Γεια σε όλους.
Είναι από αυτά τα βράδια που είμαι ανήσυχος και ενώ όλα λειτουργούσαν σωστά στον υπολογιστή μου, άρχισα να πειράζω τα πάντα.
Αφού χάλασα το GNOME Shell και μερικές άλλες εφαρμογές και διαπίστωσα ότι μπορώ να τα φτιάξω, αποφάσισα να μετατρέψω τον δίσκο μου σε GPT.
Δεν θα είχα πρόβλημα να γίνει format στην κατάτμηση με το /, αλλά στο /home έχω περίπου 150GB δεδομένα και δεν είμαι σε θέση να κάνω backup, πρώτον γιατί δεν έχω αυτή την περίοδο κάποιον εξωτερικό δίσκο και δεύτερον γιατί η διαδικασία του backup είναι η πιο βαρετή διαδικασία που κάνω κατά καιρούς, από τότε που έπιασα πρώτη φορά στα χέρια μου υπολογιστή.
Προσπαθώ να παρακάμψω την όλη διαδικασία και αναρωτήθηκα αν γίνεται αυτό που περιγράψει ο τίτλος, δηλαδή αν μπορώ να μετατρέψω τo partition table του δίσκου μου από MBR που είναι τώρα, σε GUID (GPT) χωρίς να χάσω δεδομένα.
Διάβασα μερικά άρθρα στο internet αλλά δεν μου ξεκαθάρισαν το τοπίο και δεν με διευκόλυναν καθόλου.
Οπότε ζητώ τη βοήθειά σας. Γνωρίζετε αν και πως γίνεται κάτι τέτοιο;
Είτε πρόκειται για προσωπική εμπειρία, είτε για παραπομπή σε οδηγούς, κάθε πρόταση και βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας!