Σύνθεση desktop

...hardware-drivers για desktops & laptops

Συντονιστής: adem1

Re: Σύνθεση desktop

Δημοσίευσηαπό Apopas » 06 Δεκ 2009, 14:31

tolis_01 έγραψε:Πολλά προβλήματα ακούω πάντως με τις ati. Από 2.6.32 και μετά λένε οτι θα στρώσει.

Βασικά το KMS (kernel mode setting) των Radeon εσωκλείεται πλέον στον kernel αλλά όχι για τα τελευταία τσιπάκια 5χχχ, οπότε συν τοις άλλοις θα έχουμε καλύτερο power managemenet, stand by, hibernation κλπ. Δεν ξέρω αν θα δούμε τρομερές διαφορές, αλλά μόνο και μόνο το γεγονός ότι έγινε αποδεκτό στον kernel πάει να πει ότι βρίσκεται σε σταθερή μορφή, πράγμα άκρως θετικό.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό helen » 06 Δεκ 2009, 14:43

Γενικά είμαι επιφυλακτική ως προς τις ΑΤΙ με αυτά που εχω ακούσει γι'αυτό σκεφτόμουν για NVIDIA. Το μόνο που με έχει προβληματίσει είναι κάτι που διάβαζα σε ένα forum πως με τις ATI περνάς κάποιον κλειστό driver στην αρχή και ξεμπέρδεψες ενώ με τις NVIDIA πρέπει να περνάς drivers κάθε φορά που αναβαθμίζεις τον Kernel. Ισχύει κάτι τέτοιο; Εγώ πάντως τόσο καιρό με NVIDIA δεν είχα κανένα πρόβλημα ούτε στις αναβαθμίσεις.
helen
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 06 Δεκ 2009, 15:07

helen έγραψε:Γενικά είμαι επιφυλακτική ως προς τις ΑΤΙ με αυτά που εχω ακούσει γι'αυτό σκεφτόμουν για NVIDIA. Το μόνο που με έχει προβληματίσει είναι κάτι που διάβαζα σε ένα forum πως με τις ATI περνάς κάποιον κλειστό driver στην αρχή και ξεμπέρδεψες ενώ με τις NVIDIA πρέπει να περνάς drivers κάθε φορά που αναβαθμίζεις τον Kernel. Ισχύει κάτι τέτοιο; Εγώ πάντως τόσο καιρό με NVIDIA δεν είχα κανένα πρόβλημα ούτε στις αναβαθμίσεις.

Οι κλειστοί drivers της ATI και της NVidia πρέπει να εγκαθίστανται κάθε φορά που κάνεις αλλάζεις kernel. Αλλά ποιο δύσκολη και σπάνια είναι η διαδικασία αλαγής kernel παρά αλλαγής driver. Στο Ubuntu τουλάχιστον, η εγκατάσταση των driver είναι παιχνιδάκι. Οπότε μην σε απασχολεί αυτό.
Η αλήθεια με τους driver της Nvidia είναι ότι είναι πλήρεις. Δουλεύουν καλά σε 3D και 2D. Ενώ οι κλειστοί drivers της ATI δουλεύουν καλά σε 3D αλλά όχι σε 2D ενώ οι ελεύθεροι το ανάποδο. Εγώ προσωπικά, προτείνω πάντα NVidia σε νέους χρήστες, που απλά θα δουλέψουν και θα δουλέψουν καλά. Για την πάρτη μου θα πάρω ATI την επόμενη φορά που θα αναβαθμίσω, μόνο και μόνο για τους ελεύθερους drivers :)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 06 Δεκ 2009, 16:17

Apopas έγραψε:
Οι κλειστοί drivers της ATI και της NVidia πρέπει να εγκαθίστανται κάθε φορά που κάνεις αλλάζεις kernel.

Off topic:
Εάν έχει περάσει σωστά το κάνει αυτόματα με το dkms - Dynamic Kernel Module Support οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα να φορτώσει με το που θα κατεβάσει νέο Kernel update
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Hephaestus » 06 Δεκ 2009, 20:45

Η δημοσίευση διαγράφηκε.
Τελευταία επεξεργασία από Hephaestus και 15 Δεκ 2009, 04:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο με 64 φουσκάλες ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Ναι
Άβαταρ μέλους
Hephaestus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ubuntunoid » 06 Δεκ 2009, 20:56

Bασικά το DKMS που λέει ο linuxman κανει όλη τη βρωμοδουλειά (εγκατασταση των modules που εχουμε προσθεσει εμεις στον πυρήνα) αυτόματα σε κάθε αλλαγή πυρήνα.
Δεν το κανει μόνο για τα modules της nvidia αλλά και της Sun VirtualBox και σε ολα τα άλλα που χρειάζονται αντιστοιχη διαδικασία...
Επίπεδο Linux: Κάτι ψιλά Προγραμματισμός: Όχι Αγγλικά: Μέτρια
AMD Phenom IIx4 945 3,0 GHz | Nvidia 9500 GT | 4 GB DDR3 RAM | SM2333HD 1920x1080
Debian 7 64bit | Ubuntu 11.10 32bit
Άβαταρ μέλους
ubuntunoid
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Desktops & Laptops