βοηθεια για συνθεση pc

...hardware-drivers για desktops & laptops

Συντονιστής: adem1

Re: βοηθεια για συνθεση pc

Δημοσίευσηαπό Mitsakos » 06 Ιούλ 2009, 11:30

Λοιπόν, σε όλα είμαι σύμφωνος..

Ο επεξεργαστής είναι δυνατός (αυτόν έχω και εγώ),
Η καρτούλα είναι καλή. Μία καλή κάρτα γραφικών, ούτε τέρας αλλά ούτε και πατάτα.. value for money ίσως..
Μητρική: Μου αρέσει. Πάντα ASUS φοράω και εγώ.
Τροφοδοτικό θα σου πρότεινα αυτό -> Chieftec CFT-650-14C 24pin PSU (650W)
Δίσκο: Πήγαινε αν μπορείς σε ένα 250αρη για λειτουργικά & ένα 500 με 650 για αρχεία κτλ. Για μένα προτίμησε WD.
Τώρα για DVD-RW εγώ έχω samsung και είμαι Ok. Πάρε και ένα απλό DVD-R έτσι για να υπάρχει..

Αυτά... :thumbup:
Γνώσεις ⇛ Linux: Not bad ┃ Προγραμματισμός: Λίγο┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ 18.04 LTS x64
Προδιαγραφές ⇛ SONY VAIO VGN-NW21EF & DELL Inspiron 15 Series
>>Οδηγοί-How To-Tutorials<< && >>Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους<<
Άβαταρ μέλους
Mitsakos
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Celio » 07 Ιούλ 2009, 02:04

Mitsakos έγραψε:Λοιπόν, σε όλα είμαι σύμφωνος..

Ο επεξεργαστής είναι δυνατός (αυτόν έχω και εγώ),
Η καρτούλα είναι καλή. Μία καλή κάρτα γραφικών, ούτε τέρας αλλά ούτε και πατάτα.. value for money ίσως..
Μητρική: Μου αρέσει. Πάντα ASUS φοράω και εγώ.
Τροφοδοτικό θα σου πρότεινα αυτό -> Chieftec CFT-650-14C 24pin PSU (650W)
Δίσκο: Πήγαινε αν μπορείς σε ένα 250αρη για λειτουργικά & ένα 500 με 650 για αρχεία κτλ. Για μένα προτίμησε WD.
Τώρα για DVD-RW εγώ έχω samsung και είμαι Ok. Πάρε και ένα απλό DVD-R έτσι για να υπάρχει..

Αυτά... :thumbup:

φιλε mitsako σε ευχαριστω παρα πολυ...!!!!θα βαλω το κουτι αυτο πο μου εστειλες μαλλον(ειναι και πιο φθηνο αλλα και ποιο ομορφο).....το κουτι εχει ενσωματομενα ανεμιστηρακια???? και αυτο το μπλε φως που φαινεται??εχει παλι μεσα ledakia η θα πρεπει να βαλω εγω????? για πες μου για τα ανεμιστηρακια αν μπορεις,,,ευχαριστω!!!
Celio
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Mitsakos » 07 Ιούλ 2009, 15:40

Να'σαι καλά φίλε μου.

Το κουτί το παίρνεις κομπλέ όπως το βλέπεις.
Οι ανεμιστήρες που έχει μέσα είναι 120mm (Μπροστά + πίσω), ο μπροστά έχει led και κάνει το φωτισμό που βλέπεις. :thumbup:
Άβαταρ μέλους
Mitsakos
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Celio » 07 Ιούλ 2009, 21:58

Mitsakos έγραψε:Να'σαι καλά φίλε μου.

Το κουτί το παίρνεις κομπλέ όπως το βλέπεις.
Οι ανεμιστήρες που έχει μέσα είναι 120mm (Μπροστά + πίσω), ο μπροστά έχει led και κάνει το φωτισμό που βλέπεις. :thumbup:

οκ!!!!!!!!!!!!και κατι τελευταιο ποσο ρευμα θα καιει το pc???να μου δωσει να καταλαβω καποιος αν ξερει!!!!!...εχω αυτη την απορια αν μπορει κανεις να μου την λυσει εχει καλως....ευχαριστω και παλι ολους οσους με βοηθησαν σε αυτη την σθνθεση του pc.....ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!
Celio
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: boitheia gia synthesi pc

Δημοσίευσηαπό Mitsakos » 09 Ιούλ 2009, 10:37

tolis_01 έγραψε:Χαχα, άλλο ένα epic troll thread. Θα θελα να ξερα ποιες ακριβώς διαφορές βλέπετε ανάμεσα σε vista και 7 :lol:

foo_fighter: Το τροφοδοτικό καίει όσο χρειαζεται κάθε φορά. Δηλαδή αν τα εξαρτήματα σου τραβάνε 400watt ρεύματος, τόσο καιει και το τροφοδοτικό, είναι είναι 500watt είτε 850watt ;)

Ισχύει οτι αναφέρθηκε απο τον tolis_01 ;)
Άβαταρ μέλους
Mitsakos
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό panagiotis » 04 Αύγ 2009, 04:12

Καλησπέρα σας. Και εγώ προσπαθώ να φτιάξω ένα υπολογιστή για το σπίτι αλλά επειδή με το hardware δεν τα πάω και τόσο καλά θα ήθελα και τη γνώμη πιο "ειδικών" από εμένα. Υπολογιστής.
Πρώτα από όλα θα ήθελα να ξέρω αν είναι συμβατός με το ubuntu.Θέλω να είναι 1000% συμβατός με το ubuntu και δεν με νοιάζει αν δεν μπορούν να μπουν παράθυρα επάνω γιατί ούτε πρόκειται.
Και αν σας είναι εύκολο θα ήθελα να μου πείτε και γνώμες.
Ευχαριστώ.
Εικόνα Εικόνα
Toshiba Sattelite A100: Intel CoreDuo (1.83GHz) / Nvidia Ge Force 7600 / 1 GB DDR2 / 15.4" Mobile High Definiton.
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Καλό/Υψηλό / Προγραμματισμός: Ναι / Αγγλικά: Καλά/ Λειτουργικό:Ubuntu 11.10LTS "Oneiric Ocelot"
Άβαταρ μέλους
panagiotis
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 04 Αύγ 2009, 07:26

