panagiotis έγραψε:Καλησπέρα σας. Και εγώ προσπαθώ να φτιάξω ένα υπολογιστή για το σπίτι αλλά επειδή με το hardware δεν τα πάω και τόσο καλά θα ήθελα και τη γνώμη πιο "ειδικών" από εμένα.
Υπολογιστής.
Πρώτα από όλα θα ήθελα να ξέρω αν είναι συμβατός με το ubuntu.Θέλω να είναι 1000% συμβατός με το ubuntu και δεν με νοιάζει αν δεν μπορούν να μπουν παράθυρα επάνω γιατί ούτε πρόκειται.
Και αν σας είναι εύκολο θα ήθελα να μου πείτε και γνώμες.
Ευχαριστώ.
πολλά τα λεφτά με όχι ότι καλύτερο θα μπορούσες να βάλεις...
Κακή επιλογή επεξεργαστή ο οποίος δεν υποστηρίζει vt για να τρέχεις άνετα virtual box αν χρειαστείς.
Θα σου πρότεινα :
http://imageshack.gr/files/81upxkhxlpe877ssq0rp.png1)νεότερης τεχνολογίας επεξεργαστής που
δεν του υπολείπονται χαρακτηριστικά.
2)4GB
DDR3 ram
3)καλύτερος και μεγαλύτερος σκληρός.
4)μητρική που δοκίμασα πριν μια βδομάδα και έπαιζε κανονικά σε kubuntu 9.04
5)Καλύτερη οθόνη με
ψηφιακή είσοδο(DVI) και 0 pixel εγγύηση (εδώ ίσως χρειάζεται μια καλύτερη έρευνα αγοράς)
ότι δεν πρόσθεσα κάντο εσύ
πρόσεξε όμως τα εξής:
1)το bluray αντιγραφικό αν δεν το χρειάζεσαι σίγουρα μην το πάρεις.
επίσης ούτε bluray αναπαραγωγή θες ακόμα. ταινίες απο video club δεν πρόκειται να δεις ποτέ, ειδικά σε linux λόγο drm.
Δηλαδή, πεταμένα λεφτά. Περίμενε κανα χρόνο να πέσουν οι τιμές...
2)Σου προτείνω ένα απλό LG sata αντιγραφικό το οποίο κάνει μόλις 22 euro και κάνει άριστα την δουλειά του.
Πέρα απο LG και samsung μην κινηθείς. Πολύ πιθανόν να το μετανιώσεις.
3)Η motherboard έχει 7-κάναλη αν θυμάμαι καλά κάρτα ήχου. Ως εκ τού του, αγοράζοντας μια καινούργια επώνυμη εκτός απο τζάμπα λευτά, θα τα βρείς και σκούρα σε linux. Διάθεσε τα χρήματα σε οθόνη και ηχεία παρά σε κάρτα ήχου που έχεις ήδη.
4)Το κουτί που έβαλες είναι κάπως ακριβό. Προσωπικά πάνω απο 50-60 euro δεν θα έδινα για κουτί.
5)Σύστημα ψύξης δεν είναι και τόσο απαραίτητο αν δεν πρόκειται να κάνεις overclocking...
6)Πληκτρολόγιο και ποντίκι όχι απο eshop. Να πας να το δεις απο κοντά για να μην βρεθείς προ εκπλήξεων.
ΥΓ: Αν θες intel cpu τότε όλο το set αλλάζει και ο μόνος που προτείνω είναι ο i7 920 του οποίου η τιμή και η τιμή των modo που τον υποστιρίζουν τσούζει αρκετά.
Αυτά.