Έχω το 8.10
Καμία ιδέα ;
[edit]
Παρατηρώ ότι το πρόβλημα δεν υπάρχει όταν συνδέομαι με gnome-failsafe.
Άρα είναι μάλλον πρόβλημα του gnome.
Καμιά ιδέα ;
Συντονιστής: adem1

gto έγραψε:Έχω στήσει το χ11vnxc και μόλις συνδεθεί (κάνω login και στο vnc και στο ubuntu) η οθόνη παγώνει.
Έχω το 8.10
Καμία ιδέα ;
[edit]
Παρατηρώ ότι το πρόβλημα δεν υπάρχει όταν συνδέομαι με gnome-failsafe.![]()
Καμιά ιδέα ;

| Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bit | Προδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560 |
| Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0] | Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01) |

simosx έγραψε:gto έγραψε:Έχω στήσει το χ11vnxc και μόλις συνδεθεί (κάνω login και στο vnc και στο ubuntu) η οθόνη παγώνει.
Έχω το 8.10
Καμία ιδέα ;
[edit]
Καμιά ιδέα ;
Μπορείς να αποφύγεις το X11VNC διότι το GNOME έχει ήδη VNCServer. Κοίταξε στις Προτιμήσεις σου.

logari81 έγραψε:διαβασε τον σχετικο οδηγο εδω:
viewtopic.php?f=9&t=2036
Επίσης θα σου φανεί χρήσιμο να ρίξεις μια ματιά στον παρακατω οδηγό (Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux) και στο αθρο "Πως βρίσκω λύσεις..." του περιοδικού ubuntistas.

gto έγραψε:simosx έγραψε:gto έγραψε:Έχω στήσει το χ11vnxc και μόλις συνδεθεί (κάνω login και στο vnc και στο ubuntu) η οθόνη παγώνει.
Έχω το 8.10
Καμία ιδέα ;
[edit]
Καμιά ιδέα ;
Μπορείς να αποφύγεις το X11VNC διότι το GNOME έχει ήδη VNCServer. Κοίταξε στις Προτιμήσεις σου.
Ναι το γνωρίζω, το έχω δοκιμάσει ήδη και είναι σταθερότατο, άλλα θέλει πάντα ανοιχτό κάποιο session κάτι που δεν επιθυμώ. Το χ11vnc μπορεί και ανοίγει όταν για παράδειγμα το μηχάνημα επανέρθει από διακοπή ρεύματος η όταν το ξυπνήσω με wakeonlan.

έγραψε:Όταν βάλεις το σύστημα να μπαίνει δίχως να ρωτάει για κωδικό, τότε πάλι δεν χρειάζεσαι το x11vnc.
Η ιδέα είναι ότι ο VNC server που έχει το GNOME είναι ήδη κατάλληλα ρυθμισμένος και δουλεύει σε συμφωνία με το υπόλοιπο σύστημα. Αν είναι να κάνεις τη δουλειά με το x11vnc, τότε θέλει πολύ αναζήτηση, και μάλλον ερωτήσεις σε αγγλικά φόρουμ. Το ερώτημα που θα ήταν καλό να εξαντλήσεις είναι, πως μπορεί ο VNC Server που έχει ενσωματομένο το GNOME να κάνει όλα αυτά που θέλεις.
(ένας τρόπος για να δούμε αν κάποιος έχει διαβάσει τις οδηγίες για τους νεοεισερχόμενους είναι αν έχει βάλει στην «υπογραφή» του στοιχεία για τον υπολογιστή του, γνώσεις linux και αγγλικών, κτλ).

ssh -X econlab@remote_IP
gto έγραψε:έγραψε:Όταν βάλεις το σύστημα να μπαίνει δίχως να ρωτάει για κωδικό, τότε πάλι δεν χρειάζεσαι το x11vnc.
Η ιδέα είναι ότι ο VNC server που έχει το GNOME είναι ήδη κατάλληλα ρυθμισμένος και δουλεύει σε συμφωνία με το υπόλοιπο σύστημα. Αν είναι να κάνεις τη δουλειά με το x11vnc, τότε θέλει πολύ αναζήτηση, και μάλλον ερωτήσεις σε αγγλικά φόρουμ. Το ερώτημα που θα ήταν καλό να εξαντλήσεις είναι, πως μπορεί ο VNC Server που έχει ενσωματομένο το GNOME να κάνει όλα αυτά που θέλεις.
(ένας τρόπος για να δούμε αν κάποιος έχει διαβάσει τις οδηγίες για τους νεοεισερχόμενους είναι αν έχει βάλει στην «υπογραφή» του στοιχεία για τον υπολογιστή του, γνώσεις linux και αγγλικών, κτλ).
Βασικά πιστεύω ότι το έχω στήσει σωστά το x11vnc, το πρόβλημα έχει να κάνει μάλλον με την κάρτα γραφικών η θέμα permissions στα Χ.
Το παρακάτω από το Xorg.0.log λέει κάτι ;
AUDIT: Thu Nov 27 17:22:27 2008: 6028 X: client 10 rejected from local host ( uid=0 gid=0 pid=6062 )