Αφιέρωμα στο PC Mag

...από το ubuntu, το linux, και το ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοιχτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Συντονιστές: adem1, ubuderix

Αφιέρωμα στο PC Mag

Δημοσίευσηαπό Nisok » 20 Αύγ 2009, 12:53

Αφού βλέπω ότι δεν το έχει κάνει κάποιος άλλος μέχρι τώρα. βγάζω εγώ την ανακοίνωση ότι σε ένα από τα επόμενα τεύχη (μάλλον το επόμενο) του PC Mag. Θα υπάρχει μονοσέλιδο αφιέρωμα στην κοινότητά μας. Λόγω του πολύ περιορισμένου χρόνου που μας έδωσε ο συντάκτης (1.5 μέρα)που επικοινώνησε με μέλη της ομάδας συντονισμού προτιμήσαμε να μην κοινοποιήσουμε την είδηση ώστε να γραφτεί το κείμενο το συντομότερο δυνατόν.
Παρακάτω βρίσκεται το κείμενο στη τελική του μορφή, όπως το στείλαμε. Από εδώ και πέρα ότι αλλαγές γίνουν θα είναι από συντάκτες του περιοδικού.

έγραψε:Αφαίρεσα το κείμενο μέχρι να μιλήσουμε με τον συντάκτη του περιοδικού.
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Re: Αφιέρωμα στο PC Mag

Δημοσίευσηαπό xqtr » 20 Αύγ 2009, 13:16

Στο τευχος Αυγουστου ειχε και συγκριτικο λειτουργικων, windows 7, OS X (snow leopard) και Ubuntu 9.04... προσωπικη μου αποψη το αφιερωμα ηταν αρκετα αντικειμενικο με μια μικρη, πολυ μικρη, υποστηριξη των windows... εσεις πως το ειδατε?
O χειμώνας έρχεται...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο │ Προγραμματισμός: Ναι (Delphi/Lazarus) │ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 14.04 σε Acer Aspire 5520
Προδιαγραφές ⇛ AMD Turion 1.8GHz │ 1GB │ ATI X700 │ Broadcom BCM4318 │LCD 15.4"
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό c7p » 20 Αύγ 2009, 13:37

Εγώ παλιά αγόραζα ανελλιπώς κάθε περιοδικό pc mag και από εκεί έμαθα περισσότερα για το ubuntu και το linux (συγκεκριμένα απο το τεύχος του Αυγούστου του 2007), κάπου εκεί έγινε η αρχή. Το περιοδικό απλά είναι για χρήστες windows , τι θα πει βάλτε linux είναι καλύτερα ... Έτσι όλοι θα αγοράζουν linuxformat ... Εγώ για παράδειγμα δεν είμαι άλλο αναγνώστης του περιοδικού , έχω συνδρομή στο linuxformat :mrgreen: .
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ge0rge007 » 20 Αύγ 2009, 13:57

Και εμένα μου κίνησε έτο ενδιαφέρον το συγκριτικό και το αγόρασα το περιοδικό,έριξα μια μικρή ματιά και πρέπει να είναι αρκετά καλό.
Θα στείλω εντυπώσεις σήμερα αύριο που θα το τελειώσω!
Άντε να δούμε και το αφιέρωμα τώρα :D
Ubuntu 8.10 32bit
Intel Core 2 Duo E4300 / 2 x Transcend Ram 1GB DDR2 / ATI Radeon HD3450 SVGA
ge0rge007
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 20 Αύγ 2009, 14:13

Το PC Mag. εκτός από μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για προβολή προς όλες τις κατευθύνσεις είναι μια αναγνώριση της δουλειάς που γίνεται εδώ. Το ότι καταφέραμε να τραβήξουμε το βλέμα ενός τόσο μεγάλου περιοδικού δεν έχει να κάνει μόνο με το μέγεθος του ubuntu αλλά και με το ότι η τοπική κοινότητα δεν ένα απλά μια άδεια γωνιά του internet αλλά ένας ζωντανός και δημιουργικός οργανισμός.
Το κείμενο δεν αναφέρεται μόνο στους λίγους συνήθεις υπόπτους.. αλλά σε όλο το κόσμο που είναι απλοί επισκέπτες και που τελικά είναι αυτοί που δίνουν στη κοινότητα τη δύναμή της.
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 21 Αύγ 2009, 11:31

Nisok έκανες πολύ καλή δουλειά, μπράβο :thumbup:
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 23 Αύγ 2009, 13:39

Το pcmag έχει πάντα και σε κάθε τεύχος του ένα δισέλιδο για το linux εδώ και δύο χρόνια.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 23 Αύγ 2009, 14:06

Επειδή δεν είμαι τακτικός αναγνώστης του PC MAG αν κάποιος δει ας πει κάτι.
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ge0rge007 » 25 Αύγ 2009, 16:18

Τελείωσα κιόλας( :mrgreen: )το συγκριτικό του PCMag, αρκετά καλό μπορώ να πώ...
Δεν βρήκα κάτι να με "πειράξει" στην διάρκεια του διαβάσματος ,όλα μου φάνηκαν λογικά και αρκετά αντικειμενικά!
Μπράβο σε αυτό το κομμάτι λοιπόν! ;)

Μόλις τελείωσα το συγκριτικό πήγα να διαβάσω ένα άρθρο που είχα προσέξει όταν αγόρασα το περιοδικό.Το άρθρο είναι στην σελίδα 30 και έχει τον τίτλο "e-ανωνυμία vs ψηφιακής αλητείας",όπως καταλαβαίνεται λοιπόν αναφέρετε στα τελευταία μέτρα για να υπάρξει επωνυμία στο internet.

Αρχικά αυτό που κάνει πολύ σωστά είναι να σε ενημερώνει για τις εξελίξεις στο θέμα αυτό, όλα αυτά όμως πριν φτάσεις στην στήλη "ΤΑ "ΔΕΜΕΝΑ" ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΩΚΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ". Δεν πίστευα στα μάτια μου...το περιοδικό λέει πολύ ξεκάθαρα πόσο υπέρ αυτής της επωνυμίας είναι και πόσο καλό θα είναι αν σταματήσουν να γράφονται ελεύθερα απόψεις στο ίντερνετ γιατί όπως χαρακτηρηστικά γράφει "...ώστε να έχει κάποια στιγμή κόστος το τί λέει ο καθένας στην χώρα μας..."
Τα συμπεράσματα δικά σας...
Ubuntu 8.10 32bit
Intel Core 2 Duo E4300 / 2 x Transcend Ram 1GB DDR2 / ATI Radeon HD3450 SVGA
ge0rge007
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros_ » 28 Αύγ 2009, 11:50

Και εγω εχω συνδρομη στο "linuxformat" αλλα περνω αρκετα συχνα κ το "pc mag"...Οσο για την συγκρηση των 3ων λειτουργικων (επειδη εχω δει κ αλλες συγκρισεις απο το περιοδικο αλλα κ απο αλλα περιοδικα) νομιζω οτι συνηθως τα βγαζουν ισοπαλια...Απλα αναφερουν πιο ειναι καλυτερο κ σε πιο τομεα!
Άβαταρ μέλους
Alexandros_
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Νέα - Ειδήσεις - Ανακοινώσεις