Συντονιστής: adem1

da_perama1 έγραψε:Πρέπει σύντομα να αποφασίσω για τον μαθητικό υπολογιστή της κόρης μου και με δεδομένο την περιορισμένη αγορά της περιοχής μου ( multirama, Κωτσόβολος, expert ) οι επιλογές είναι σχετικά περιορισμένες. Καταλήγω μάλλον στον υπολογιστή του τίτλου κυρίως λόγω της οθόνης (11,6'') και της θετικής εμπειρίας μου με ένα asus eee pc 901, στον οποίο εγκατέστησα ubuntu 8.04. Επειδή πρόκειται για αγορά του τύπου γουρούνι στο σακί, θέλω να ρωτήσω αν έχει κανένας εγκαταστήσει ubuntu στο μηχάνημα του τίτλου και αν υπάρχουν προβλήματα με ασυμβατότητες στη διαδικασία. Ακόμα αν υπάρχει καμμιά πρόταση σχετικά με το ποιά έκδοση να εγκαταστήσω όταν προχωρήσω στην αγορά.

tolis_01 έγραψε:Για το μαθητικό netbook της πρώτης γυμνασίου μιλάς; Έχει ήδη ubuntu μέσα!

tolis_01 έγραψε:Αν δεν κάνω τραγικό λάθος, θα έχουν το ubuntu 9.04 (μαζί με τις εφαρμογές του alkisg και της ομάδας του) dual boot με windows xp home edition στον 160άρη, συν ηλεκτρονικά βιβλία σε usb stick.
@linuxman: Το ίδιο chipset έχουν όλα τα netbooks, το intel 950. Ο Ζ520 είναι ο επεξεργαστής και δεν παίζει ρόλο στο λειτουργικό. Μήπως έπεσες σε κανα bug της remix έκδοσης; (έχει πολλά)

Kira έγραψε:Πρόσφατα αγόρασα ένα eee 1000H και έψαχνα να βρω ποιό distro να του βάλω. Ύστερα από λίγο ψάξιμο κατέληξα στο eeebuntu και συγκεκριμένα στη standard 3 version. Είναι τροποποιημένη version του Ubuntu με έτοιμους drivers και ρυθμίσεις για τα eee pc.Τα έχω σε dual boot με XP και όλα δούλεψαν out of the box(wireless,ethernet,touchpad,ήχος,εικόνα κτλ). Είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτά και τα προτείνω XD