Καλημέρα
Είναι η τρίτη φορά που προσπαθώ να επικοινωνήσω μαζί σας. Λοιπόν, εν τάχει, χρησιμοποιώ Windows XP [SP3] και σκέφτομαι σοβαρά να περάσω στο χώρο του Ubuntu 9.04. Βαρέθηκα να πληρώνω αυτό που εξελίσσουν επάνω μου [σε όλους τους τομείς]. Ούτε τα συμπαθέστατα τρωκτικά δεν πληρώνουν για τα πειράματα στα οποία υποβάλλονται [εντάξει, με τη ζωή τους, ενίοτε]. Τέλος πάντων, πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι η εξέλιξη στηρίζεται στη συνεργασία και όχι στην ιδιοτέλεια και τον οικονομικό προσπορισμό κάποιων ιδιωτών. Ειδικά για τη χώρα μας είναι διπλό το αίσχος. Πρώτον, γιατί η εξέλιξη είναι η μεγαλύτερη κληρονομιά που αφήνουμε στις επερχόμενες γενιές. Δεν επιτρέπεται να ζητάς από τα παιδιά σου να πληρώσουν για να κληρονομήσουν αυτό που κληρονόμησες από τους γονείς σου. Δεύτερον, γιατί στη χώρα μας είναι μαγκιά η ιδιωτική πρωτοβουλία. Η λέξη "ιδιώτης" στα αρχαία ελληνικά σημαίνει αυτό που σημαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου σήμερα, πλην της δικής μας: "ηλίθιος". Για να μην είμαστε λοιπόν, αδαείς, καλό θα ήταν να συνεργαζόμαστε και όχι να βγάζουμε ο ένας το μάτι του άλλου.
Περνώντας στο προκείμενο, είμαι κάτοχος ενός Η/Υ που απαρτίζεται από τα εξής:
01. Μητρική: Asus A8N5X,
02. Επεξεργαστής: AMD Athlon 64 2X3800+,
03. Μνήμη: Kingston 3GB [2X1024MB & 2X512MB] DDR2 400MHz,
04. Κάρτα Γραφικών: NVidia 6600 PCi-Express 256MB [νομίζω],
05. Σκληρός Δίσκος: Western Digital 250GB 7200rpm SATA2 16MB,
06. Οπτικός Δίσκος: LG Multi 48X DL,
07. Κάρτα Ήχου: 7.1 Onboard,
08. Κάρτα Τηλεόρασης: Asus P7131 hybrid,
09. Οθόνη: LG Flatron L1717S,
10. Πληκτρολόγιο & Ποντίκι: Advent Wireless,
11. Δικτυακή Πύλη: Linksys,
12. Εκτυπωτής: HP D5440,
13. Ηχεία & Ενισχυτής: Γιάννης Αγέραστος.
Επειδή γνώσεις Η/Υ καθώς και αγγλικών δεν έχω, θα ήθελα, αν έχετε την ευγενή καλοσύνη, να μου απαντήσετε στα ακόλουθα ερωτήματα:
01. Είναι συμβατό το Ubuntu 9.04 με το hardware του Η/Υ μου;
02. Να προτιμήσω την έκδοση Intel i386 ή AMD64;
03. Υπάρχει δυνατότητα συνύπαρξης Windows XP SP3 και Ubuntu 9.04;
04. Απαιτείται διαμόρφωση του Η/Υ πριν την εγκατάσταση;
05. Υπάρχει κίνδυνος να χάσω τα αρχεία μου;
06. Θα είναι αναγνωρίσιμα και διαχειρίσιμα τα αρχεία μου από το Ubuntu;
07. Τα προγράμματα Mozilla Firefox, Mozilla Thunderbird, Opera, Yahoo, Avast, Spybot-SD, Spyware Blaster, Avast, 7-Zip, MSO 2003, OOO 3.1.1, DVD Shrink, Nero, Pinnacle, Cool Edit Pro, AnyDVD, Convert XtoDVD, Winamp, VLC, Cyberlink, ACD Systems, Adobe, Java, Quick Time, Xilisoft, Sony Ericsson, που έχω πρόχειρα στο μυαλό μου είναι συμβατά με το Ubuntu;
08. Υπάρχουν άλλα αντίστοιχα συμβατά προγράμματα [κατά προτίμηση δωρεάν];
09. Πρέπει να ψάξω για οδηγούς τόσο του hardware όσο και του software ή είναι προεγκατεστημένοι στο Ubuntu;
10. Υπάρχει κάποιο αξιόλογο δωρεάν πρόγραμμα αναπαραγωγής και επεξεργασίας οπτικών, οπτικοακουστικών και ακουστικών αρχείων;
11. Το περιβάλλον εργασίας είναι στα ελληνικά;
12. Είναι σταθερό λογισμικό το Ubuntu 9.04 ή έχει δυνατότητα αυτοεπισκευής;
13. [Τελευταία και γρουσούζικη] Έχει κάποιος ή κάποια τη διάθεση να απαντήσει σε αυτήν την απόγνωση; [Θα το εκτιμούσα δεόντως!]
Ευχαριστώ όποιον ή όποια το διάβασε και μόνο για το χρόνο που αφιέρωσε, είτε απαντήσει είτε όχι!