1.Η μητρική που έβαλες είναι socket AM/AM2,ενώ εσύ θές 775.
Δές κάποια σαν αυτή

2.Γνώμη μου,μην βάλεις μόνο 2 Gb Ram,οι τιμές στις μνήμες είναι εξαιρετικά χαμηλές πλέον.
Προτίμησε ένα 4gb kit.

3.Αν θές το σύστημά σου να αντέξει περισσότερο στο χρόνο,προτίμησε μια κάρτα γραφικών πιο καινούριας γενιάς.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό panagiotis » 04 Αύγ 2009, 11:27

Ευχαριστώ φίλε headless. Λέω όλο και κάπου θα έχω κάνει λάθος :D
Και με το πιο πάνω σύστημα (με κάρτα γραφικών, μνήμη και επεξεργαστή με αυτά του headless) είμαι 1000% καλυμένος από το ubuntu μας? Out of the box?
Εικόνα Εικόνα
Toshiba Sattelite A100: Intel CoreDuo (1.83GHz) / Nvidia Ge Force 7600 / 1 GB DDR2 / 15.4" Mobile High Definiton.
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Καλό/Υψηλό / Προγραμματισμός: Ναι / Αγγλικά: Καλά/ Λειτουργικό:Ubuntu 11.10LTS "Oneiric Ocelot"
Άβαταρ μέλους
panagiotis
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 04 Αύγ 2009, 14:13

Θα χρειαστεί σίγουρα να βάλεις τους drivers της nvidia,αλλά κατα τ΄αλλα είμαι 99.9% σίγουρος οτι θα είσαι οκ.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 04 Αύγ 2009, 15:58

panagiotis έγραψε:Καλησπέρα σας. Και εγώ προσπαθώ να φτιάξω ένα υπολογιστή για το σπίτι αλλά επειδή με το hardware δεν τα πάω και τόσο καλά θα ήθελα και τη γνώμη πιο "ειδικών" από εμένα. Υπολογιστής.
Πρώτα από όλα θα ήθελα να ξέρω αν είναι συμβατός με το ubuntu.Θέλω να είναι 1000% συμβατός με το ubuntu και δεν με νοιάζει αν δεν μπορούν να μπουν παράθυρα επάνω γιατί ούτε πρόκειται.
Και αν σας είναι εύκολο θα ήθελα να μου πείτε και γνώμες.
Ευχαριστώ.

πολλά τα λεφτά με όχι ότι καλύτερο θα μπορούσες να βάλεις...
Κακή επιλογή επεξεργαστή ο οποίος δεν υποστηρίζει vt για να τρέχεις άνετα virtual box αν χρειαστείς.

Θα σου πρότεινα : http://imageshack.gr/files/81upxkhxlpe877ssq0rp.png

1)νεότερης τεχνολογίας επεξεργαστής που δεν του υπολείπονται χαρακτηριστικά.
2)4GB DDR3 ram
3)καλύτερος και μεγαλύτερος σκληρός.
4)μητρική που δοκίμασα πριν μια βδομάδα και έπαιζε κανονικά σε kubuntu 9.04
5)Καλύτερη οθόνη με ψηφιακή είσοδο(DVI) και 0 pixel εγγύηση (εδώ ίσως χρειάζεται μια καλύτερη έρευνα αγοράς)
ότι δεν πρόσθεσα κάντο εσύ

πρόσεξε όμως τα εξής:
1)το bluray αντιγραφικό αν δεν το χρειάζεσαι σίγουρα μην το πάρεις.
επίσης ούτε bluray αναπαραγωγή θες ακόμα. ταινίες απο video club δεν πρόκειται να δεις ποτέ, ειδικά σε linux λόγο drm.
Δηλαδή, πεταμένα λεφτά. Περίμενε κανα χρόνο να πέσουν οι τιμές...
2)Σου προτείνω ένα απλό LG sata αντιγραφικό το οποίο κάνει μόλις 22 euro και κάνει άριστα την δουλειά του.
Πέρα απο LG και samsung μην κινηθείς. Πολύ πιθανόν να το μετανιώσεις.
3)Η motherboard έχει 7-κάναλη αν θυμάμαι καλά κάρτα ήχου. Ως εκ τού του, αγοράζοντας μια καινούργια επώνυμη εκτός απο τζάμπα λευτά, θα τα βρείς και σκούρα σε linux. Διάθεσε τα χρήματα σε οθόνη και ηχεία παρά σε κάρτα ήχου που έχεις ήδη.
4)Το κουτί που έβαλες είναι κάπως ακριβό. Προσωπικά πάνω απο 50-60 euro δεν θα έδινα για κουτί.
5)Σύστημα ψύξης δεν είναι και τόσο απαραίτητο αν δεν πρόκειται να κάνεις overclocking...
6)Πληκτρολόγιο και ποντίκι όχι απο eshop. Να πας να το δεις απο κοντά για να μην βρεθείς προ εκπλήξεων.

ΥΓ: Αν θες intel cpu τότε όλο το set αλλάζει και ο μόνος που προτείνω είναι ο i7 920 του οποίου η τιμή και η τιμή των modo που τον υποστιρίζουν τσούζει αρκετά.

Αυτά.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Desktops & Laptops