OSHACKERS: Που βρίσκονται οι χρήστες Linux?

...από το ubuntu, το linux, και το ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοιχτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Συντονιστές: adem1, ubuderix

Re: OSHACKERS: Που βρίσκονται οι χρήστες Linux?

Δημοσίευσηαπό simosx » 05 Δεκ 2011, 21:26

efxa έγραψε:
Αυτό κάποια στιγμή θα γίνει, αλλά εάν δείτε στο TODO στο gitorious προέχουν άλλα πιο σημαντικά.

Δηλαδή το
http://gitorious.org/operating-system-h ... t/TODO.txt
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό efxa » 05 Δεκ 2011, 21:33

Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:Αν και είμαι σχεδόν απόλυτα σίγουρος για τις αγαθές προθέσεις του έργου, αρνούμαι κατηγορηματικά να δώσω τόσα και τέτοια προσωπικά στοιχεία σε μια σελίδα που δεν αναφέρει πουθενά τι ακριβώς (μπορεί να) τα κάνει.
Το να ζητάς προσωπικά δεδομένα από τους χρήστες χωρίς να παραθέτεις και την πολιτική απορρήτου που είναι απαραίτητη νομικά, είναι τουλάχιστον σχεδιαστικό λάθος.

Επίσης, αν δεν ήμουν σχεδόν απόλυτα σίγουρος όπως είπα για τις προθέσεις, θα χαρακτήριζα τουλάχιστον ύποπτη μια σελίδα η οποία αναφέρει ότι παρουσιάζει ένα έργο με την άδεια GPL ενώ είναι φανερό ότι το βασικότερο τμήμα του ΔΕΝ είναι (από τη στιγμή που το βασικότερο τμήμα της είναι το Google maps του οποίου η άδεια χρήσης είναι αυτή και δεν έχει καμία σχέση με GPL). Θα μπορούσε για παράδειγμα να χρησιμοποιεί το OpenStreetMap που τουλάχιστον έχει άδεια Creative Commons.

Αυτά, ελπίζω κάποια στιγμή να διορθωθούν αυτές οι παραβλέψεις και τότε το ξαναβλέπω ευχαρίστως.

Αυτά που ο χρήστης είναι αναγκαίο να εισάγει είναι το ονοματεπώνυμο (αν θέλει και σε μορφή π.χ: E. Chatzykiriakidis ή C. Efstathios) και το email για τα spams. Η διεύθυνση δεν σημαίνει ότι είναι αναγκαίο να βάλει την σωστή. Αν θέλει φυσικά το κάνει. Κάτι αναγκαίο όμως είναι όποια διεύθυνση και αν μπει να συμβαδίζει με τις συντεταγμένες. Μην λέει ας πούμε Θεσσαλονίκη και το point είναι στην Αθήνα.

Το ζήτημα των προσωπικών δεδομένων θεωρώ πως είναι περιττό και δεν χρειάζεται για ένα ονοματεπώνυμο και ένα email. Ούτοσιάλος αυτά δεν έιναι προσωπικά δεδομένα και σίγουρα ευαίσθητα.

Το project είναι GPL. Στο free software για να είναι κάτι free δεν σημαίνει πως και ότι χρησιμοποιήσες για να το φτιάξεις πρέπει να είναι GPL. Υπάρχουν αρκετά project σε non-free languages αλλά το συνολικό project είναι GPL και αυτό διότι έχεις πρόσβαση στο πηγαίο κώδικα και γενικά έχεις τις 4 βασικές ελευθερίες. Υπάρχουν σκέψεις να το γυρήσουμε σε OpenStreetMap. Αλλά σε δεύτερη φάση. Αυτό που αναφέρεις ότι το project κατά βάση είναι GOOGLE Maps κοίτα λίγο κώδικα να δεις πως το API για τους χάρτες είναι ούτε το 3/4% του κώδικα του project.
efxa
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό efxa » 05 Δεκ 2011, 21:33

simosx έγραψε:
efxa έγραψε:
Αυτό κάποια στιγμή θα γίνει, αλλά εάν δείτε στο TODO στο gitorious προέχουν άλλα πιο σημαντικά.

Δηλαδή το
http://gitorious.org/operating-system-h ... t/TODO.txt

Ναι! Ανοίξτε το με GTodo!
efxa
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό efxa » 05 Δεκ 2011, 21:36

Το τηλέφωνο δεν είναι απαραίτητο. Αν θέλετε το βάζετε.
efxa
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό efxa » 05 Δεκ 2011, 21:39

Ναι, η αλήθεια είναι ότι γίνεται, αλλά άποψή μου είναι πως δεν έχει κανένα νόημα να γραφτείς αν δεν δώσεις αληθή στοιχεία.
Αν η σελίδα γεμίσει registrations με nicknames και διευθύνσεις «στο περίπου», θα καταντήσει περίγελος αναξιοπιστίας σαν αυτή για την οποία κατηγορούμε τις μετρήσεις που δείχνουν τους λινουξάδες να φαίνονται λίγοι.

