OSHACKERS: Που βρίσκονται οι χρήστες Linux?

...από το ubuntu, το linux, και το ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοιχτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Συντονιστές: adem1, ubuderix

OSHACKERS: Που βρίσκονται οι χρήστες Linux?

Δημοσίευσηαπό modenas88 » 04 Δεκ 2011, 16:09

Το OSHACKERS (Operating System Hackers) είναι ένα ελληνικό project που φιλοδοξεί να καταγράψει τους χρήστες των ΕΛ/ΛΑΚ Λειτουργικών Συστημάτων (διανομές Linux, BSD, etc) σε έναν χάρτη παγκοσμίου εμβέλειας. Είναι ένα φρέσκο project που δημιουργήθηκε στα μέσα του έτους 2011, το οποίο χρησιμοποιεί τους χάρτες της Google και βρίσκεται υπό την άδεια GPL v3. Έχει όμως λιγότερο από μια εβδομάδα που ξεκίνησε να διαφημίζετε.

:?: Είστε σίγουροι πως ξέρετε αν υπάρχουν Linux-άδες στην γειτονιά σας, στο χωριό σας, στην πόλη ή στο δήμο σας; Αν πάτε στην σελίδα του, μπορείτε να δείτε σε ποιο σημείο της γης βρίσκονται οι χρήστες Linux και ποια διανομή χρησιμοποιούν. Αυτό ίσως βοηθήσει στο να βρεθείτε, να γνωριστείτε και ίσως να δημιουργήσετε και κάποιο (επίσημο ή ανεπίσημο) LUG (Linux User Group).
Τα λόγια είναι περιττά! Μπορείτε να πάτε στην σελίδα του project για καταλάβετε καλύτερα τι εννοώ: oshackers.org

Είναι πολύ εύκολο να κάνετε εγγραφή! Πηγαίνετε στη σελίδα εγγραφής - φόρμα εγγραφής -, συμπληρώνετε τα στοιχεία σας και κάνετε δεξί κλικ στον χάρτη από κάτω για να προσδιορίσετε τις συντεταγμένες σας.

Όπως ανέφερα το project είναι ακόμα σε νέο και με όχι πολλά χαρακτηριστικά. Αν όμως θέλετε κάποιο χαρακτηριστικά ή αν έχετε κάποια ιδέα για την βελτίωση του project, δεν έχετε παρά να στείλετε ένα e-mail στον δημιουργό του. Η διεύθυνση του e-mail υπάρχει στην σελίδα. Επίσης όποιος γνωρίζει από προγραμματισμό (νομίζω κυρίως PHP) μπορεί στην σελίδα που βρίσκεται ο πηγαίος κώδικας του έργου - oshackers source - και να συμβάλει στην ανάπτυξή του.

Αυτήν την στιγμή υπάρχουν 130 εγγεγραμμένοι χρήστες. Μπορούμε σαν κοινότητα του ubuntu-gr να αυξήσουμε τον αριθμό...
Γραφτείτε ΟΛΟΙ...

Πως σας φαίνεται η ιδέα του project..;;
:)
Τελευταία επεξεργασία από modenas88 και 05 Δεκ 2011, 21:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Λίγο (Pascal>mysql>html>uml>C) ┃ Αγγλικά: Καλά
Διανομές ⇛ Ubuntu 12.04 64-bit [κανονική εγκατάσταση, ΌΧΙ wubi] +..
Προδιαγραφές ⇛ Pentium IV 64-bit!│ RAM 3GB │ GeForce 6200 TurboCache │ HD Audio │ TFT 19"
# < Τί είναι το Linux; >_&&_< Γιατί το Linux είναι καλύτερο? >_&&_< Κάτι δεν πάει καλά με τα Vista >
Αν είσαι αρχάριος στο Ubuntu, ακούμπησε το ποντίκι στην λέξη... drivers ;)
Άβαταρ μέλους
modenas88
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Re: OSHACKERS: Που βρίσκονται οι χρήστες Linux?

