George Pantelis έγραψε:sotos21 έγραψε:Στον τίτλο λες ότι θες να μεταφέρεις τον σκληρό που έχει για λειτουργικό την 14.04 σε άλλο υπολογιστή.
Αν θες πράγματι αυτό τότε μια χαρά μπορείς γιατί δεν φοράς κλειστούς οδηγούς.
Δεν το έχω κάνει ποτέ και είναι και για μένα ένα ερώτημα.
Σε αυτό το βίντεο, "Mythbusting Linux" (Απομυθοποιώντας το Linux), ανάμεσα στα άλλα λέει (και το παρουσιάζει) ότι στα περισσότερα μοντέρνα συστήματα Linux ο υπολογιστής δεν θα bootάρει επειδή δεν θα αναγνωρίσει το UUID στο fstab (στο 14.30 λεπτό).
Τί ισχύει;
https://www.youtube.com/watch?v=y_lhqg_p21k
Γιώργο δεν μπορώ να σου απαντήσω για το βίντεο γιατί οι γνώσεις μου στα Αγγλικά είναι μηδαμινές.
Όχι μόνο με linux που όσες φορές το είχα κάνει ποτέ δεν είχα πρόβλημα - το είχα κάνει ακόμα και σαν εξωτερικό usb - αλλά και με windows λειτούργησε.(ήθελαν βέβαια πάλι ενεργοποίηση και εγκατάσταση μερικών οδηγών)
Για να μην μπερδευόμαστε ξαναγράφω.
Έχουμε ένα εγκατεστημένο λειτουργικό σε ένα δίσκο. Αν πάρουμε τον δίσκο και τον βάλουμε σε άλλο pc, κανονίσουμε να ξεκινήσει από αυτόν τότε απλά θα ξεκινήσει.
Μπορεί να μην δουλεύει κάτι π.χ. ασύρματο αν είχαμε κλειστούς αλλά αλλάζοντας τους δεν υπάρχει πρόβλημα.
Δηλαδή αν ο δίσκος μας ήταν μοναδικός στο πρώτο pc και τον βάλουμε σαν πρώτο ή μοναδικό στο δεύτερο πάλι sda θα είναι, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
Με το uefi τώρα δεν το έχω δοκιμάσει αλλά απενεργοποιώντας το από το bios πάλι δεν θα έχουμε πρόβλημα.