--

Οσο αφορά αυτό, σίγουρα πρέπει να το αποφύγουμε γιατί αλλιώς το project θα αποτύχει του σκοπού του! Δεν έχει νόημα να έχουμε χρήστες με pseudonames και άκυρα σημεία στο χάρτη με αποτέλεσμα το μόνο που θα έχει νόημα να είναι η καταμέτρηση τους. Για αυτό υπάρχει το distrowatch. Μέσα από το oshackers καλό είναι να ενισχυθούν οι κοινότητες και οι χρήστες.
efxa
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό efxa » 05 Δεκ 2011, 21:40

Και στην τελική εάν κάποιος δεν θέλει δεν γράφεται :) Αλλά κοινότητα είμαστε μπορούμε να το αναπτύξουμε το project.
efxa
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό evolgen » 05 Δεκ 2011, 21:42

Υπάρχει η σκέψη να μπορούν να προστεθούν πάνω από ένα συστήματα Linux για τον ίδιο χρήστη; π.χ. εγώ έχω Ubuntu στο laptop και Gentoo στον σταθερό.
Το να μειώνεις ένα έργο ελεύθερου λογισμικού, επειδή θεωρείς το δικό σου καλύτερο,
είναι απαράδεκτη συμπεριφορά και δε συμβαδίζει με τις αρχές του ελεύθερου λογισμικού.

Γνώσεις Linux: Μέτριο++ ┃ Προγραμματισμός: Perl, R, Python, SQL, C, Common Lisp, BashΑγγλικά: Άριστα

1. Ubuntu 14.04 trusty
2. Intel Core i7-3520M CPU @ 2.90GHz ‖ RAM 7892 MiB
3. Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
4. eth0: Broadcom NetXtreme BCM57765 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:16b4] (rev 10) ⋮ eth1: Broadcom BCM4331 802.11a/b/g/n [14e4:4331] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
evolgen
daemonTUX
daemonTUX

IRC: bioevolgenec
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό modenas88 » 05 Δεκ 2011, 21:51

fkol k4 έγραψε:Ναι, η αλήθεια είναι ότι γίνεται, αλλά άποψή μου είναι πως δεν έχει κανένα νόημα να γραφτείς αν δεν δώσεις αληθή στοιχεία.
Αν η σελίδα γεμίσει registrations με nicknames και διευθύνσεις «στο περίπου», θα καταντήσει περίγελος αναξιοπιστίας σαν αυτή για την οποία κατηγορούμε τις μετρήσεις που δείχνουν τους λινουξάδες να φαίνονται λίγοι.

Σε όλες (σχεδόν;) τις υπηρεσίες που μπορούμε να εγγραφούμε, έχουμε την δυνατότητα να δώσουμε αναληθή στοιχεία κατά την εγγραφή και κανείς δεν μπορεί να το ελέγξει. Αλλά συμφωνώ πως στο συγκερκιμένο (oshackers) δεν έχει και τόσο νόημα να δώσουμε εντελώς άκυρα στοιχεία. Εντάξει αν βάλω για username e1|\/|4|_ 64|\/|4702 h4><0.- |_1|\||_|><42 και πω ότι κατοικώ στο κέντρο του νότιου πόλου ή σε ένα ερημονήσι στη μέση του ειρηνικού... νομίζω πως δεν θα μ' αφήσουν να εγγραφώ για να μην γίνω εγώ ο περίγελος.. :P

Τα στοιχεία που ζητάει προς το παρόν είναι:
- username --> είπαμε πως όποιος έχει πρόβλημα το γράφει με τον παραπάνω τρόπο
- διεύθυνση e-mail -> αυτό κυρίως για να δείξεις πως είσαι πραγματικό πρόσωπο (όπως και σε κάθε εγγραφή που κάνουμε)
- το στίγμα σου στον χάρτη --> εκεί στοχεύει και το project
- την διεύθυνσή σου --> είπαμε πιο πάνω.. δεν χρειάζεται να γράψεις και τον όροφο (3η διάσταση!), αλλά όσο μπορούμε στην ίδια περιοχή/ γειτονιά.

