matthew έγραψε:Καθάρισε καλά μέσα το pc & κάνε έλεγχο όλες τις καλωδιώσεις. Με πολύμετρο μέτρα κατευθείαν σε μια ελεύθερη τετράπινη (4 pin) φίσα του τροφοδοτικού τα +5V & +12V, χωρίς να χρειαστεί να αποσυνδέσεις τίποτα από το pc. Tουλάχιστον να προλάβεις να μετρήσεις μέχρι να κλείσει.

Αν έχει ενσωματωμένα γραφικά η μητρική βγάλε την κάρτα γραφικών (αν έχει & τροφοδοσία απευθείας από το τροφοδοτικό ακόμη καλύτερα). Δοκίμασε & μια επαναφορά στις αρχικές ρυθμίσεις στο bios & έλεγξε τον ανεμιστήρα της ψύκτρας του επεξεργαστή αν γυρίζει ελεύθερα ή βρίσκει αντίσταση στην περιφορά. Αν συνεχίζει να κλείνει τότε μάλλον πρέπει να ελέγξεις μέσα το τροφοδοτικό όπως είπα, ειδικά αν δεις αποκλίσεις 1-1,5% & πάνω στις τάσεις που έγραψα στην αρχή.
To pc ειναι καινουργιο με τα parts αγορασμενα πριν κανα μηνα απο eshop. Δυστυχως πολυμετρο δεν εχω. Εχω integrated graphics, εχω κανει update to bios, το ανεμιστηρακι δεν εχει κανενα εμποδιο στην περιφορα του.
Να παραθεσω κι αλλα στοιχεια που εχω βρει στην προσπαθεια μου να απομονωσω το προβλημα (εχω την αισθηση πως ειναι το
τροφοδοτικο).
Υπαρχει περιπτωση ο υπολογιστης να λειτουργει για μερες απροβληματιστα. Οταν αρχισει τα reboots πρεπει να κλεισω ρευμα. Και συγκεκριμενα πρεπει να αποσυνδεσω το ρευμα με το τροφοδοτικο καθως αν απλα κλεισω διακοπτη απο πισω θα εχω τα ιδια προβληματα.
Τα reboots γινονται ακομη και οταν ειμαι στο BIOS. Ειχα μια PCI Express wireless adapter καρτα της TPLINK με την οποια το pc τρελενοταν οταν την κουμπωνα πανω. Την εδωσα για αλλαγη, η συχνοτητα των επανακινησεων μειωθηκε αλλα και παλι...
Παρεπιπτωντος πολλες φορες (οχι παντα) μπορει να ακουσω 3 long beeps η και 4 (που στο bios manual λεει πως ειναι RAM failure) αλλα το στικακι της ραμ το εχω βαλει σε αλλον υπολογιστη και παιζει τελεια.
Παιζει μηπως προβλημα απο VirtualBox που εχω κατεβασει;
Υπαρχουν καποια logs που μπορουμε να ριξουμε καμια ματια;
Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Πρώτα βήματα ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 14.04 trusty 3.13.0-39-generic 64bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.13.0-37-generic
3 AMD A6-6400K APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3307 MiB ‖ ASRock FM2A78M-HD+
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Richland [Radeon HD 8470D] [1002:9996] {radeon}
5 eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 0b)