dim459 έγραψε:Off topic:britgreek έγραψε:O,τι πιο όμορφο έχω χρησιμοποιήσει σε λειτουργικό,
Καλά, βάλε KDE και τα λέμε... όρεξη να έχεις να πειράζεις...
Η εντονότερη και σκληρότερη κριτική προς το KDE στα Ίντερνετς ακόμα και από τους ίδιους τους χρήστες του, αφορά ακριβώς την εμφάνιση και τη γενικότερη «καρτουνίστικη» αισθητική
**. Έχουν δίκιο.
Η κύρια στάση άμυνας της ομάδας του KDE δεν είναι «δεν έχετε δίκιο, είναι μια χαρά», αλλά «όλο γι αυτό παραπονιέστε, αλλά δεν είδα κανέναν από εσάς τους καλλιτέχνες να πιάνει χαρτί και μολύβι να βάλει ένα χεράκι», κάτι στο οποίο επίσης έχει δίκιο.
Γι αυτό, ευχάριστη είδηση αποτελεί
η ίδρυση της παρακάτω ομάδας με σκοπό να βοηθήσει ακριβώς σε αυτόν τον τομέα

, αν και εδώ που τα λέμε το λογότυπο της σελίδας ομολογουμένως δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικό ως προς τις διαθέσεις της...
britgreek έγραψε:Το ElementaryOS είναι πιο κομψό κατά τη γνώμη μου. Γι' αυτό και γεμίζει το internet με πολύ καλές κριτικές, ενώ από άποψη λειτουργιών έχει πολύ λιγότερες δυνατότητες ενεργοποιημένες/εγκατεστημένες σε σχέση με το Ubuntu. Βασικά είναι σχεδόν σαν Mac.
madvinegar έγραψε:Αυτο ακριβως ηθελα να γραψω. Το KDE με το Elementary ειναι τα άκρα αντιθετα σε θεμα παραμετροποίησης.
Μια χαρά λειτουργίες παραμετροποίησης έχει και το elementary, αλλά τις έχει κρυμμένες στον
dconf-editor και σε αρχεία ρυθμίσεων. Η λογική είναι «αυτός που ξέρει τι θέλει και πως να το κάνει, ας πειράξει. Οι υπόλοιποι καλύτερα να μείνουν με τις προεπιλογές».
Ως άποψη, έχει και τα καλά αλλά και τα κακά της.
britgreek έγραψε:πιστεύω ότι μια διανομή σαν το ElementaryOS μάλλον έλειπε, για να καλύψει όσους απλά θέλουν ένα εύκολο λειτουργικό στο οποίο δύσκολα θα κάνουν κάτι λάθος, ενώ παράλληλα είναι όμορφο, με "κανονικές" γραμματοσειρές, τέλειο font smoothing, και πολύ γρήγορο. Στη συγκεκριμένη διανομή, ακόμα και το flash δεν υστερεί σε ταχύτητα σε σχέση με τα windows 7.
Οκ, ας μην υπερβάλλουμε και τόσο. Ψυχραιμία.
Για το elementary έχω γράψει κι εγώ ένα κάρο καλά πράγματα, έχω κάνει την παρουσίασή του για το περιοδικό Ubuntistas και είμαι και στη μεταφραστική του ομάδα γιατί η προσπάθεια αξίζει κάθε βοήθεια, αλλά ας μην ξεχνάμε πως είναι ένα rebranded Ubuntu 12.04 LTS με τα καλά που το χαρακτηρίζουν και με τα κακά που το χαρακτηρίζουν επίσης.
Το font rendering είναι αυτό του Ubuntu και μάλιστα κατ' επιλογή του επικεφαλής του project Fabien Foret (είχε προταθεί το infinality patch το οποίο απέρριψε) και το flash επίσης. Και όποιος καταφέρει να κάνει τον Midori να δείξει flash βίντεο ας πει και σε εμένα τον τρόπο αν δεν βαριέται...
Και μιας και το θέμα του νήματος λέγεται «Πολύ ελαφριά διανομή για παλιό Laptop με 512 MB ram», να πούμε πως
σε καμία περίπτωση το elementary δεν βρίσκεται στην κατηγορία των «ελαφριών» διανομών, αλλά στην κατηγορία των διανομών με πλήρες Gnome Shell, KDE ή Unity.
** Ακόμα εντονότερο είναι αυτό το φαινόμενο όσον αφορά το Enlightenment, για το οποίο η πιο συχνή φράση (στην οποία συμφωνώ απόλυτα) είναι «μακάρι να προχωρήσει, η ομάδα ανάπτυξης κάνει πολύ καλή δουλειά. Αν καταφέρουν να βρουν και κανένα θέμα που να μη σου βγάζει τα μάτια με την κακογουστιά του, τότε μπορεί να το χρησιμοποιήσει και κάποιος που δεν ανήκει στην ομάδα ανάπτυξης».