Το πρώτο BarCamp για το Drupal στην Ελλάδα

...από το ubuntu, το linux, και το ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοιχτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Συντονιστές: adem1, ubuderix

Το πρώτο BarCamp για το Drupal στην Ελλάδα

Δημοσίευσηαπό bullgr » 20 Φεβ 2009, 14:07

Ήρθε η ώρα να μοιράσουμε την αγάπη μας, τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας για το Drupal. Το πρώτο BarCamp για το Drupal στην Ελλάδα, συνδιοργανώνεται στα πλαίσια του MediaCamp 14 - 15 Μαρτίου. To DrupalCamp θα τρέξει 3-6 ώρες σε μία από τις δύο ημέρες του MediaCamp.

Τι είναι το DrupalCamp.GR ?

Είναι ένα BarCamp για το Drupal.

Τι είναι το BarCamp ?

Είναι ένα μη συνεδριακό event, ανοικτό τόσο προς τους θεατές όσο και τους ομιλίτες.

Οι ακροατές μπορούν ανά πάσα στιγμή να γίνουν ομιλητές και οι ομιλητές ακροατές, επειδή η γνώση πρέπει να μοιράζετε. Σ' ένα λευκό πίνακα, μπορεί οποιοσδήποτε να γράψει το όνομά του, το θέμα που θέλει να συζητήσει, σε ποια αίθουσα θα γίνει και πόση ώρα περίπου θα διαρκέσει. Οι παρουσιάσεις θα γίνονται ταυτόχρονα, ώστε οι ακροατές να μπορούν να διαλέξουν αυτές που τους ενδιαφέρουν περισσότερο. Περισότερες λεπτομέριες σχετικά στην WikiPedia

Που;

Microsoft Innovation Center (Χάρτης)

Κόστος Συμμετοχής

Πλάκα με κάνεις, Free like Drupal
Δηλώστε συμμετοχή για την δικιά σας παρουσίαση στο http://drupalcamp.gr
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Re: Το πρώτο BarCamp για το Drupal στην Ελλάδα

Δημοσίευσηαπό The_Mentor » 20 Φεβ 2009, 16:10

ψοφάω να δω πόσοι και ποιοι από τους γνωστούς θα είναι στο "Εγκατάσταση του Drupal σε Microsoft Server 2008 & IIS"
The_Mentor
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 20 Φεβ 2009, 17:43

Off topic:
Καλά δεν ξέρω αν έχει σχέση άλλα Διοργάνωση σε
έγραψε:Που;
Microsoft Innovation Center (Χάρτης)

δεν είναι λίγο κάπως ? , μήπως είναι λίγο παράξενο ? τι σχέση έχει εταιρία αυτή με Drupal ?
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 20 Φεβ 2009, 20:25

Off topic:
linuxman έγραψε:δεν είναι λίγο κάπως ? , μήπως είναι λίγο παράξενο ? τι σχέση έχει εταιρία αυτή με Drupal ?

Και εγώ αυτό προσπάθησα να τους εξηγήσω στη λίστα του drupal αλλά "μου την είπαν"... :mrgreen:
Βλέπεις, το drupal το χρησιμοποιούν και windowσάδες και αυτοί ενοχλούνται όταν γκρινιάζει κάποιος για τη microsoft.

Μόνο κομπλεξικό δεν με έβγαλαν :lol:
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 20 Φεβ 2009, 21:15

bullgr έγραψε:Off topic:
linuxman έγραψε:δεν είναι λίγο κάπως ? , μήπως είναι λίγο παράξενο ? τι σχέση έχει εταιρία αυτή με Drupal ?

Και εγώ αυτό προσπάθησα να τους εξηγήσω στη λίστα του drupal αλλά "μου την είπαν"... :mrgreen:
Βλέπεις, το drupal το χρησιμοποιούν και windowσάδες και αυτοί ενοχλούνται όταν γκρινιάζει κάποιος για τη microsoft.

Μόνο κομπλεξικό δεν με έβγαλαν :lol:

Off topic:
Το καφέ εκεί ποιος κερνά μαμά εταιρία :lol: :lol: :lol: , ο πάπα Μπιλ θα έρθει ???
Για να μην σου γκρινιάζουν δείξε τους αυτό εδώ
Εικόνα τότε δεν θα έχουν να πουν τίποτα :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 21 Φεβ 2009, 11:05

Off topic:
Καλό... Εάν ήταν με το drupal θα τους το έδειχνα :lol:

Πέρα από την πλάκα, με ενόχλησε και η στάση τους, διαγράφηκα από την λίστα και αποχώρησα από την ομάδα... Δεν θέλω να συμμετέχω σε ένα open source project που κάποιοι έχουν την άποψη ότι το να συμμετέχεις σε ένα event στο "Microsoft Innovation Center" δεν είναι κακό ή ότι δεν πρέπει να έχουμε έχθρα με την microsoft. Γιατί έαν έχουμε έχθρα με τη microsoft είμαστε δογματικοί !!!

Θα με κουφάνουν, οι πολέμιοι του ανοικτού λογισμικού, αυτοί που είναι υπέρμαχοι του κλειστού κώδικα επί πληρωμής και των πατεντών, εάν είμαστε εχθροί τους είμαστε δογματικοί !!!

Ρε, άει σιχτίρ...

