Oxinus Linux

...από το ubuntu, το linux, και το ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοιχτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Συντονιστές: adem1, ubuderix

Re: Oxinus Linux

Δημοσίευσηαπό malos » 08 Σεπ 2009, 23:12

Σας ευχαριστώ!
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 09 Σεπ 2009, 00:09

stavrosLinux έγραψε:
linuxman έγραψε:
malos έγραψε:Θα μου πει κανείς τι είναι αυτό το κέρατο το remaster ;;;; :x :x :x

Εδώ http://www.geekconnection.org/remasters ... stool.html εάν δεν ξέρεις αγγλικά βάλε το στο http://translate.google.com/# λογικά τα περισσότερα θα τα βγάλεις .

το remastersys αν κατάλαβα καλά δεν χρησιμοποιεί Nvidia ή ΑΤΙ drivers για το live cd, αλλά το oxinus π.χ τους χρησιμοποιεί κιόλας από το livecd, άρα γίνεται με άλλο πρόγραμμα το remastering? :?:

Άσχετα είτε το ένα έχεις είτε το άλλο , σε live used Vesa driver μόνο σε περίπτωση Intel όλα λειτουργούν από την αρχή .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 09 Σεπ 2009, 09:34

stavrosLinux έγραψε:το remastersys αν κατάλαβα καλά δεν χρησιμοποιεί Nvidia ή ΑΤΙ drivers για το live cd, αλλά το oxinus π.χ τους χρησιμοποιεί κιόλας από το livecd, άρα γίνεται με άλλο πρόγραμμα το remastering?

Εάν εγκαταστήσεις τους Nvidia & ΑΤΙ drivers και κάνεις backup με το remastersys, τότε θα συμπεριλαμβάνονται στο livecd/dvd... Το remastersys είναι απλώς ένα εργαλείο που κάνει backup την υπάρχουσα εγκατάσταση... Δεν ασχολείται με υποστήριξη καρτών γραφικών κλπ...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Mark1000 » 09 Σεπ 2009, 18:52

Nisok έγραψε:Off topic:
Πρώτα από όλα μην γράφεις κεφαλαία, ο τόνος αυτός μπορεί να ερμηνευτεί άσχημα!

Επίτηδες έδωσα μια σχεδόν μονολεκτική απάντηση γιατί ήθελα να δω την αντίδραση σου :D :D .
Το ubuntu βασίζεται στο debian για τον λόγο του ότι ο ιδρυτής ήταν πρώην μέλος του dev group του debian και όχι γιατί το debian είναι μια προσιτή διανομή...
Και δεν το αρνήθηκα αυτό. Δεν υπάρχει λόγος.
ΠΛΕΟΝ, αν και βασίζεται στο DEBIAN sid, οι διαφορές είναι πολύ αισθητές σε πάρα πολλούς τομείς ...

Aλλά αφού ισχυρίζεσαι ότι έχεις γνώσεις με κεφαλαία γράμματα μάλλον θα ξέρεις ποιες είναι διαφορές, οι οποίες δεν είναι λίγες...

Και τώρα πες μου τι νέο έχει το oxinus??? Και τι ουσιαστικό προσφέρει?
Γιατί για να έχεις τη διάθεση να συγκρίνεσαι με openSuse και ubuntu μάλλον έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά!
Τα codecs όμως είναι απλά αστείο...

Off topic:
Υ.Γ.
Αν έχεις λίγη αξιοπρέπεια θα κάνεις edit το μήνυμα σου χωρίς το "κρίμα" γιατί κάθε σωστός άνθρωπος πρίν γράψει αυτό το post θα ζητούσε διευκρινήσεις.
Και κάθε έξυπνος θα καταλάβαινε ότι για να είμαι εδώ θα υπάρχει κάποιος λόγος

Πρώτον συγνώμη για τα μεγάλα γράμματα.Δεύτερον δεν έχω γνώσεις από linux.Τρίτον δέν έχω πρόβλημα με το ubuntu.Έχω πρόβλημα που ασχολείστε με τα ελληνικά remaster και όχι με τα ξένα που είναι εκατοντάδες.
Mark1000
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Mark1000 » 09 Σεπ 2009, 19:10

bullgr έγραψε:
stavrosLinux έγραψε:το remastersys αν κατάλαβα καλά δεν χρησιμοποιεί Nvidia ή ΑΤΙ drivers για το live cd, αλλά το oxinus π.χ τους χρησιμοποιεί κιόλας από το livecd, άρα γίνεται με άλλο πρόγραμμα το remastering?

Εάν εγκαταστήσεις τους Nvidia & ΑΤΙ drivers και κάνεις backup με το remastersys, τότε θα συμπεριλαμβάνονται στο livecd/dvd... Το remastersys είναι απλώς ένα εργαλείο που κάνει backup την υπάρχουσα εγκατάσταση... Δεν ασχολείται με υποστήριξη καρτών γραφικών κλπ...

Δέν μπορείς να εγκαταστήσεις nvidia και ati μαζί εγώ τουλάχιστον δεν το έχω καταφέρη στο ubuntu στο αυτόματο.Εαν κάνεις backup με το remastersys δέν μπορείς να αλάξεις το username και το password του χρήστη που έκανε το backup.Στο oxinus βάζεις όποιο username και password θέλεις.
Mark1000
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 09 Σεπ 2009, 19:21

Mark1000 έγραψε:Πρώτον συγνώμη για τα μεγάλα γράμματα.Δεύτερον δεν έχω γνώσεις από linux.Τρίτον δέν έχω πρόβλημα με το ubuntu.Έχω πρόβλημα που ασχολείστε με τα ελληνικά remaster και όχι με τα ξένα που είναι εκατοντάδες.

Δεκτή η συγνώμη no prob :D
Δεν ασχολούμαστε ουσιαστικά και συστηματικά με κανένα remaster. Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει. Όταν γίνεται κάποια ανακοίνωση λογικό είναι να ακολουθήσει σχολιασμός. Δεν είναι κακοπροαίρετος αλλά δεν είναι κατ' ανάγκη και θετικός.
Την ενέργεια που ξόδεψες για το remaster αυτό θα μπορούσες να την διοχετεύσεις σε κάτι πιο παραγωγικό για εσένα και ωφέλιμο για τους άλλους. Κάτι που γενικά σνομπάρουμε στην Ελλάδα είναι η συμμέτοχη σε έργα άλλων. Π.χ. θα μπορούσες να μπεις σε κάποια remastering ομάδα και να μην ξανά ανακαλύψεις τον τροχό...
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Νέα - Ειδήσεις - Ανακοινώσεις