Μετά από καιρό επανέρχομαι σε ένα θέμα που ομολογώ το είχα παρατήσει,επαναπαυόμενος στο ότι βολεύτηκα με το dual boot vista-ubuntu,απλά όταν θέλω να κάψω κάτι γυρίζω στα vista.Το ίδιο κάνω και με το ασύρματο.Επιπλέον εγκατέστησα xubuntu σε ένα παλιό acer tranelmate 4020 ,το οποίο δουλεύει ρολόι!Το amilo δεν μπουτάρει κανένα live linux σύστημα εκτός αν το βάλω σε ένα usb 1gb!(μόνο σε αυτό!)και έτσι έβαλα και την 10.04 πρόσφατα ,χωρίς ωστόσο αυτό να λύσει κάποιο πρόβλημα(ήχος,ασύρματο).Χτες όμως συνέβει το εξής περίεργο:Κατέβασα μια μίνι διανομή ονόματι slitaz για δοκιμή.Την εβαλα σε cd και τη δοκίμασα στον acer χωρίς επιτυχία(δεν άνοιγε καθόλου).Ήμουνα έτοιμος να πετάξω το cd οπότε μου ήρθε η ιδέα να το δοκιμάσω στο amilo.Και ω του θαύματος άνοιξε!

Αμέσως το έβαλα σε usb με unetbootin και πάλι άνοιξε.

Το slitaz τρέχει στη ram ,ο amilo έχει 3gb ram,οπότε αφού ενημέρωσα το σύστημα,εγκατέστησα το vlc ,εβαλα ένα cd στον οδηγό και το έπαιξε κανικά

Βάζω κι ένα dvd το έπαιξε κι αυτό αλλά χωρίς ήχο

Το ασύρματο είχε κάποια διαδικασία και δεν το έφτιαξα.Ο προβληματισμός μου είναι:Πως είναι δυνατόν να μην δουλεύει το cdrom με ubuntu και να δουλεύει με το slitaz που το iso του είναι 30mb και που ο package manager του έχει 'ολα κι όλα 2500 περίπου πακέτα;Επιπλέον το slitaz δουλεύει με παλιότερο kernel!

Δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος να έχει κάποια απάντηση,ομολογουμένως όμως δεν είναι αρκετά περίεργο;