εγκατασταση ubuntu σε fujitsu siemens

...hardware-drivers για desktops & laptops

Συντονιστής: adem1

εγκατασταση ubuntu σε fujitsu siemens

Δημοσίευσηαπό preskos7 » 01 Φεβ 2009, 22:56

καλησπερα σε ολους,

ειμαι κατοχος ενος fujitsu siemens laptop με επεξεργαστη AMD Turion X2 Ultra 64 , μνημη 4 GB , μια καρτα γραφικων ATI Mobility Radeon 3470 , HDD 320 GB και ολα τα σχετικα......Λοιπον ενω κανω boot με το δισκακι ubuntu 8.10 επιλεγω την γλωσσα και να τρεξει απο το live cd για την εγκατασταση κανει οτι κανει αλλα το αποτελεσμα ειναι να με πεταει ξανα στο dos χωρις να καταλαβαινω την αιτια που δεν μπορει να προχωρησει. Δοκιμασα και επευθειας εγκατασταση αλλα τιποτα , εγκατασταση μεσα απο windows αλλα το αποτελεσμα το ιδιο.

καμια ιδεα κανεις ....

δεν ειμαι και πολυ σχετικος με το linux οποτε λιγο επιεικεια :D
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ : Desktop :AMD Athlon(tm) II X4 640 Processor × 4 | 4GB DDR3 | ATI RADEON HD 5570 1GB ( UBUNTU 12.04 - WINDOWS 8 )
LAPTOP : INTEL CORE i3 M330 | 4GB DDR3 | NVIDIA GFORCE 310M 512 MB ( WINDOWS 8 )
Άβαταρ μέλους
preskos7
punkTUX
punkTUX

IRC: preskos7
Εκτύπωση

Re: εγκατασταση ubuntu σε fujitsu siemens

Δημοσίευσηαπό linuxman » 02 Φεβ 2009, 02:32

Δοκίμασε να μπεις στο bios και να βρεις εκεί κάτι που να αναφέρει Operating System και εάν έχει επιλογές άλλαξε το σε other , εάν δεν έχει τότε δοκίμασε να γράψεις το cd Ubuntu όπως αναφέρει εδώ https://help.ubuntu.com/community/el/BurningIsoHowto και δοκίμασε ξανά , όχι μέσα από τα παράθυρα .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό preskos7 » 02 Φεβ 2009, 03:42

linuxman έγραψε:Δοκίμασε να μπεις στο bios και να βρεις εκεί κάτι που να αναφέρει Operating System και εάν έχει επιλογές άλλαξε το σε other , εάν δεν έχει τότε δοκίμασε να γράψεις το cd Ubuntu όπως αναφέρει εδώ https://help.ubuntu.com/community/el/BurningIsoHowto και δοκίμασε ξανά , όχι μέσα από τα παράθυρα .

Να σου αναφερω οτι πριν απο λιγο κατεβασα μια πιο παλια εκδοση τιν 8.04 και παιζει κανονικα , προχωραει και με βαζει κανονικα στο περιβαλλον εγκαταστασης , αλλα μηπως με τα update που θα κανω αντιμετωπισω καποια προβληματα? Δεν προχωρησα σε καμια εγκατασταση βεβαια μεχρι να με κατατοπισεις ;) αυτα ειναι τα χαρακτηριστικα του μηχανηματος μου

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - AMILO NOTEBOOK PA 3553

* Next-generation AMD dual-core mobile processor technology
* Αυθεντικά Windows Vista® Home Premium
* 15.4-ιντσών WXGA οθόνη με τεχνολογία BilliantView
* ATI Mobility Radeon™ HD 3470 Hybrid X2 graphics (256 MB GDDR2)
* ATI Radeon™ HD 3200 graphics (shared memory)
* Τεχνολογία ATI Hybrid CrossFireX™
* Χωρητικότητα σκληρού δίσκου 160, 250 or 320 GB
* Μνήμη μέχρι 4 GB*
* Ενσωματωμένος SATA SuperMulti-format DVD εγγραφέας (with double layer support)
* AMILOcam (low-light τεχνολογία) και ψηφιακό μικρόφωνο για συνομιλίες
* Ενσωματωμένο pre-n WLAN, GbE LAN (10/100/1000)
* Διεπαφές: HDMI, eSATA, USB 2.0, IEEE1394, ExpressCard, S/PDIF, 15-in-1 card reader
Λειτουργικό σε Η/Υ : Desktop :AMD Athlon(tm) II X4 640 Processor × 4 | 4GB DDR3 | ATI RADEON HD 5570 1GB ( UBUNTU 12.04 - WINDOWS 8 )
LAPTOP : INTEL CORE i3 M330 | 4GB DDR3 | NVIDIA GFORCE 310M 512 MB ( WINDOWS 8 )
Άβαταρ μέλους
preskos7
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kalakouentin » 02 Φεβ 2009, 04:48