Δημοσίευσηαπό vasko » 04 Δεκ 2011, 18:12

θα ήθελα να φαίνονται και συνολικά ποσοστά
τόσο % ubuntu
τόσο % dedian κτλ
L1
Spoiler: show
2 Ubuntu 14.04
3 Intel Core i3 CPU M 330 2.13GHz ‖ RAM 3823 MiB ‖ Dell Inc. Inspiron 1564
4 Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 02) ⋮ eth2: Broadcom BCM4312 802.11b/g LP-PHY [14e4:4315] (rev 01)

L2
Ubuntu 12.04
3 Intel Atom CPU N450 1.66GHz ‖ RAM 2003 MiB ‖ Acer AO532h
4 Intel N10 Family Integrated Graphics Controller [8086:a011] {i915}
5 eth0: Atheros Inc. AR8132 Fast Ethernet [1969:1062] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002b] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
vasko
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 04 Δεκ 2011, 21:54

Δεν μου αρέσει η ιδέα να δώσω τα στοιχεία μου(όνομα-διεύθυνση κλπ) και το πραγματικό μου e-mail σε σελίδες με όνομα.. OsHackers ... τί άκυρο όνομα είναι αυτό ;;;
Και έχω βρεί Linux-άδες , 8000 περίπου μόνο εδώ μέσα.. δεν θέλω άλλους :P
Sorry για την αρνητικότητα , αλλά δεν με ενθουσιάζει προς το παρόν. Βέβαια μια πρώτη εντύπωση είναι αυτή. Ίσως αργότερα αλλάξει.
About Me
NickTux@GitHub

1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 04 Δεκ 2011, 22:27

Αν και είμαι σχεδόν απόλυτα σίγουρος για τις αγαθές προθέσεις του έργου, αρνούμαι κατηγορηματικά να δώσω τόσα και τέτοια προσωπικά στοιχεία σε μια σελίδα που δεν αναφέρει πουθενά τι ακριβώς (μπορεί να) τα κάνει.
Το να ζητάς προσωπικά δεδομένα από τους χρήστες χωρίς να παραθέτεις και την πολιτική απορρήτου που είναι απαραίτητη νομικά, είναι τουλάχιστον σχεδιαστικό λάθος.

Επίσης, αν δεν ήμουν σχεδόν απόλυτα σίγουρος όπως είπα για τις προθέσεις, θα χαρακτήριζα τουλάχιστον ύποπτη μια σελίδα η οποία αναφέρει ότι παρουσιάζει ένα έργο με την άδεια GPL ενώ είναι φανερό ότι το βασικότερο τμήμα του ΔΕΝ είναι (από τη στιγμή που το βασικότερο τμήμα της είναι το Google maps του οποίου η άδεια χρήσης είναι αυτή και δεν έχει καμία σχέση με GPL). Θα μπορούσε για παράδειγμα να χρησιμοποιεί το OpenStreetMap που τουλάχιστον έχει άδεια Creative Commons.

Αυτά, ελπίζω κάποια στιγμή να διορθωθούν αυτές οι παραβλέψεις και τότε το ξαναβλέπω ευχαρίστως.
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό modenas88 » 05 Δεκ 2011, 14:46

Learner έγραψε:Δεν μου αρέσει η ιδέα να δώσω τα στοιχεία μου(όνομα-διεύθυνση κλπ) και το πραγματικό μου e-mail σε σελίδες με όνομα.. OsHackers ... τί άκυρο όνομα είναι αυτό ;;;

Όπως φαίνεται και στην σελίδα ανάπτυξής του, το project δημιουργήθηκε από τον Ευστάθιο Χατζηκυριακίδη. Στην αρχή είχε στόχο να 'μαζέψει' τους developers, hackers, testers Linux/Unix-like λειτουργικών συστημάτων, εξού και το όνομα. Δηλαδή του OS που δημιουργήθηκε από hackers και προορίζεται σε hackers ή και απλούς χρήστες.. :P

Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:Αν και είμαι σχεδόν απόλυτα σίγουρος για τις αγαθές προθέσεις του έργου, αρνούμαι κατηγορηματικά να δώσω τόσα και τέτοια προσωπικά στοιχεία σε μια σελίδα που δεν αναφέρει πουθενά τι ακριβώς (μπορεί να) τα κάνει.
Το να ζητάς προσωπικά δεδομένα από τους χρήστες χωρίς να παραθέτεις και την πολιτική απορρήτου που είναι απαραίτητη νομικά, είναι τουλάχιστον σχεδιαστικό λάθος.

Έχεις δίκιο για την πολιτική και για τα άλλα βασικά πράγματα που χρειάζονται να προστεθούν. Αλλά από την άλλη σκέφτομαι πως ΑΝ όσοι από εμάς που έχουμε λογαριασμούς στο faceb00k, στο gma!l και άλλες σχετικές υπηρεσίες, είχαμε/έχουμε διαβάσει (και καταλάβει) την πολιτική απορρήτου, τα δικαιώματα πάνω στην επικοινωνία μας και τα δεδομένα μας (και τα σχετικά), το 90% δεν θα είχε δημιουργήσει καν λογαριασμό εκεί.

Επίσης αν κάποιος δεν έχει πρόβλημα να αφήσει το στίγμα του στον χάρτη και προβληματίζεται κυρίως για το αν θα βάλει την ακριβή διεύθυνσή του και το πλήρη όνομά του, μπορεί να βάλει μια πιο γενική διεύθυνση (πχ μια κεντρική λεωφόρο/δρόμο κοντά στην περιοχή του) και για όνομα κάτι πιο γενικό. πχ αν σε λένε Γιώργο Παπαδόπουλο, μπορείς να εγγραφείς με δύο τρόπους (μόνο αν έχεις πρόβλημα με το full name!) ως εξής:
G. Papadopoulos ή ακόμα και P. Giorgos.
Αν δείτε υπάρχουν τέτοιας μορφής usernames στην σελίδα. :)

Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:Επίσης, αν δεν ήμουν σχεδόν απόλυτα σίγουρος όπως είπα για τις προθέσεις, θα χαρακτήριζα τουλάχιστον ύποπτη μια σελίδα η οποία αναφέρει ότι παρουσιάζει ένα έργο με την άδεια GPL ενώ είναι φανερό ότι το βασικότερο τμήμα του ΔΕΝ είναι (από τη στιγμή που το βασικότερο τμήμα της είναι το Google maps του οποίου η άδεια χρήσης είναι αυτή και δεν έχει καμία σχέση με GPL). Θα μπορούσε για παράδειγμα να χρησιμοποιεί το OpenStreetMap που τουλάχιστον έχει άδεια Creative Commons.

Αυτά, ελπίζω κάποια στιγμή να διορθωθούν αυτές οι παραβλέψεις και τότε το ξαναβλέπω ευχαρίστως.

Αυτά που αναφέρεις εδώ φαίνονται λογικά, επειδή αν και νέο project είναι ήδη στη έκδοση V.1.0! Θα ενημερώσω τον Ευστάθιο να παρακολουθεί -αν μπορεί- αυτό το θέμα μήπως θελήσει να προσθέσει και αυτά τα χαρακτηριστικά.

φιλικά.. :thumbup:
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Λίγο (Pascal>mysql>html>uml>C) ┃ Αγγλικά: Καλά
Διανομές ⇛ Ubuntu 12.04 64-bit [κανονική εγκατάσταση, ΌΧΙ wubi] +..
Προδιαγραφές ⇛ Pentium IV 64-bit!│ RAM 3GB │ GeForce 6200 TurboCache │ HD Audio │ TFT 19"
# < Τί είναι το Linux; >_&&_< Γιατί το Linux είναι καλύτερο? >_&&_< Κάτι δεν πάει καλά με τα Vista >
Αν είσαι αρχάριος στο Ubuntu, ακούμπησε το ποντίκι στην λέξη... drivers ;)
Άβαταρ μέλους
modenas88
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 05 Δεκ 2011, 15:42

