από MakisM1 » 27 Σεπ 2009, 14:53
Τα beep ειναι ο τροπος που επικοινωνει το συστημα (μητρικη, μνημες, καρτα γραφικων, δεν ξερω τι αλλο) οταν κανει το post, τον ελεγχο πριν μπει στο bios.
Αν κατι δεν λειτουργει, υπαρχουν συνδυασμοι beep που σου λεει τι ειναι. Στο manual του κατασκευαστη της μητρικης βρισκεις τους κωδικους.
Εχω πεταξει 2 λαπτοπ, το ενα 5ετιας οταν τα beep μου ειπαν οτι ηταν η on-board καρτα γραφικων (ηθελε αλλαγμα μητρικης, αντε να βρεις 5ετιας και για Dell) και το Turbo-X η καρτα γραφικων (ηθελε 450 € το Πλαισιο για πιθανες αλλαγες καρτας/μητρικης σε λαπτοπ 3ετιας που ειχε επισκευτει το μαγαζι 11 φορες με διαφορα προβληματα-3 μητρικες και 3 καρτες γραφικων, 2 Wi-Fi και δεν θυμαμαι τι αλλο- το εστειλα στην ανακυκλωση, αφου ξηλωσα, μνημες, DVD μην τα χρειαστει καποιος Χριστιανος και το σκληρο που εχω σαν εξωτερικο σε κουτακι usb).
Μπορει κατι να μην κανει επαφη, η κατι να πεθαινει... σε desktop, ολα φτιαχνονται...
Φιλικα
ΜακηςΜ
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279