Δε θα αντιμετωπίσεις κανένα απολύτως πρόβλημα με τα update σου με Ubuntu 8.04. Ίσα ίσα θα έχεις και update για μεγαλύτερο χρονικά ορίζοντα επειδή είναι Long Term Support έκδοση.
Προσωπικά εγώ έχω 8.04 και στα 2 μηχανήματα μου (desktop και laptop) και είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένος από την απόδοση τους και από την υποστήριξη λογισμικού που έχω.
Ίσως με το θέμα του "ATI Hybrid CrossFireX" να έχεις κάποια προβλήματα (δηλαδή δε θα έχει εξαιρετικά υψηλές αποδόσεις αφού δε θα μπορείς να εκμεταλλευτείς αυτή τη τεχνολογία άμεσα λογικά) αλλά εκτός απροόπτου και με 8.04 θα έχεις ένα λειτουργικότατο σύστημα.
Εικόνα
Γνώσεις ⇛ Linux: Συμπαθητικές ┃ Προγραμματισμός: Συμπαθητικότερες ┃ Αγγλικά: Αστέρι
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32bit σε HP nw9440 ┃ Ubuntu 10.04 32bit σε Toshiba Satellite U400┃ SLED 11 64bit σε Dell OptiPlex 780
kalakouentin
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό preskos7 » 02 Φεβ 2009, 17:17

kalakouentin έγραψε:Δε θα αντιμετωπίσεις κανένα απολύτως πρόβλημα με τα update σου με Ubuntu 8.04. Ίσα ίσα θα έχεις και update για μεγαλύτερο χρονικά ορίζοντα επειδή είναι Long Term Support έκδοση.
Προσωπικά εγώ έχω 8.04 και στα 2 μηχανήματα μου (desktop και laptop) και είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένος από την απόδοση τους και από την υποστήριξη λογισμικού που έχω.
Ίσως με το θέμα του "ATI Hybrid CrossFireX" να έχεις κάποια προβλήματα (δηλαδή δε θα έχει εξαιρετικά υψηλές αποδόσεις αφού δε θα μπορείς να εκμεταλλευτείς αυτή τη τεχνολογία άμεσα λογικά) αλλά εκτός απροόπτου και με 8.04 θα έχεις ένα λειτουργικότατο σύστημα.

καλησπερα , σε λιγακι θα ξεκινησω την εγκατασταση και θα σου πω τα αποτελεσματα, τωρα οσον αφορα αυτο που ειπες για την καρτα γραφικων ( οτι δεν θα εχω υψηλες επιδοσεις ) , τι εννοεις? γιατι εγω παιχνιδια δεν παιζω στον υπολογιστη ...
Άβαταρ μέλους
preskos7
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kalakouentin » 02 Φεβ 2009, 19:08

Οι διαθέσιμοι drivers της ΑΤΙ για συστήματα linux δεν είναι ακόμα σε επίπεδα για να υποστηρίξουν την τεχνολογία ATI Hybrid CrossFireX. Άρα κάποιες επιδόσεις που αυτή η τεχνολογία θα σου διασφάλιζε, δε θα μπορέσεις να τις επιτύχεις.
Εφόσον δεν παίζεις παιχνίδια λογικά δε θα έχεις κανένα θέμα με την απόδοση της κάρτας γραφικών σου. Ίσως σε κάποιες εφαρμογές στυλ Stellarium (3D planitarium) που έχουν ανάγκη από 3D γραφικά να χρειαστεί η ενεργοποίησης της χρήσης των "κλειστών" drivers από την ΑΤΙ (don't worry 3 κλικ υπόθεση είναι).

