ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

...από το ubuntu, το linux, και το ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοιχτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Συντονιστές: adem1, ubuderix

Re: ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δημοσίευσηαπό Mitsakos » 29 Οκτ 2009, 20:13

simosx έγραψε:
Mitsakos έγραψε:
simosx έγραψε:Νομίζω ότι το γενικό μήνυμα του άρθρου περνάει, και ανυπομονούμε να δούμε τα επόμενα άρθρα.

Ότι το περνάει, το περνάει... θα μπορούσε όμως και καλύτερα... έτσι δεν είναι? Μακάρι να συνεχίσει τις δημοσιεύσεις και όσο πάει να καλυτερεύει... ;)

Αν καταφέρουμε να πούμε κάτι θετικό, πιστεύω ότι θα βοηθήσει να έχουμε περισσότερα άρθρα.

Κάτι που συχνά προσπερνάμε, είναι το πόσο δύσκολο είναι να γράψει κάποιος ένα καλό εισαγωγικό άρθρο για το ελεύθερο λογισμικό.
Αν είναι να κάνουμε κάτι εποικοδομητικό, θα ήταν να δοκιμάσει ο καθένας να γράψει ένα ικανοποιητικό άρθρο που να εισάγει κάποιον στο χώρο του ελεύθερου λογισμικού. Μπορείς να δοκιμάσεις;

Αυτό που θέλω να αποφύγουμε είναι να «την λέμε» στον καθένα που γράφει ένα άρθρο, με αποτέλεσμα να χάνουμε ενδιαφέρον οι ίδιοι να γράψουμε ένα άρθρο διότι θα μάς την πουν. Αυτό θα ήταν ό,τι χειρότερο.

Γράψτε το εισαγωγικό σας άρθρο, και εμείς θα το αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα!

Σωστός, καλό είναι να επικροτείς τέτοιου είδους κινήσεις και όχι να τις κρίνεις... Είναι όμως το ότι θέλω, θέλουμε να διαβάσουμε και να ακούσουμε αυτό που πραγματικά αξίζει... :roll:
Στο θέμα μας τώρα φέρνω παράδειγμα το θέμα του mrjack τις προάλλες "5 χρόνια ubuntu linux"
Αν αυτό το κείμενο ανέβαινε σε ένα γνωστό site πχ. in.gr, kathimerini κτλ. θα φύσαγε...
Αυτό θα ήταν για όλους εμάς ενα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά! :D
Γι'αυτό θα προσπαθήσω και εγώ και πιστεύω όλοι μας... :thumbup:
Γνώσεις ⇛ Linux: Not bad ┃ Προγραμματισμός: Λίγο┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ 18.04 LTS x64
Προδιαγραφές ⇛ SONY VAIO VGN-NW21EF & DELL Inspiron 15 Series
>>Οδηγοί-How To-Tutorials<< && >>Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους<<
Άβαταρ μέλους
Mitsakos
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 29 Οκτ 2009, 20:59

Off topic:
Mitsakos & Apopas δείτε κάτι που πιστεύω σας ενδιαφέρει --> Δημιουργία τραπεζικού λογαριασμού - Ubuntu-gr

Βασικά το παραπάνω θέμα που παρέθεσα μας αφορά όλους στην κοινότητα, οπότε δείτε το όλοι.

simosx έγραψε:Αυτό που θέλω να αποφύγουμε είναι να «την λέμε» στον καθένα που γράφει ένα άρθρο, με αποτέλεσμα να χάνουμε ενδιαφέρον οι ίδιοι να γράψουμε ένα άρθρο διότι θα μάς την πουν. Αυτό θα ήταν ό,τι χειρότερο.

Γράψτε το εισαγωγικό σας άρθρο, και εμείς θα το αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα!

Συμφωνώ.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 30 Οκτ 2009, 13:03

Δεν νομίζω το να σχολιάζουμε εδώ στο forum κάποια δημοσιεύματα εφημερίδων περί ubuntu & ΕΛΛΑΚ, πως τους την λέμε...

Έχω γράψει και παλαιότερα πως έξω από την κοινότητα καλό είναι να επικροτούμε τέτοιες κινήσεις και να δίνουμε συγχαρητήρια, άσχετα εάν δεν μας άρεσε το άρθρο... Το εάν μας άρεσε ή όχι, το λέμε μεταξύ μας στο forum...

Θα μου πει κάποιος "εάν διαβάσει ο άρθρογράφος τις δημοσιεύσεις στο forum;"... Εάν ήταν όμως τόσο ψαγμένος ο αρθρογράφος, τότε θα έγραφε και ένα άρθρο που θα φυσούσε και δεν θα είχαμε λόγο κριτικής...

Από τη στιγμή όμως που τα άρθρα τους θυμίζουν "κονσέρβα" (ορολογία στους εκδοτικούς κύκλους που προσδιορίζει ένα άρθρο/θέμα ως συμπλήρωμα, ως θέμα γενικής φύσης που δεν συμβαδίζει με την επικαιρότητα και μπορεί να μπει όποτε να'ναι), πράγμα που αποδεικνύει ότι έχουν "μεσάνυχτα" με το αντικείμενο, είναι λίγο ουτοπικό να πιστεύουμε πως κάνοντας κριτική εδώ στο forum, ότι τους την λέμε...

Θα τους την λέγαμε εάν τους στέλναμε mail ή εάν αφήναμε σχόλιο στην ιστοσελίδα τους... Όχι όμως στο forum μας...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό gamer » 02 Νοέμ 2009, 23:52

Kαι τι θέλατε ρε παιδιά διαφήμηση να κάνουνε . Μαλώνει ο μπιλ και δεν έχει διαφήμηση μετά.
προσωπική ιστοσελίδα
Γνώσεις ⇛ Linux: Αχρείος ┃ Προγραμματισμός: ''Ηello World'' ┃ Αγγλικά: Griklish
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 9.106(karmic) 2.6.30.14-generic GNOME 2.28.1
Προδιαγραφές ⇛ AMD Athlon 2x 64 4800+│ 1,8GB ┃ HDDS 3 TB UP
Άβαταρ μέλους
gamer
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Νέα - Ειδήσεις - Ανακοινώσεις