helen έγραψε:Γενικά είμαι επιφυλακτική ως προς τις ΑΤΙ με αυτά που εχω ακούσει γι'αυτό σκεφτόμουν για NVIDIA. Το μόνο που με έχει προβληματίσει είναι κάτι που διάβαζα σε ένα forum πως με τις ATI περνάς κάποιον κλειστό driver στην αρχή και ξεμπέρδεψες ενώ με τις NVIDIA πρέπει να περνάς drivers κάθε φορά που αναβαθμίζεις τον Kernel. Ισχύει κάτι τέτοιο; Εγώ πάντως τόσο καιρό με NVIDIA δεν είχα κανένα πρόβλημα ούτε στις αναβαθμίσεις.
Οι κλειστοί drivers της ATI και της NVidia πρέπει να εγκαθίστανται κάθε φορά που κάνεις αλλάζεις kernel. Αλλά ποιο δύσκολη και σπάνια είναι η διαδικασία αλαγής kernel παρά αλλαγής driver. Στο Ubuntu τουλάχιστον, η εγκατάσταση των driver είναι παιχνιδάκι. Οπότε μην σε απασχολεί αυτό.
Η αλήθεια με τους driver της Nvidia είναι ότι είναι πλήρεις. Δουλεύουν καλά σε 3D και 2D. Ενώ οι κλειστοί drivers της ATI δουλεύουν καλά σε 3D αλλά όχι σε 2D ενώ οι ελεύθεροι το ανάποδο. Εγώ προσωπικά, προτείνω πάντα NVidia σε νέους χρήστες, που απλά θα δουλέψουν και θα δουλέψουν καλά. Για την πάρτη μου θα πάρω ATI την επόμενη φορά που θα αναβαθμίσω, μόνο και μόνο για τους ελεύθερους drivers