα γραφικών κοίταξε για καμιά μεταχειρισμένη AGP από κανένα φίλο. ;)

Όσο για την ερώτηση πληροφοριακά, μπορείς να συνδέσεις πάνω στο mobo που έχεις μέχρι & 6 σκληρούς δίσκους
- 2 x SATA 1.5Gb/s connectors
- 2 x ATA100/66 IDE connectors (supports 4 x IDE devices)

2 SATA + 4 ATA (αλλιώς λέγεται & ATAPI) αλλά χωρίς σιντιέρα & αρκεί να φτάνουν οι φίσες του PSU :mrgreen:. Αλλιώς 5 δίσκους & μία σιντιέρα. Όσοι δίσκοι είναι συνδεμένοι πάνω στο mobo & τροφοδοτούνται με ρεύμα τους βλέπει το BIOS οπότε & τα ΛΣ. Μετά ισχύει αυτό:
dim459 έγραψε:Αν υποθέσουμε ότι σε αυτόν που έχεις υπάρχει ήδη το λειτουργικό και κατά πάσα πιθανότητα δεν θες να τον πειράξεις, ο δεύτερος λογικά θα έχει καθαρά χρήση storage, εκτός αν μιλάμε για περισσότερα λειτουργικά εγκατεστημένα σε ξεχωριστό δίσκο το καθένα.

Edit: Θα χρειαστείς & ένα καλώδιο τέτοιο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.750765 άν δεν έχεις!
Γνώσεις Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cost@s » 06 Αύγ 2009, 09:08

dim459 έγραψε:Ναι γίνεται να έχεις δύο, αλλά τι εννοείς να επιλέγεις ένα κάθε φορά ; Αν υποθέσουμε ότι σε αυτόν που έχεις υπάρχει ήδη το λειτουργικό και κατά πάσα πιθανότητα δεν θες να τον πειράξεις, ο δεύτερος λογικά θα έχει καθαρά χρήση storage, εκτός αν μιλάμε για περισσότερα λειτουργικά εγκατεστημένα σε ξεχωριστό δίσκο το καθένα.

Nαι αυτό ακριβώς.
Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω τον παλιό σκληρό των 80GB με λειτουργικό Windows (επειδή για ορισμένες εργασίες είναι δυστυχώς ακόμη απαραίτητο) και τον δεύτερο σκληρό των 500GB με ubuntu.
cost@s
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό matthew » 06 Αύγ 2009, 15:16

:clap: Απλά αν δεν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή για SATA συσκευών να την ενεργοποιήσεις μέσα στο BIOS για να δεί το νέο δίσκο. Από κεί & πέρα δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα παραπάνω από το να εγκαταστήσεις το ubuntu στο νέο δίσκο. Όλοι οι controllers είναι ενσωματωμένοι πάνω στον linux kernel & θα βλέπεις όλους τους δίσκους στο ubuntu :thumbup: ;). Τώρα δεν ξέρω τι θα κάνει ο kernel των window$ :mrgreen:. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα βλέπει το νέο δίσκο λόγω έλλειψης υποστήριξης των file systems (ext) του gnu/linux. :thumbdown:
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 06 Αύγ 2009, 15:18

matthew έγραψε::clap: Απλά αν δεν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή για SATA συσκευών να την ενεργοποιήσεις μέσα στο BIOS για να δεί το νέο δίσκο. Από κεί & πέρα δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα παραπάνω από το να εγκαταστήσεις το ubuntu στο νέο δίσκο. Όλοι οι controllers είναι ενσωματωμένοι πάνω στον linux kernel & θα βλέπεις όλους τους δίσκους στο ubuntu :thumbup: ;). Τώρα δεν ξέρω τι θα κάνει ο kernel των window$ :mrgreen:. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα βλέπει το νέο δίσκο λόγω έλλειψη υποστήριξης των file systems (ext) του gnu/linux. :thumbdown:

Off topic:
Εάν περάσει τις 20000 γραμμές κώδικα που "έδωσε" ΜΣ στην κοινότητα τότε θα το βλέπει και αυτό :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό matthew » 06 Αύγ 2009, 15:35

linuxman έγραψε:Off topic:
Εάν περάσει τις 20000 γραμμές κώδικα που "έδωσε" ΜΣ στην κοινότητα τότε θα το βλέπει και αυτό :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: Πάντως εγώ δεν τις θέλω στον kernel μου! :mrgreen: Αλλά εγώ μιλάω για τους kernel των window$. Δεν φταίμε εμείς αν αυτοί δεν σχεδιάσανε τους kernels τους να υποστηρίζουν & τα δικά μας file systems! :problem:
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Desktops & Laptops