@fkol k4 Μπορείς σε παρακαλώ να μας πεις (και εννοείται όποιος θέλει) ποια στοιχεία θα έπρεπε να αλλάξει το site ώστε να θες να εγγραφείς;
Αυτό για feedback!

fkol k4 έγραψε:
Για την συγκεκριμένη υπηρεσία κατέληξα ότι δεν πρόκειται να γραφτώ, διότι δεν μου αρέσει η ιδέα να δίνω ανεξέλεγκτα δεξιά κι αριστερά τα στοιχεία μου (αλήθεια, την διεύθυνση το καταλαβαίνω, το τηλέφωνο τι το χρειάζεται η σελίδα, να με πάρει τηλέφωνο αν μετακομίσει κοντά μου κανένας λινουξάς να βοηθήσω στη μετακόμιση;).

Το τηλέφωνο ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό, όποιος θέλει το βάζει. Και η Google ανά κάποια logins στο gmail μας, ζητάει να προσθέσουμε και τον αριθμό του κινητού μας. Ελπίζω να μείνει όπως τώρα προαιρετικό και να μην σου λέει άλλα κάποια μέρα.

φιλικά.. :)
--------------
tolis_01 έγραψε:Registraristhka κι εγώ με οδό....... σύνταγμα :P Δεν παίζει να δώσω την πραγματική. Αλλά απ'ότι βλέπω υπάρχουν ubuntάδες κοντά μου :P

χαχα... :lol: εσυ είσαι που μένεις μέσα στην πλατεία συντάγματος;;..... κυριολεκτικά όμως!

EDIT: Στάθη καλώς ήλθες.. :thumbup:
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Λίγο (Pascal>mysql>html>uml>C) ┃ Αγγλικά: Καλά
Διανομές ⇛ Ubuntu 12.04 64-bit [κανονική εγκατάσταση, ΌΧΙ wubi] +..
Προδιαγραφές ⇛ Pentium IV 64-bit!│ RAM 3GB │ GeForce 6200 TurboCache │ HD Audio │ TFT 19"
# < Τί είναι το Linux; >_&&_< Γιατί το Linux είναι καλύτερο? >_&&_< Κάτι δεν πάει καλά με τα Vista >
Αν είσαι αρχάριος στο Ubuntu, ακούμπησε το ποντίκι στην λέξη... drivers ;)
Άβαταρ μέλους
modenas88
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 05 Δεκ 2011, 22:48

modenas88 έγραψε:
χαχα... :lol: εσυ είσαι που μένεις μέσα στην πλατεία συντάγματος;;..... κυριολεκτικά όμως!

Μάλλον όχι :P Είναι κι άλλος, εμένα δεν με βλέπω. Κι έχω δηλώσει Fedora (που χρησιμοποιώ), έναν με ubuntu βγάζει μόνο.
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 05 Δεκ 2011, 23:31

efxa έγραψε:Το τηλέφωνο δεν είναι απαραίτητο. Αν θέλετε το βάζετε.

efxa έγραψε:Και στην τελική εάν κάποιος δεν θέλει δεν γράφεται :) Αλλά κοινότητα είμαστε μπορούμε να το αναπτύξουμε το project.

Φίλε Στάθη κατ' αρχάς καλώς ήρθες στο forum.
Διακρίνω μια αδιόρατη πικρία στα σχόλιά σου, κάτι που είναι φυσικό να υπάρχει όταν διαπιστώνεις ότι το εγχείρημα στο οποίο αφιερώνεις πολύ από τον χρόνο σου δεν τυγχάνει της αντιμετώπισης που θα ήθελες.
Επειδή λοιπόν κι εγώ είμαι εκ των «διαφωνούντων», θα ήθελα να σε διαβεβαιώσω πως τα σχόλιά μου δεν είχαν σκοπό να σε θίξουν.
Κάθε φορά που κάποιος εκθέτει μια ιδέα, μια άποψη, ένα έργο του, οτιδήποτε, αυτόματα εκθέτει τον εαυτό του και την ιδέα του σε κοινή θέα.

Είναι νωρίς ακόμα βέβαια, αλλά θα πρέπει να συνηθίσεις το γεγονός πως πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα διαφωνούν με τις απόψεις σου. Επίσης, πάντα η δική τους φωνή θα ακούγεται δυνατότερα από τους υπολοίπους. Ένα πρόχειρο παράδειγμα, είναι και οι συζητήσεις που υπάρχουν και στο παρόν forum για τα γραφικά περιβάλλοντα. Αν διαβάσεις την πλειοψηφία των μηνυμάτων, θα νομίσεις ότι πλέον το Ubuntu το χρησιμοποιούν 10-15 άτομα, πράγμα που απέχει πολύ απ' την πραγματικότητα.