Δεν θέλω να συμμετέχω σε μια τέτοια ομάδα... Χίλιες φορές καλύτερα να κάνω donation στο drupal.org κάθε φορά που κάνω μια σελίδα drupal παρά να συμμετέχω σε μια ομάδα με τέτοιες απόψεις...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 21 Φεβ 2009, 12:25

Και πέρα από την πλάκα , όλοι αυτοί στην λίστα του Drupal και ας διαβάσουν , τους αρέσει να έχουν το Drupal Free & Open Source άλλα την Εκδήλωση να την κάνουνε στο ΜΕΓΑ εχθρό του Open Source την MS , είναι υποκριτές και απλά νταμπατζίδες που θέλουν να βγάλουν μερικές χιλιάδες € από το έργο του Drupal .
Πολύ από αυτούς είναι και αυτή που κάνουν Ιστοσελίδες με 940.000 € η έστω λιγότερα και πάνω σε Ανοικτό Λογισμικό χωρίς να στηρίζουν κανένα project .
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό chazisop » 21 Φεβ 2009, 12:52

Έχετε σκεφτεί ότι μπορεί να τους έδωσαν τους χώρους δωρεάν ή να μη βρήκαν χώρους αλλού ? Τι λογικές είναι αυτές εχθροί και μη πω.... φιλοσοφίες είναι και ο καθένας μπορεί να πιστεύει όποια θέλει.... Για τη συμπεριφορά στη λίστα δε τη ξέρω, αλλά προσέξτε μην κάνετε αυτά για τα οποία κατηγορείτε τους άλλους...
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Ναι / Αγγλικά:Καλά
Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex
Intel Core2 6400 @ 2.13GHz , 3GB RAM , Nvidia 7600 GT , 2 x 120GB Western Digital hdd , 1x1TB Seagate hdd
chazisop
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 21 Φεβ 2009, 13:17

Χώρους να μην βρούνε είναι σχετικά δύσκολο , απλή αίτηση εάν κάνεις σε ένα από τα ΑΕΙ και ειδικά στο ΕΜΠ θα σου δώσουν , και το εάν τους τα έδωσαν δωρεάν μπορεί εάν υπάρχουν κάποιοι που έχουν κάποια σχέση με πολλά δημόσια έργα και Ηλεκτρονική Ελλάδα και όπως αλλιώς το ονομάζουν .
Να μην βρεις χώρο για παρουσίαση Ανοικτού Λογισμικού στο ΕΜΠ λίγο παράξενο .
Δεν κάνουμε αυτά , το εάν κατηγορούμε άλλους για αυτό που είναι αυτονόητο νομίζω ότι εδώ δεν ταιριάζει , να κάνεις εκδήλωση για Ανοικτό Λογισμικό σαν το Drupal και να το κάνεις στο MS Center νομίζω ότι δεν είναι απλά τα πράγματα και μάλλον κάποιος έβαλε το χεράκι του εδώ άλλα ποιος άραγε ?
Δεν πάνε μαζί Ανοικτό Λογισμικό και Microsoft Innovation Center , αυτό είναι το μόνο σίγουρο .
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 21 Φεβ 2009, 13:36

chazisop έγραψε:Έχετε σκεφτεί ότι μπορεί να τους έδωσαν τους χώρους δωρεάν ή να μη βρήκαν χώρους αλλού ? Τι λογικές είναι αυτές εχθροί και μη πω.... φιλοσοφίες είναι και ο καθένας μπορεί να πιστεύει όποια θέλει.... Για τη συμπεριφορά στη λίστα δε τη ξέρω, αλλά προσέξτε μην κάνετε αυτά για τα οποία κατηγορείτε τους άλλους...

Εάν πατήσεις στα link της ανακοίνωσης θα καταλάβεις ότι το DrupalCamp γίνεται στα πλαίσια της εκδήλωσης του MediaCamp. Οι διοργανωτές του MediaCamp αποφάσισαν για τον χώρο αυτόν και όχι η ελληνική ομάδα drupal.

Η δική μου ένσταση είναι ότι δεν πρέπει να ταυτίζουμε με οποιονδήποτε τρόπο προσπάθειες ανοιχτού λογισμικού με το όνομα microsoft. Η εταρεία αυτή είναι πολέμιος του ανοιχτού λογισμικού, θέλει να είναι όλα κλειστού κώδικα και πατενταρισμένα για να είμαστε μια ζωή υποχείριά τους. Εγώ δεν μπορώ να δεχτώ να συμμετέχω σε ένα open source project το οποίο ταυτίζεται (έστω και σε μια εκδήλωση που γίνεται στο Microsoft Innovation Center) με το όνομα microsoft.

Αυτή είναι δική μου προσωπική άποψη... Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει... Αλλά τα δικά μου τα πιστεύω δεν τα αλλάζω για κανέναν λόγο.

Για παράδειγμα, όσο και να γουστάρω το ubuntu και όσο και να "σκίζομαι" ως διαχειριστής, στο περιοδικό ubuntistas και ως μέλος της ελληνικής κοινότητας ubuntu-gr σε οτιδήποτε φανώ χρήσιμος, ΕΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΤΟ UBUNTU ΜΕ ΤΗΝ MICROSOFT θα τα παρατήσω όλα στη στιγμή και θα ασχοληθώ με άλλη διανομή που να εκπροσωπεί τις απόψεις μου, έστω και αν χρειαστεί να ασχοληθώ με το slackware.

Εάν αυτό με χαρακτηρίζει "δογματικό", γούστο μου και καπέλο μου...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Νέα - Ειδήσεις - Ανακοινώσεις