από monkgr » 22 Νοέμ 2011, 12:42
h12 έγραψε:.ευτυχώς που τρέχει gnome 2 ...ευτυχώς ..
Αὐτὸ εἶναι ἐντελῶς προσωρινό, σύμφωνα μὲ τὰ λόγια τοῦ ἴδιου τοῦ Clem (τοῦ «πεφωτισμένου δεσπότη» τῆς διανομῆς). Παράθεση άπὸ τὸ [url]
http://linuxmint.gr/index.php?topic=903.msg8189#msg8189[/url] στὴν πολὺ καλὴ μετάφραση τοῦ versys650gr:
Όμως όσο και να θέλαμε να κρατήσει το Gnome 2.32 λίγο περισσότερο πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να αγκαλιάσουμε τις νέες τεχνολογίες. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα desktop τους, απεναντίας, σημαίνει ότι πρέπει να προσπαθήσουμε και να κάνουμε το καλύτερο για τους ανθρώπους να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους πάλι, αλλά πάνω σε μια εντελώς νέα βάση, ένα νέο στρώμα τεχνολογίας, αυτό που υποστηρίζεται ενεργά και ότι μπορεί να διατηρηθεί σωστά για να πάει μπροστά.
Από τεχνολογικής άποψης το Gnome 3 είναι μια φανταστική επιφάνεια εργασίας, και γίνεται καλλίτερο σε κάθε νέα έκδοση. Θα χρειαστεί χρόνος για το Linux Mint για την ανάπτυξη μιας Gnome 3 επιφάνεια εργασίας που να είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτό που είχαμε με το Gnome 2, αλλά τελικά θα είμαστε σε θέση να κάνουμε πολύ περισσότερα με αυτό από ό,τι ήταν δυνατό με την παραδοσιακή επιφάνεια εργασίας.Τὰ πρῶτα βήματα πάντως ἔγιναν μὲ τὸ MGSE (Mint Gnome Shell Extension): τὸ δοκίμασα (ἂς εἶναι καλὰ τὸ Arch καὶ τὸ ἀποθετήριο τῶν χρηστῶν του, τὸ AUR, ποὺ πρόλαβε νὰ ἐνημερωθεῖ) καὶ βρίσκω ὅτι, ἐνῶ ἀκόμα ὑστερεῖ καταφανῶς σὲ παραμετροποίηση καὶ δυνατότητες αἰσθητικῶν παρεμβάσεων ἔναντι τοῦ Gnome2 (
metacity ἢ Compiz), θὰ μποροῦσε νὰ βρεῖ θέση ὡς ἐναλλακτικὸ περιβάλλον στὸ laptop μου.
Νεώτερη ἐπεξεργασία:
Ἐκτὸς ἀπὸ τὴ διόρθωση τοῦ συνδέσμου ποὺ παραπέμπει στὸ ἑλληνικὸ site τοῦ mint, διορθώνω καὶ τὴν ἀναφορά μου στὸ MGSE, τὸ ὁποῖο φαίνεται νὰ ἐγκαταλείπεται ὡς project, ὑπὲρ τοῦ - πολὺ πιὸ παραμετροποιήσιμου, καλύτερου καὶ πληρέστερου - Cinnamon. Πλέον τὸ desktop σύστημα τοῦ γραφείου μου «φοράει», ἐκτὸς τοῦ Arch / KDE, καὶ Mint 12 /Cinnamon, μὲ πολὺ καλὲς ἀποδόσεις.
Τελευταία επεξεργασία από
monkgr και 01 Απρ 2012, 10:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)
[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά