ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Συμπλήρωση 1000 μελών στο φόρουμ Ubuntu-GR (foru

...από το ubuntu, το linux, και το ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοιχτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Συντονιστές: adem1, ubuderix

Re: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Συμπλήρωση 1000 μελών στο φόρουμ Ubuntu-GR (foru

Δημοσίευσηαπό paschalis.m » 03 Νοέμ 2008, 16:02

τι σκατα γινεται σε ολα τα φορουμ τελευταια (εννοω σχετικα με το linux). της κακομοιρας. κραξιμο γερο.
διαολε ολοι τα κομπλεξ τους στο ιντερνετ τα βγαζουν?

κανε ενα φραπε, βαλε και deep purple και χαλαρωσε..................
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
paschalis.m
punkTUX
punkTUX

IRC: paschalis
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 03 Νοέμ 2008, 16:39

Με λυπούν ορισμένα από τα μηνύματα που διάβασα στις λίστες του hellug, αλλά προτείνω να συγκεντρωθούμε στις δράσεις μας και να μην αναλωθούμε σε αρνητικές συζητήσεις που το μόνο που μπορεί να καταφέρουν είναι να αποθαρρύνουν νέα μέλη να δραστηριοποιηθούν σε κάποια κοινότητα στην Ελλάδα.

Επί της ουσίας, διαβάζω στην ιστοσελίδα του συλλόγου (http://hellug.gr/index.php/OSullogos/Ta ... ain.HELLUG):
"Η Ένωση Χρηστών και Φίλων Linux Ελλάδος (Hellenic Linux User Group - HEL.L.U.G.) αποτελεί τον επίσημο μη κερδοσκοπικό σύλλογο με στόχο τη διάδοση του λειτουργικού συστήματος Linux, την υποστήριξη των χρηστών του στην Ελλάδα καθώς και τη δημιουργία κοινής βάσης τεχνογνωσίας σχετικά με το Ελεύθερο Λογισμικό γενικότερα. "
Ερμηνεία μου είναι ότι τα μέλη του συλλόγου, σύμφωνα με το ανωτέρω, πρέπει να ενδιαφέρονται για όλες τις προσπάθειες διάδοσης του λειτουργικού συστήματος Linux, συμπεριλαμβανομένου του παρόντος forum, και συνεπώς τα στατιστικά θα έπρεπε να τους ενδιαφέρουν ι) για να μάθουν πως εξελίσσεται η συγκεκριμμένη προσπάθεια διάδοσης του λειτουργικού συστήματος Linux, ιι) για να προσεγγίσουν (π.χ. με ανακοινώσεις) αν θέλουν μέλη του φόρουμ ώστε να συμμετάσχουν σε δράσεις του hellug, ιιι) για να μας βοηθήσουν αν το κρίνουν σκόπιμο λόγω της γρήγορης ανάπτυξης του φόρουμ, ιιι) για να κάνουν benchmarking σε άλλες διανομές αν θέλουν.
Όπως υπάρχουνε πολλές διανομές και δεν είναι ΤΟ linux, και το επικροτούμε, έτσι είναι καλό που υπάρχουν πολλοί τρόποι δράσης της κοινότητας (σύλλογοι, φόρουμς, λίστες, κλπ), και καλό είναι να συνεργαζόμαστε και όχι να ανταγωνιζόμαστε.
Ίσως το όλο πρόβλημα να είναι στην λέξη "τον""που έχω υπογραμμίσει παραπάνω.
Ας συνεχίσουμε με όλο και περισσότερα ελεύθερα χαμόγελα από όπου και αν προέρχονται :)
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό gourgi » 03 Νοέμ 2008, 16:50

linuxman η γνωριμία του κόσμου με το linux γινόταν και χωρίς το ubuntu και είμαι σίγουρος ότι θα γίνεται και αν το ubuntu πάψει να υπάρχει.δεν είναι το ubuntu η αρχή και το τέλος του ΕΛΛΑΚ. συμφωνώ ότι έχει ελκύσει πολλούς νέους χρήστες αλλά το ίδιο συμβαίνει και με τις υπόλοιπες διανομές (ferora,debian κτλ). δεν μπορούμε να μηδενίζουμε την συμβολή των υπολοίπων διανομών ούτε των συλλόγων που κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να φέρουν περισσότερο κόσμο σε επαφή με το linux. Η προσφορά του hellug κατά την γνώμη μου είναι πολύ σημαντική τόσα χρόνια .

Θα το αφήσω και εγώ εδώ το θέμα. έχουμε τόσα άλλα μυνήματα-προβλήματα στο forum μας να απαντήσουμε-λύσουμε.