Θα είσαι jet με τα 8.04. Καλωσόρισες στο Ubuntu! (Ελπίζω να τα διαβάζεις αυτά μέσα από τη νέα σου εγκατάσταση)
Εικόνα
Γνώσεις ⇛ Linux: Συμπαθητικές ┃ Προγραμματισμός: Συμπαθητικότερες ┃ Αγγλικά: Αστέρι
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32bit σε HP nw9440 ┃ Ubuntu 10.04 32bit σε Toshiba Satellite U400┃ SLED 11 64bit σε Dell OptiPlex 780
kalakouentin
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό preskos7 » 02 Φεβ 2009, 22:41

kalakouentin έγραψε:Οι διαθέσιμοι drivers της ΑΤΙ για συστήματα linux δεν είναι ακόμα σε επίπεδα για να υποστηρίξουν την τεχνολογία ATI Hybrid CrossFireX. Άρα κάποιες επιδόσεις που αυτή η τεχνολογία θα σου διασφάλιζε, δε θα μπορέσεις να τις επιτύχεις.
Εφόσον δεν παίζεις παιχνίδια λογικά δε θα έχεις κανένα θέμα με την απόδοση της κάρτας γραφικών σου. Ίσως σε κάποιες εφαρμογές στυλ Stellarium (3D planitarium) που έχουν ανάγκη από 3D γραφικά να χρειαστεί η ενεργοποίησης της χρήσης των "κλειστών" drivers από την ΑΤΙ (don't worry 3 κλικ υπόθεση είναι).

Θα είσαι jet με τα 8.04. Καλωσόρισες στο Ubuntu! (Ελπίζω να τα διαβάζεις αυτά μέσα από τη νέα σου εγκατάσταση)

τελικα την τελευταια στιγμη κατεβασα την εκδοση ultimate 1.9 και παραδοξως δουλεψε και γινεται η εγκατασταση. Λοιπον ερωτημα.....μου εβγαλε στους οδηγους υλικου για την καρτα γραφικων μου , η επιλογη που ειχα ηταν να κανω ενεργοποιηση , οπωσ και εκανα και στο τελος μια επαννεκινηση . Μετα την επαννεκινηση παραμενει το εικονιδιο πανω δεξια και γραφει ( νεοι οδηγοι κλειστου κωδικα σε χρηση ) , χρειαζεται να κανω κατι για αυτο ?
Άβαταρ μέλους
preskos7
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 02 Φεβ 2009, 22:46

preskos7 έγραψε:
kalakouentin έγραψε:Οι διαθέσιμοι drivers της ΑΤΙ για συστήματα linux δεν είναι ακόμα σε επίπεδα για να υποστηρίξουν την τεχνολογία ATI Hybrid CrossFireX. Άρα κάποιες επιδόσεις που αυτή η τεχνολογία θα σου διασφάλιζε, δε θα μπορέσεις να τις επιτύχεις.

τελικα την τελευταια στιγμη κατεβασα την εκδοση ultimate 1.9 και παραδοξως δουλεψε και γινεται η εγκατασταση. Λοιπον ερωτημα.....μου εβγαλε στους οδηγους υλικου για την καρτα γραφικων μου , η επιλογη που ειχα ηταν να κανω ενεργοποιηση , οπωσ και εκανα και στο τελος μια επαννεκινηση . Μετα την επαννεκινηση παραμενει το εικονιδιο πανω δεξια και γραφει ( νεοι οδηγοι κλειστου κωδικα σε χρηση ) , χρειαζεται να κανω κατι για αυτο ?

Κάνε το κλικ πάνω του και θα σου πει ότι είναι , , μπορείς να βγεις και να ξανά μπεις στο σύστημα και θα φύγει .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό preskos7 » 03 Φεβ 2009, 11:10

καλημερα , ειμαι πολυ ενθουσιασμενος , επιτελους ολα δειχνουν μια χαρα , και ξεκιναμε με 2-3 πραγματακια. Πως θα δω εαν δουλευει η webcam που εχει το laptop ( ενσωματωμενη ) , και το wifi , δεν εχω βρει τροπο να ενεργοποιησω ακομα το wifi , στα windows γινοταν πατωντας το πληκτρο ( fn+f1 ) .
Άβαταρ μέλους
preskos7
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό preskos7 » 03 Φεβ 2009, 11:59

πες μου και την γνωμη σου για τους drivers που εβγαλε η ATI

http://ati.amd.com/support/drivers/linu ... adeon.html
Άβαταρ μέλους
preskos7
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Desktops & Laptops