Registraristhka κι εγώ με οδό....... σύνταγμα :P Δεν παίζει να δώσω την πραγματική. Αλλά απ'ότι βλέπω υπάρχουν ubuntάδες κοντά μου :P
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 05 Δεκ 2011, 16:39

Το σχόλιο του κυρίου Φωτάκη με καλύπτει σχεδόν απόλυτα.
Η πρώτη εντύπωση που μου δημιουργήθηκε όταν διάβασα την είδηση στο OSArena ήταν θετική, ανατράπηκε γρήγορα όμως όταν διαπίστωσα πόσα προσωπικά δεδομένα ζητά η εν λόγω υπηρεσία.

modenas88 έγραψε:Επίσης αν κάποιος δεν έχει πρόβλημα να αφήσει το στίγμα του στον χάρτη και προβληματίζεται κυρίως για το αν θα βάλει την ακριβή διεύθυνσή του και το πλήρη όνομά του, μπορεί να βάλει μια πιο γενική διεύθυνση (πχ μια κεντρική λεωφόρο/δρόμο κοντά στην περιοχή του) και για όνομα κάτι πιο γενικό. πχ αν σε λένε Γιώργο Παπαδόπουλο, μπορείς να εγγραφείς με δύο τρόπους (μόνο αν έχεις πρόβλημα με το full name!) ως εξής:
G. Papadopoulos ή ακόμα και P. Giorgos.
Αν δείτε υπάρχουν τέτοιας μορφής usernames στην σελίδα. :)

tolis_01 έγραψε:Registraristhka κι εγώ με οδό....... σύνταγμα :P Δεν παίζει να δώσω την πραγματική. Αλλά απ'ότι βλέπω υπάρχουν ubuntάδες κοντά μου

Ναι, η αλήθεια είναι ότι γίνεται, αλλά άποψή μου είναι πως δεν έχει κανένα νόημα να γραφτείς αν δεν δώσεις αληθή στοιχεία.
Αν η σελίδα γεμίσει registrations με nicknames και διευθύνσεις «στο περίπου», θα καταντήσει περίγελος αναξιοπιστίας σαν αυτή για την οποία κατηγορούμε τις μετρήσεις που δείχνουν τους λινουξάδες να φαίνονται λίγοι.

modenas88 έγραψε:Αλλά από την άλλη σκέφτομαι πως ΑΝ όσοι από εμάς που έχουμε λογαριασμούς στο faceb00k, στο gma!l και άλλες σχετικές υπηρεσίες, είχαμε/έχουμε διαβάσει (και καταλάβει) την πολιτική απορρήτου, τα δικαιώματα πάνω στην επικοινωνία μας και τα δεδομένα μας (και τα σχετικά), το 90% δεν θα είχε δημιουργήσει καν λογαριασμό εκεί.

Υπάρχει κόσμος που αυτά τα διαβάζει πριν κάνει οτιδήποτε (εγώ τουλάχιστον τα έχω διαβάσει). Από εκεί και πέρα, ας αναλογιστεί ο καθένας μας τι θυσιάζει και για ποιο προσφερόμενο αντάλλαγμα.
Για παράδειγμα, προσωπικά κατέληξα να ανοίξω έναν λογαριασμό στο mail της google, αλλά να μην έχω λογαριασμό σε κανένα από τα λεγόμενα «sites κοινωνικής δικτύωσης», αφού έκρινα ότι αυτό που μου προσφέρουν δεν το έχω τόση ανάγκη ώστε να τους δώσω αυτά που ζητούν.
Στην τελική, αυτό είναι το κριτήριο με το οποίο αποφασίζουμε οτιδήποτε. Η τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε.
Για την συγκεκριμένη υπηρεσία κατέληξα ότι δεν πρόκειται να γραφτώ, διότι δεν μου αρέσει η ιδέα να δίνω ανεξέλεγκτα δεξιά κι αριστερά τα στοιχεία μου (αλήθεια, την διεύθυνση το καταλαβαίνω, το τηλέφωνο τι το χρειάζεται η σελίδα, να με πάρει τηλέφωνο αν μετακομίσει κοντά μου κανένας λινουξάς να βοηθήσω στη μετακόμιση;).
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 05 Δεκ 2011, 16:51

