eleily έγραψε:
Φίλε denner αν διαβάσεις τον παρακάτω σύνδεσμο θα καταλάβεις και θα μάθεις όπως και εγώ πάρα πολλά πράγματα για τις μπαταρίες. Επίσης θα διαπιστώσεις ότι δεν έχουν "εφεύρει" καμία τακτική αλλά εξηγεί γιατί αν αδειάσουν τελείως "πεθαίνουν" και πρόκειται αποκλειστικά για την προστασία σου.
Καλησπερα φιλε eleily. Πιστεψε με δεν θα εμπαινα ποτε στον κοπο να γραψω το οτιδηποτε απλα για να διαμαρτυρηθω, διχως να εχω μια πιο σφαιρικη εικονα του θεματος. Τυχαινει να ασχολουμαι με επαναφορτιζομενες μπαταριες παρα πολυ καιρο, και ειδικα σε οτι αφορα στο σπιτι μου υπαρχουν πασης φυσεως επαναφορτιζομενες μπαταριες, απο παλιοτερης τεχνολογιας εως λιθιου protected/unprotected (και γνωριζω απο πρωτο χερι για τα φαινομενα εκρηξης των τελευταιων που ειναι και ο λογος που δεν χρησιμοποιουνται σε μπαταριες υπολογιστων - ωστε να ειχε βαση αυτο που ανεφερες για την δικια μου προστασια). Αγαπημενο ειδος οι eneloop με το low rate discharge που μακαρι να ηταν εφοδιασμενες ολες οι μπαταριες των laptop μιας και ειναι απλα κορυφη σε θεμα αποδοσης και διαρκειας. Oι μπαταριες της Lenovo κατασκευαζονται απο την Sanyo (η ιδια εταιρεια που κατασκευαζει τις sanyo eneloop) και θεωρητικα η ποιοτητα των μπαταριων ειναι εστω της απλης σειρας της Sanyo, που απο προσωπικη πειρα δεν εχουν ιδιαιτερο προβλημα "μνημης" περα απο φυσιολογικη φθορα στο χρονο. Και εχω μπαταριες της Sanyo κλινικα νεκρες που φορτιζουν και λειτουργουν ακομα εστω και αν πλεον ειναι στο 30% του capacity που εχουν. Αυτο που ειδα στις μπαταριες που χρησιμοποιει η Lenovo δεν το εχω δει σε αλλη, η τουλαχιστον το κυκλωματακι που κλειδωνει την μπαταρια σε σημειο να την βαζεις στο λαπτοπ, να κοτσαρεις το βυσμα και να μην κανει απολυτως τιποτα. Και οχι μονο αυτο αλλα να σε δενει χειροποδαρα να χρησιμοποιησεις Windows για να ξεκλειδωσεις το feature αυτο.
Εχω 5 laptop (συν 2 παλαιολιθικα του 2003), συν αλλα 6 συνολικα που διαχειριζομαι στην οικογενεια (γαμπρος, αδερφια). Οι μαρκες ειναι Dell, Acer, HP, Asus (και τα δυο Lenovo που παρουσιασαν το ιδιο θεμα με τις μπαταριες τους). Κανενα μα κανενα εκτος απο τα Lenovo δεν παρουσιασαν αυτο το "τερτιπι". Ακομα και αυτα που ειναι πολυκαιρισμενα, θα μπει η μπαταρια, θα φορτισει οτι φορτισει και θα δωσει 5-7 λεπτα πριν πεθανει. Ακομα το ιδιο συμπεριφερεται και η μπαταρια στα δυο αρχαια Acer (ενα Aspire 1600 και ενα Acer Extensa 5500) που οι μπαταριες τους ειχαν να μπουν πανω απο πενταετια και ομως εξακολουθουν να φορτιζουν και να δινουν μερικα λεπτα λειτουργιας. Και για εμενα αυτο ειναι καιριο καθως τις μπαταριες στα laptop τις θεωρω "ups αναγκης". Εστω και για 1 λεπτο. Αλλα αυτο ειναι καθαρη κοροϊδια που κανει η Lenovo και να ειμαστε καλα εγω και ο γαμπρος μου που με παρακινησε και πηραμε τα ρημαδια αυτα. Για αυτο και ηθελα να ειδοποιησω τον φιλο παραπανω που σκεπτεται την αγορα του να το εχει στο μυαλο του γιατι μπορει να κανει αυτο που κανουν οι περισσοτεροι, να την χρησιμοποιησει τις πρωτες μερες και να την βαλει στην ακρη μετα, αλλα οταν θα παει να την ξαναβαλει μετα απο αρκετο καιρο τρεχα γυρευε, ειδικα που απο οτι καταλαβα δεν προκειται να βαλει λειτουργικο Windows. Ηθελα απλα να τονισω την ελεεινη "τακτικη" (οπως σωστα ονομασα) της Lenovo στο να σου βαζει το χερι στην τσεπη με το ετσι θελω.