Υ.Γ. η πρόταση για τους purple είναι πολύ καλή :lol:
Όσο ζω ... μαθαίνω!
Desktop:stable9.04 i386|testing9.10 i386|Opteron Amd64 1.8GHz|RAM 2GB|Nvidia 6600GT|Msi K8N Platinum|Live! 24bit 5.1|Pixelview Playtv Pro BT878+rev.9d
Asus EEE 1000h9.04 i386|N270|RAM 2GB|945GME|RT2860|82801G
Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
gourgi
seniorTUX
seniorTUX

IRC: gourgi
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 03 Νοέμ 2008, 16:54

gourgi έγραψε:linuxman η γνωριμία του κόσμου με το linux γινόταν και χωρίς το ubuntu και είμαι σίγουρος ότι θα γίνεται και αν το ubuntu πάψει να υπάρχει.δεν είναι το ubuntu η αρχή και το τέλος του ΕΛΛΑΚ. συμφωνώ ότι έχει ελκύσει πολλούς νέους χρήστες αλλά το ίδιο συμβαίνει και με τις υπόλοιπες διανομές (ferora,debian κτλ). δεν μπορούμε να μηδενίζουμε την συμβολή των υπολοίπων διανομών ούτε των συλλόγων που κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να φέρουν περισσότερο κόσμο σε επαφή με το linux. Η προσφορά του hellug κατά την γνώμη μου είναι πολύ σημαντική τόσα χρόνια .

Θα το αφήσω και εγώ εδώ το θέμα. έχουμε τόσα άλλα μυνήματα-προβλήματα στο forum μας να απαντήσουμε-λύσουμε.

Υ.Γ. η πρόταση για τους purple είναι πολύ καλή :lol:

Το ξέρω αυτό , άλλα μεγάλο μπαμ το έδωσε το Ubuntu , άσχετα που υπήρχαν και άλλες , εγώ ξεκίνησα με το Mandrake κάποτε , άλλο έλεγα ότι με την γρήγορη ανάπτυξη του έχει γίνει το Λίνουξ γνωστό και έφερε στο κόσμο αυτό πολύ νέους χρήστες .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 04 Νοέμ 2008, 11:38

Παιδιά θέλω να τα βλέπω θετικά τα πράγματα (Ναι είμαι ένας χαζοχαρούμενος τραλαλούλης :D ). Γι αυτό και μένω στην στάση του Νίκου Ρούσου όπου λέει ότι μόνο ως Διαχειρισής
απάντησε ο συγκεκριμένος και όχι ως "μερικά άτομα από τον hellug". Ότι είναι δύσκολο να τελείς διαχειριστής και εκτίθεσαι πολύ πιο εύκολα για κάποια στάση σου από ότι ένας απλός χρήστης.
Δυστυχώς υπάρχουν και προσωπικές κόντρες και κόμπλεξ και αρνητικές συμπεριφορές. (Εγώ δεν βγάζω τον εαυτό μου απ' έξω. Είμαι καρακομπλεξάρας σε πολλά στη ζωή μου ).
Η λύση είναι να τα αγνοείς όλα όσα σε στεναχωρούν. Ότι γίνεται ξεκατίνιασμα , γίνεται. Αλλά έτσι είναι η πραγματικότητα.
Όταν έβαζα linux (Με suse άρχισα , νόμιζα ότι οι linuxάδες θα είναι high άτομα με ανώτερο πνεύμα, με τρέλα, με χιούμορ με προοδευτικές απόψεις και στάσεις για όλα.
Με άλλα λόγια θα γούσταρα ο κόσμος να είναι όπως τον έχω στο δικό μου μυαλό. Αλίμονο όμως να ήταν έτσι. Είμαστε διαφορετικοί και έχουμε τους χαρακτήρες μας.

Μη δίνετε σημασία ! Τέλος καλό όλα καλά.
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό taratatzoum » 04 Νοέμ 2008, 13:17

έγραψε:βαλε και deep purple και χαλαρωσε..................

διάβασα όλα τα μηνύματα στην λίστα του Hellug, σε κάποια φάση εκνευρίστηκα, μετά έβαλα deep purple :)
δεν με ξενερώνετε ρε και εσείς που έχετε δίκιο και εσείς που έχετε άδικο.
δεν ξέρετε τι είναι το Ελλακ, κανείς σας.
Εγώ είμαι το ΕΛΛΑΚ.
ο αγρότης.

