Το σχόλιο του κυρίου Φωτάκη με καλύπτει
σχεδόν απόλυτα.
Η πρώτη εντύπωση που μου δημιουργήθηκε όταν διάβασα την είδηση στο OSArena ήταν θετική, ανατράπηκε γρήγορα όμως όταν διαπίστωσα πόσα προσωπικά δεδομένα ζητά η εν λόγω υπηρεσία.
modenas88 έγραψε:Επίσης αν κάποιος δεν έχει πρόβλημα να αφήσει το στίγμα του στον χάρτη και προβληματίζεται κυρίως για το αν θα βάλει την ακριβή διεύθυνσή του και το πλήρη όνομά του, μπορεί να βάλει μια πιο γενική διεύθυνση (πχ μια κεντρική λεωφόρο/δρόμο κοντά στην περιοχή του) και για όνομα κάτι πιο γενικό. πχ αν σε λένε Γιώργο Παπαδόπουλο, μπορείς να εγγραφείς με δύο τρόπους (μόνο αν έχεις πρόβλημα με το full name!) ως εξής:
G. Papadopoulos ή ακόμα και P. Giorgos.
Αν δείτε υπάρχουν τέτοιας μορφής usernames στην σελίδα.
tolis_01 έγραψε:Registraristhka κι εγώ με οδό....... σύνταγμα

Δεν παίζει να δώσω την πραγματική. Αλλά απ'ότι βλέπω υπάρχουν ubuntάδες κοντά μου
Ναι, η αλήθεια είναι ότι γίνεται, αλλά άποψή μου είναι πως δεν έχει κανένα νόημα να γραφτείς αν δεν δώσεις αληθή στοιχεία.
Αν η σελίδα γεμίσει registrations με nicknames και διευθύνσεις «στο περίπου», θα καταντήσει περίγελος αναξιοπιστίας σαν αυτή για την οποία κατηγορούμε τις μετρήσεις που δείχνουν τους λινουξάδες να φαίνονται λίγοι.
modenas88 έγραψε:Αλλά από την άλλη σκέφτομαι πως ΑΝ όσοι από εμάς που έχουμε λογαριασμούς στο faceb00k, στο gma!l και άλλες σχετικές υπηρεσίες, είχαμε/έχουμε διαβάσει (και καταλάβει) την πολιτική απορρήτου, τα δικαιώματα πάνω στην επικοινωνία μας και τα δεδομένα μας (και τα σχετικά), το 90% δεν θα είχε δημιουργήσει καν λογαριασμό εκεί.
Υπάρχει κόσμος που αυτά τα διαβάζει πριν κάνει οτιδήποτε (εγώ τουλάχιστον τα έχω διαβάσει). Από εκεί και πέρα, ας αναλογιστεί ο καθένας μας τι θυσιάζει και για ποιο προσφερόμενο αντάλλαγμα.
Για παράδειγμα, προσωπικά κατέληξα να ανοίξω έναν λογαριασμό στο mail της google, αλλά να μην έχω λογαριασμό
σε κανένα από τα λεγόμενα «sites κοινωνικής δικτύωσης», αφού έκρινα ότι αυτό που μου προσφέρουν δεν το έχω τόση ανάγκη ώστε να τους δώσω αυτά που ζητούν.
Στην τελική, αυτό είναι το κριτήριο με το οποίο αποφασίζουμε οτιδήποτε. Η τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε.
Για την συγκεκριμένη υπηρεσία κατέληξα ότι δεν πρόκειται να γραφτώ, διότι δεν μου αρέσει η ιδέα να δίνω ανεξέλεγκτα δεξιά κι αριστερά τα στοιχεία μου (αλήθεια, την διεύθυνση το καταλαβαίνω, το τηλέφωνο τι το χρειάζεται η σελίδα, να με πάρει τηλέφωνο αν μετακομίσει κοντά μου κανένας λινουξάς να βοηθήσω στη μετακόμιση;).