Αντιμετωπιζω ενα πρόβλημα με το λαπτοπ μου. Βασικα δεν γνωριζω πολλα απο κωδικες, γλωσσες και ολα αυτα που μου φαίνονται λιγο κινεζικα... αν και στη σχολη ειχα παρει μια γευση απο unix, απλα εγω θελω ενα λαπτοπ λογω των σπουδων και της δουλειας μου θελω να γραφω κειμενα, να μπορω να διαβαζω pdf και γενικα να μπορω να κανω οσα κανει ενας απλος χρήστης.... Αρχικα να σας γραψω τα χαρακτηριστικα του για να εχετε μια εικονα...
Model Name: MacBook
Model Identifier: MacBook4,1
Processor Name: Intel Core 2 Duo
Processor Speed: 2.1 GHz
Number Of Processors: 1
Total Number Of Cores: 2
L2 Cache: 3 MB
Memory: 1 GB
Bus Speed: 800 MHz
macosx version 10.5.8
Ειχα διαλεξει mac γιατι δεν ηθελα να μπλεκω με antivirus , δυστυχως δεν ηξερα το linux.... οποτε γι αυτο προσανατολιζομαι στο ubuntu, καθως επισης διοτι ειναι ανοιχτο προς ολους

τα προβληματα ειναι τα παρακατω: κολλάει συχνά (ισως φταίει η ram που ειναι μονο 2 GB...μπορω να κανω καποια επεκταση μνημης?), δεν μπορω να χρησιμοποιησω πχ firefox ή skype γιατι η version ειναι παλια... θελω απλα να κανω αναβαθμισεις νεων version χωρις να χρειαζονται συνεχεια επεκτασεις Ram... και ενα τελευταιο θελω να εχω ενα αντιστοιχο πρόγραμμα με το GarageBand (για συνδεση του λαπτοπ με πικ απ)
Σας ευχαριστω παιδιαα