Ναι, θα μπορούσα απλά να μην γραφτώ στην σελίδα που έφτιαξες και να μην σχολιάσω και τίποτα. Η αλήθεια είναι πως αυτή ήταν η απόφασή μου με το που πρωτοείδα το τόπικ του φίλου modenas88, μια και την είδηση την είχα διαβάσει στο OSArena και επισκέφθηκα την σελίδα πριν να ανοίξει το θέμα εδώ.
Έγραψα μόνο για να διατυπώσω την άποψη πως δεν έχει νόημα σε κάτι τέτοιο να δίνεις μη αληθή στοιχεία (κάτι με το οποίο και εσύ φυσικά συμφωνείς).

Θα σε στενοχωρήσω λοιπόν λίγο παραπάνω, χωρίς όμως κακή προαίρεση:
modenas88 έγραψε:@fkol k4 Μπορείς σε παρακαλώ να μας πεις (και εννοείται όποιος θέλει) ποια στοιχεία θα έπρεπε να αλλάξει το site ώστε να θες να εγγραφείς;
Αυτό για feedback!

Το θέμα για μένα δεν είναι τα στοιχεία, ή τουλάχιστον όχι αυτά από μόνα τους. Η φράση μου είναι:
fkol k4 έγραψε:Για την συγκεκριμένη υπηρεσία κατέληξα ότι δεν πρόκειται να γραφτώ, διότι δεν μου αρέσει η ιδέα να δίνω ανεξέλεγκτα δεξιά κι αριστερά τα στοιχεία μου.

Το σχόλιό για το τηλέφωνο ήταν κυρίως χιουμοριστικό.
Το θέμα είναι ότι κατά την ερμηνεία της, δόθηκε έμφαση στο κομμάτι
fkol k4 έγραψε:διότι δεν μου αρέσει η ιδέα να δίνω ανεξέλεγκτα τα στοιχεία μου.
ενώ για μένα το ζήτημα είναι κυρίως στο (και εδώ σου ζητώ συγγνώμη που θα σε στενοχωρήσω)
fkol k4 έγραψε:δεξιά κι αριστερά

Αν διαβάσεις και το υπόλοιπο κομμάτι του πρώτου ποστ μου, θα διαβάσεις πως δεν έχω λογαριασμό σε κανένα, μα απολύτως κανένα site τύπου facebook, twitter, Google+ κλπ. Κανένα όμως.
Αυτό όχι γιατί φοβάμαι για την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των στοιχείων μου., αλλά γιατί τα θεωρώ άχρηστα (για μένα φυσικά. Σε κάποιον άλλο μπορεί να χρησιμεύουν).

Θα ήθελα λοιπόν να πειστώ για την χρησιμότητα μιας τέτοιας κίνησης. Δεν εννοώ την εγγραφή στην σελίδα, εννοώ την χρησιμότητα του να φτιάξεις μια βάση δεδομένων και να λες «έχω εδώ 10-20-30.000 λινουξάδες και είναι αυτοί οι συγκεκριμένοι».
Σε τί θα ωφελήσει κάτι τέτοιο είτε εμένα ως χρήστη Linux είτε γενικότερα την παγκόσμια κοινότητα του FOSSCOM;
Η μόνη χρησιμότητα που εγώ βλέπω να έχει κάτι τέτοιο, είναι η ικανοποίηση της εγωιστικής τάσης του να θες να διαφημίσεις την διαφοροποίησή σου από την πλειοψηφία ή την ανάγκη να νιώθεις πως είσαι συμμέτοχος μιας ομάδας με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Τέτοιες ανάγκες δεν είχα ποτέ, γι αυτό και ποτέ δεν ήμουν μέλος καμμίας θύρας αθλητικής ομάδας ή κανενός πολιτικού κόμματος. Στα 37 μου δε, νιώθω ακόμα λιγότερο την ανάγκη να διαφημίζω τις επιλογές μου. Επιλέγω ότι επιλέγω για να το βλέπω εγώ και όχι για να το δείχνω.
Επειδή όμως άνθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε, αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην βλέπω εγώ κάτι το οποίο το βλέπουν πολλοί άλλοι.
Με χαρά λοιπόν θα διαβάσω τις σκέψεις σας περί των σκοπών του εγχειρήματος τούτου και αν πειστώ για την γενικότερη χρησιμότητά του θα εγγραφώ βάζοντας όλα τα απολύτως ακριβή στοιχεία μου.

Και το τηλέφωνο. ;)

ΥΓ.Sorry για τη σκληρή κριτική, σας διαβεβαιώ πως δεν γίνεται με κακή πρόθεση. :wave:
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