Ενώ είμουνα στα Windows 8 το netbook κόλλησε και επειδή δεν ανταποκρινότανε αναγκάστηκα να το βγάλω από την πρίζα και την μπαταρία για να κλείσει, (το έχω κάνει πολλές φορές στο παρελθόν). Εκκινόντας τα windows δεν φόρτωναν και κατέληγαν σε blue screen error, όπου και επανεκκινούσαν καταλήγοντας στο ίδιο αποτέλεσμα συνεχώς. Έβαλα το DVD εγκατάστασης των ubuntu kαι τα δοκίμασα απευθείας από το DVD, (δεν είχα εγκατεστημένα το ubuntu) και με την εξερεύνηση αρχείων όταν πάω να μπω στο διαμέρισμα των windows, μου βγάζει μια ειδοποίηση που λέει:
Unable to access “70 GB Volume”
Error mounting /dev/sda2 at /media/ubuntu/D2C4F169C4F14FE9: Command-line `mount -t "ntfs" -o "uhelper=udisks2,nodev,nosuid,uid=999,gid=999,dmask=0077,fmask=0177" "/dev/sda2" "/media/ubuntu/D2C4F169C4F14FE9"' exited with non-zero exit status 14: Metadata kept in Windows cache, refused to mount.
Failed to mount '/dev/sda2': Operation not permitted
The NTFS partition is in an unsafe state. Please resume and shutdown
Windows fully (no hibernation or fast restarting), or mount the volume
read-only with the 'ro' mount option.
Μάλλον το πρόβλημα προέκυψε επειδή αφαίρεσα το ρεύμα από τον υπολογιστή και έκανε βλάβη στο σύστημα αρχείων. Θα μπορούσατε να μου πείτε αν είναι βλάβη της κατάτμησης ή του σκληρού δίσκου και αν είναι ασφαλές να εγκαταστήσω το ubuntu?