έγραψε:Αρχικά είχα κατά διαστήματα ήχο από τα ηχεία (σε άλλα boot cycles είχα και σε άλλα δεν είχα). Εκείνο που παρατήρησα ήταν οτι πάντα είχα ήχο από τα ακουστικά. Επίσης, τις περισσότερες φορές που είχα ήχο από τα ηχεία αυτός κοβόταν μετά από λίγη ώρα. Όλα αυτά με το 3.0.0-16-generic-pae kernel και τους alsa drivers 1.0.24 (Library version: 1.0.24.1 και Utilities version: 1.0.24.2).
Έπειτα από πολλή προσπάθεια και μια ολόκληρη εβδομάδα ψαξίματος αποφάσισα να κάνω update τους drivers σύμφωνα με τη διαδικασία που αναφέρεται εδω
Aλλά μάταια αφού η διαδικασία δεν ολοκληρονώταν με το 3.0.0-16-generic-pae kernel (…δεν θυμάμαι…δεν έβρισκα τους headers;). Έτσι “έπεσα” στο 3.0.0-15-generic και τελικά τα κατάφερα.
Όμως ο ήχος δεν έπαιζε και πάλι από τα ηχεία πάντα (πάλι κατά περίπτωση...). Το alsa-info.sh έδειχνε οτι είχα τους drivers 1.0.25 αλλά τις παλιές εκδόσεις των άλλων δύο (Library version: 1.0.24.1 και Utilities version: 1.0.24.2). Σε μια τελευταία προσπάθεια και διαβάζοντας όλα τα βήματα στο SoundTroubleshootingProcedure, έκανα το κολπάκι που αναφέρεται στο βήμα 7. Συγκεκριμένα, από το alsamixer έκανα διαδοχικά mute και unmute του sp/dif. Όταν το έκανα mute με τα ακουστικά κουμπωμένα, όταν τα έβγαζα, ο ήχος έπαιζε από τα ηχεία αλλά για ένα λεπτό περίπου και μετά κοβόταν. Αφού το έκανα για περίπου 10 φορές...ως δια μαγείας ο ήχος σταθεροποιήθηκε!!! Και μου κράτησε έτσι για περίπου ένα μήνα...μέχρι προχθές που κόπηκε ξανά...χωρίς να κάνω update ή να κάνω κάτι άλλο σχετικό με τον ήχο!!!
Παλιά μου τέχνη κόσκινο λοιπόν. Αυτή τη φορά αποφάσισα να ακολουθήσω το πρώτο βήμα του SoundTroubleshootingProcedure. Το αποτέλεσμα: το κατέβασμα όλων των updates (και ιδιαίτερα των kernels) τα οποία τόσο καιρό απέφευγα και το 3.0.0-16-generic-pae με την 1.0.24 σειρά των drivers.
Ναί καλά μαντέψατε! Ήχος μόνο από τα ακουστικά (το ίδιο συμβαίνει και όταν φορτώνω το 3.0.0-16-generic με την 1.0.25 έκδοση των drivers που δούλευε).
viewtopic.php?f=38&t=22670
Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα με την κάρτα ήχου. Το πιο σημαντικό πρόβλημα όμως στο συγκεκριμένο laptop είναι οι ανεμιστήρες που δεν σταματάνε ποτέ. Έχει άλλος το ίδιο πρόβλημα; Αν ναι το έχει λύσει κάποιος; Στα forum της lenovo υπάρχει καταχωρημένο το πρόβλημα αλλά κανείς δεν έχει λύση.
Ευχαριστώ


