Θα προσθέσω και εγώ την άποψη για Asus 1000h. Η μπαταρία του είναι 6 cell, σε αντίθεση με όλα τα άλλα στην αγορά που είναι 3 cell, και αυτό του δίνει πολύ μεγάλη αυτονομία. Νομίζω ότι για netbook η αυτονομία είναι ίσως και το σημαντικότερο από όλα, λόγω της χρήσης για την οποία προορίζεται. Απο εκεί και πέρα δεν του λείπει και κάτι.
Μειονέκτημά του ότι είναι 1.5kg σε αντίθεση με το 1.2kg που είναι όλα τα υπόλοιπα λόγω της μεγαλύτερης μπαταρίας.
Επίσης του έχω περάσει την έκδοση eeebuntu 8.10 standar και δουλεύει μια χαρά απ' την αρχή.
Η μπαταρία ανάλογα με τη χρήση κρατά από 4 μέχρι και 5:50 ώρες, ενώ αν το παίξεις τελείως save power, δλδ κλείσεις ασύρματα, κάμερες, μπλε δόντια και φωτεινότητα στο χαμηλό μπορείς να ξεπεράσεις και τις 6 ώρες.
Το μόνο που δεν έχω βρει είναι πως να ανοιγοκλείνω τα παραπάνω, δλδ ασύρματα, κάμερες, μπλε δόντια μέσα από το eeebuntu χωρίς να πρέπει να το κάνω με restart από τo bios, αλλά δεν το έχω ψάξει ακόμη, μόλις βρω χρόνο θα ποστάρω ανάλογο thread.
Εν ολίγοις, πιστέω πως το eeepc 1000H είναι μονόδρομος λόγω μπαταρίας. Ελπίζω να βοήθησα.
Υγ. Γιατί το ubuntu τρώει πιο γρήγορα τη μπαταρία;
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι, σε χαμηλό επίπεδο ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 9.04, Win XP Pro GR SP2
Προδιαγραφές ⇛ P4 2.4 GHz │ 2GB DDR │ NVIDIA GeForce4 MX 440 (64 MB) │ Audigy 2 Platinum │ TFT 15" Philips 1024x768 75Hz