υγ. βάλτε deep purple , κάνει καλό στο ΕΛΛΑΚ :shock:

+0p1c 0Ff
-r
Ιστολόγιο
1 Γνώσεις → Linux: Προχωρημένος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικό → Slackware 13.37.0 64-bit (el_GR.utf-8)
3 Προδιαγραφές → CPU: 8x Intel Core i7 CPU Q 740 1.73GHz ‖ RAM 3894 MiB ‖ Dell Inc. - Dell Inc. Inspiron N5010
4 Κάρτες γραφικών: ATI Redwood [Radeon HD 5600 Series] ⎨1002:68c1⎬
5 Δίκτυα: wlan0: Broadcom BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller ⎨14e4:4727⎬ ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller ⎨10ec:8136⎬
taratatzoum
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: rizitis
IRC: rizitis or rtz
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kaingeo » 04 Νοέμ 2008, 23:19

Τα πράγματα είναι απλά! κάντε αυτό που έκανα και εγώ! σβηστείτε από την public λιστα του hellug. Επειδή είχα μια επαφή με τον ρηκούδη παλιά σε ένα flame. απλά δεν τους δίνεις σημασία. Η ενέργεια αυτή που συσσωρεύεται όμως κάποια στιγμή θα εκτονωθεί και γίνει της *(%#$@%@#%. Γιατί αν αυτός νομίζει (και ο οποιοσδήποτε) ότι είναι τρελός και κάνει ότι γουστάρει πρέπει να με δει να ρίχνω μπινελίκια
kaingeo
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giannis12a » 05 Νοέμ 2008, 19:01

Ξέρεις τι είναι να είσαι μονοπώλιο τόσα χρόνια και να είσαι ο ειδικός και ξαφνικά από το πουθενά να εμφανίζεται κάποιος και να σου "κλέβει" όλη την δόξα

μέσα από τα χέρια? Δεν νομίζω να είναι τυχαίο που η πλειοψηφία των νέων χρηστών προτιμάει το φόρουμ μας για να συμμετάσχει, να μάθει, να πει την

άποψή του και ας μην ξέρει πολλά πράγματα ακόμη για το λίνουξ. Εξάλλου αυτό πρεσβέυει το αγαπημένο μας λειτουργικό , την ελευθερία.

Δίχως κόμπλεξ, δίχως φανφάρες, συνεχίζουμε όλοι μας δυνατά, ενθαρύννουμε τους άπειρους χρήστες ώστε να φτάσει το λινουξάκι που τόσο αγαπάμε στην

θέση που του αξίζει ασχέτως διανομής, αυτά είναι για τους κομπλεξικούς και ανώριμους. Τώρα άν το linux έγινε συνώνυμο του ubuntu, ε δεν θα λογοδοτήσουμε

γι΄ αυτό βέβαια. Είναι σαν να κατηγορείς του οπαδούς γιατί είναι με την ομάδα που είναι, άν είναι δυνατόν.

Αυτά τα λίγα

VAMOS UBUNDISTAS
Εικόνα
το link παραπέμπει σε ανθρωπιστικού περιεχομένου σελίδα
pleiades place
Γνώσεις ⇛ Linux: Είμαι Χάκερ ┃ Προγραμματισμός: Όχι δεν προγραμματίζω ποτέ τίποτα, τ' αφήνω όλα στην τύχη ┃ Αγγλικά: Γαλλικά/Χορός/Πιάνο
Άβαταρ μέλους
giannis12a
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 05 Νοέμ 2008, 21:53

Παιδιά μην ταυτίσουμε την κομπλεξαρία συνολικά με τον Hellug.
O Hellug δεν είναι μόνο το forum ή μόνο οι λίστες ή και τα δυο αυτά μαζί !
Είμαστε και τόσα άλλα απλά μέλη.
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giannis12a » 06 Νοέμ 2008, 08:14

Φίλε malos αναφέρομαι στην κομπλεξαρία και στο ελιτισμό που βαράει στο κεφάλι κάποιους και σαφώς όχι όλο τον σύλλογο, αυτό εννοείται.

Απλά αυτοί οι κάποιοι επειδή ανήκουν σε μια ομάδα, νομίζουν πως τους ανήκει κιόλας κι έχουν την εντύπωση πως μπορούν να λειτουργούν σαν

εκπρόσωποί της και αυτό είναι λάθος. Η λέξη ομάδα σημαίνει σύνολο μονάδων και όχι μονάδες αυτόνομες διότι πάυει να είναι ομάδα.
Εικόνα
το link παραπέμπει σε ανθρωπιστικού περιεχομένου σελίδα
pleiades place
Γνώσεις ⇛ Linux: Είμαι Χάκερ ┃ Προγραμματισμός: Όχι δεν προγραμματίζω ποτέ τίποτα, τ' αφήνω όλα στην τύχη ┃ Αγγλικά: Γαλλικά/Χορός/Πιάνο
Άβαταρ μέλους
giannis12a
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Νέα - Ειδήσεις - Ανακοινώσεις