Είναι ενδιαφέρουσα είδηση: Αν θέλετε διαβάστε τη και τη συζητάμε.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1123276&lngDtrID=252

pkst έγραψε:Το ερώτημα είναι άλλο: Πως μια χώρα "παρανοϊκή" με την "ασφάλεια" και τη απομόνωση προτιμά linux? Με τα άλλα εμπορικά λειτουργικά συστήματα δεν θα είναι ασφαλής από τους "εχθρούς" της?

έγραψε:Η μυστικοπαθής Βόρειος Κορέα έχει αναπτύξει το δικό της λειτουργικό σύστημα το οποίο βασίζεται στο Linux αλλά αντιγράφει τη Microsoft
έγραψε:βασίζεται σε τεχνολογία της περασμένης δεκαετίας. Θυμίζει εμφανισιακά τα Windows και περιλαμβάνει εφαρμογές γραφείου που αντιγράφουν τη σουίτα Office της Microsoft
έγραψε:«Λόγω των περιορισμένων διαθέσιμων προγραμμάτων, το Ερυθρό Αστρο θα είναι δύσκολο να διαδοθεί ακόμα και στη Βόρειο Κορέα»
έγραψε:Η κομμουνιστική Βόρειος Κορέα είναι σήμερα μια από τις πλέον απομονωμένες χώρες του κόσμου και ελάχιστοι πολίτες έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, έστω και στους λίγους δικτυακούς τόπους που δεν λογοκρίνονται από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με το Reuters, οι φοιτητές στη Βόρειο Κορέα διδάσκονται για το Διαδίκτυο απλά κοιτώντας φωτογραφίες.
έγραψε:Πληροφορίες και φωτογραφίες για το λειτουργικό σύστημα δημοσίευσε στο ιστολόγιό του και ένας νεαρός Ρώσος, γνωστός μόνο ως «Μικαΐλ», ο οποίος σπουδάζει στη Βόρειο Κορέα και αγόρασε το λογισμικό για πέντε δολάρια στην πρωτεύουσα Πιονγιάνγκ.
έγραψε:Σύμφωνα με προηγούμενες εκθέσεις των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και της Νοτίου Κορέας, η Πιονγκγιάνγκ έχει συστήσει ομάδα κυβερνοπολέμου που ειδικεύεται στις επιθέσεις εναντίον αμερικανικών και νοτιοκορεατικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

jennie έγραψε:Νομίζω ότι τα έχω πάρει λίγο με αυτή τη συζήτηση. Δε νομίζω ότι υπάρχει πολύς κόσμος που να αμφιβάλλει ότι το καθεστώς της Β. Κορέας είναι από τις πιο στυγνές δικτατορίες παγκοσμίως. Δεν ενδιαφέρομαι να πανηγυρίσω για το γεγονός ότι ένα δικτατορικό καθεστώς υιοθέτησε το Λίνουξ. (Ειδικά όταν υπάρχουν και μια χαρά δημοκρατικά κράτη που έκαναν το ίδιο). Θα ήταν λίγο σαν να διαφήμιζε η Volkswagen το γεγονός ότι το "σκαθάρι" το προώθησε ο Χίτλερ.

the_eye έγραψε:
Ώρες ώρες αναρωτιέμαι ποιοι τρώνε προπαγάνδα η Βόρεια Κορέα ή εμείς.
έγραψε:
βασίζεται σε τεχνολογία της περασμένης δεκαετίας. Θυμίζει εμφανισιακά τα Windows και περιλαμβάνει εφαρμογές γραφείου που αντιγράφουν τη σουίτα Office της Microsoft