Άρχισε τις "μαγκιές" και η Apple

...από το ubuntu, το linux, και το ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοιχτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Συντονιστές: adem1, ubuderix

Re: Άρχισε τις "μαγκιές" και η Apple

Δημοσίευσηαπό ubuntunoid » 30 Ιαν 2010, 11:20

Αpopas έγραψε:Η Apple σου απαγορεύει, έμεσα, να αγοράσεις hardware από άλλον κατασκευαστή...

Ούτε καν έμμεσα. Εντελώς χυδαία καθώς το OSX ειναι παράνομο να εγκατασταθεί σε μηχάνημα που δεν είναι Apple ακόμα κι αν είναι νόμιμα αγορασμένο στη φουλ έκδοση.
Χώρια την υπερτιμολόγηση στο hardware.
Επίπεδο Linux: Κάτι ψιλά Προγραμματισμός: Όχι Αγγλικά: Μέτρια
AMD Phenom IIx4 945 3,0 GHz | Nvidia 9500 GT | 4 GB DDR3 RAM | SM2333HD 1920x1080
Debian 7 64bit | Ubuntu 11.10 32bit
Άβαταρ μέλους
ubuntunoid
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 30 Ιαν 2010, 11:58

Εννοώ έμμεσα, επειδή δεν σου απαγορεύει να αγοράσεις hardware απ' αλλού, αρκεί να μην του εγκαταστήσεις OSX ;)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό spirosmeg » 30 Ιαν 2010, 12:43

Αυτή ήταν και θα είναι χειρότερη από τη MS
Γνώσεις ⇛ Linux Mέτριo ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Χάλια ┃
1.Desktop: Λειτ. ⇛ Ubuntu ΜΑΤΕ 14.04 64bit
M/B ⇛ GIGABYTE 990FXA-D3┃CPU ⇛ AMD FX 8120 Black edition┃RAM ⇛ DDR3/1866/8GB┃Κάρτα Γραφ. ⇛ ΑΤΙ GIGABYTE 5770┃Δίκτυο ⇛ eth0 Realtek RTL8111/8168B Gigabit Eth controller
2.Laptop: Fujitsu Xi 2428┃Λειτ. ⇛ Ubuntu ΜΑΤΕ 14.04 32bit

Μην προσπαθείς να διορθώσεις μια μ@$!! κάνοντας ακόμα μία.
Άβαταρ μέλους
spirosmeg
punkTUX
punkTUX

Launchpad: mesilikas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 30 Ιαν 2010, 13:04

Το OSX είναι ένα καλό λειτουργικό, από την πλευρά του απλού χρήστη. Το βλέπω στη γυναίκα μου, έχει macbook, έχει iphone με συγγενικό λειτουργικό, τα καταφέρνει μια χαρά χωρίς να με ρωτάει τίποτα, αν και η σχέση της με τους υπολογιστές ήταν πάντα εκείνη του πλέον απλού-απλού χρήστη. Μάλιστα κάνει πράγματα που στο δικό μου macbook δεν έχω ιδέα πώς γίνονται (δεν με έχει απασχολήσει κιόλας).

Ποια είναι τα θετικά των apple μας, χωρίς να επαναλαμβάνω (ελπίζω) την κουβέντα που έχει γίνει σε άλλη νήμα:
    Ποιοτική, μάλλον, κατασκευή, για φορητό.
    Ποιοτικό, αν και πολύ ακριβό και το iphone. Πάντως είναι αιώνες μπροστά από το δικό μου κινητό LG που μάλλον επιχείρησε να το μιμηθεί (το οποίο και αυτό, δεν ήταν φθηνό. Μεγάλη κουταμάρα που το αγόρασα).
    Γυαλιστερό και συνάμα σταθερό λειτουργικό και στις δύο περιπτώσεις, με όμορφα γραφικά.

Ποιο είναι το μεγάλο μειονέκτημα:
    Το λειτουργικό είναι κλειστό, παντού δε οι ενδείξεις και οι εντυπώσεις που αποκομίζεις ως χρήστης είναι ότι η apple προσπαθεί να περιορίσει τις δυνατότητές σου και να ελέγξει τι μπορείς να κάνεις.

Όσο πετυχαίνει εμπορικά η apple (και τα τελευταία χρόνια πάει από το καλό στο καλύτερο σε αυτό τον τομέα) τόσο περισσότερο θα προσπαθεί να επιβάλει στους χρήστες τον έλεγχό της (τη μαγκιά της, που λέει ο τίτλος του νήματος). Και αυτό προκαλεί αντιδράσεις σε μας, που έχουμε συνηθίσει αλλιώς. Πχ. το ipad μου αρέσει, η πρώτη ενστικτώδης αντίδραση είναι «να το είχα στα χέρια μου», όμως αμέσως λογικεύομαι. Αδιανόητο να αγοράζω εφαρμογές ή βιβλία από ένα μαγαζί μόνο και να μην μπορώ να τις δανείσω αλλού. Όπως το βλέπω τώρα, ούτε ipad, ούτε iphone πρόκειται να πιάσω στα χέρια μου.
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 24 Φεβ 2010, 12:14

Και ιδού το σημείο όπου πλέον, το κλειστό λογισμικό και ο έλεγχος μιας εταιρίας παίρνουν διαστάσεις φαιδρότητας: http://scitech.blogs.cnn.com/2010/02/23/apple-bans-most-but-not-all-sexy-apps/?hpt=Sbin
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ninos » 25 Φεβ 2010, 01:15

kosmous έγραψε:Ρίξτε μια ματιά προσεκτικά. Βρήκα πολύ εκνευριστικά και απράδεκτα τα όσα αναφέρει για τις πονηριές τής Apple. Νομίζω πως μυρίζει κάτι τις από Microsoft.... Δεν έχω και μεγάλη όρεξη να δω μία δεύτερη δίδυμη αδελφή να γιγαντώνεται στρεφόμενη κατά βασικών ελευθεριών μας και γι αυτό συνυπέγραψα και το υπομνημα που αναφέρεται στην παρακάτω ιστοσελίδα

http://www.defectivebydesign.org/ipad

Η Apple, ειδικά με το τελευταίο απαράδεκτα κλειστό μαραφέτι της, το πολυδιαφημισμένο Ipad,
αποδεικνύει πως αυτό που κυρίως την ενδιαφέρει είναι να πλασάρει
συσκευές χρυσοπληρωμένης κατανάλωσης, που "επιτρέπουν"
στο χρήστη τους απλώς να αγοράζει εφαρμογές από το μαγαζί της.

Για λεπτομέρειες και διαδικτυακή βιβλιογραφία δείτε την ανάρτησή μου
"iPad: ένα βήμα προς τα πίσω!"
http://vivliothiki.blogspot.com/2010/02/ipad.html
Εμμανουήλ Νίνος
συνταξιούχος καθηγητής αγγλικής
Ubuntu 22.04 LTS Gnome σε μεταχειρισμένο lenovo thinkpad i5-4300U CPU @ 1.90GHz memory 8GiB
[b]GNU/Linux
: αρχάριος, προγραμματισμός: καθόλου, αγγλικά: άριστα
ninos
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Νέα - Ειδήσεις - Ανακοινώσεις