modenas88 έγραψε:Αλλά από την άλλη σκέφτομαι πως ΑΝ όσοι από εμάς που έχουμε λογαριασμούς στο faceb00k, στο gma!l και άλλες σχετικές υπηρεσίες, είχαμε/έχουμε διαβάσει (και καταλάβει) την πολιτική απορρήτου, τα δικαιώματα πάνω στην επικοινωνία μας και τα δεδομένα μας (και τα σχετικά), το 90% δεν θα είχε δημιουργήσει καν λογαριασμό εκεί.

Και στο facebook αν το χρησιμοποιείς σαν δωρεάν τρόπο για chatάρισμα με φίλους (ή για να βρίσκεις άτομα με κοινά ενδιαφέροντα), ποιος ο λόγος να δώσεις το πραγματικό σου όνομα; Ή να βάλεις φωτογραφίες σου; Εγώ τό ίδιο όνομα που έχω στο facebook έβαλα και στο oshackers :P
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό efxa » 05 Δεκ 2011, 21:17

vasko έγραψε:θα ήθελα να φαίνονται και συνολικά ποσοστά
τόσο % ubuntu
τόσο % dedian κτλ

Αυτό κάποια στιγμή θα γίνει, αλλά εάν δείτε στο TODO στο gitorious προέχουν άλλα πιο σημαντικά.
efxa
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό efxa » 05 Δεκ 2011, 21:23

Learner έγραψε:Δεν μου αρέσει η ιδέα να δώσω τα στοιχεία μου(όνομα-διεύθυνση κλπ) και το πραγματικό μου e-mail σε σελίδες με όνομα.. OsHackers ... τί άκυρο όνομα είναι αυτό ;;;
Sorry για την αρνητικότητα , αλλά δεν με ενθουσιάζει προς το παρόν. Βέβαια μια πρώτη εντύπωση είναι αυτή. Ίσως αργότερα αλλάξει.

Learner έγραψε:εν μου αρέσει η ιδέα να δώσω τα στοιχεία μου(όνομα-διεύθυνση κλπ) και το πραγματικό μου e-mail σε σελίδες με όνομα.. OsHackers ... τί άκυρο όνομα είναι αυτό ;;;

Την πραγματική σας διεύθυνση αν θέλετε μην την εισάγετε, ωστόσο το όνομα θεωρώ ότι είναι αναγκαίο. Ο σκοπός του oshackers δεν ειναι να γίνει ένα forum με απρόσωπους χρήστες GNU/Linux με pseudonames, χρήστες που μόνο μέσω internet γνωρίζονται από posts και threads (δεν το περιφρωνώ αυτό) αλλά πλέον να υπάρχει και επίσημη παρουσία ώστε να μπορούν να επικοινωνούν και επίσημα και να βρίσκονται κατιδίαν. Είναι focused πιο πολύ στο να γνωρισθούν οι χρήστες και μέσα από αυτό να οφεληθεί όλη η κοινότητα.

To oshackers ξεκίνησε για την καταγραφή των developers, engineers, testers των FREE / OPEN operating systems. Αργότερα το έκανα πιο ελεύθερο ώστε να μπορεί να γραφτεί οποιοσδήποτε. Ωστόσο και πάλι το όνομα έχει νόημα διότι αυτά τα συστήματα φτιάχνονται από hackers για hackers και χρήστες.

Τώρα το email χρειάζεται για να αποφεύγουμε spams.
efxa
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Νέα - Ειδήσεις - Ανακοινώσεις