*ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ* Ανακοίνωση για τα πακέτα sun-java6

...από το ubuntu, το linux, και το ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοιχτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Συντονιστές: adem1, ubuderix

Re: *ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ* Ανακοίνωση για τα πακέτα sun-java6

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 18 Δεκ 2011, 12:34

Epirotes έγραψε:
medigeek έγραψε:Σημαντική ανακοίνωση σχετικά με τα πακέτα sun java που υπάρχουν στα partner αποθετήρια της canonical (archive.canonical.com). Για να είμαι ειλικρινής, περίμενα μια τέτοια ανακοίνωση. Υπάρχουν μερικές προειδοποιήσεις ασφαλείας για την έκδοση των πακέτων Sun Java που υπάρχει στα αποθετήρια (sun-java6).

Δηλ.; Ωραία εγώ να το ξηλώσω, αλλά το internet banking της Εθνικής θα δουλεύει απροβλημάτιστα; Επίσης, τα παιχνιδάκια στο φατσοβιβλίο θα δουλεύουν δίχως πολλά-πολλά κολλήματα; :?: :? :wtf: Άκυρο, είδα το αγγλικό κείμενο στο spoiler.
Υ.Γ.:
Macedon έγραψε:"Είστε για κλάματα" :P
Μας "λέτε" να χρησιμοποιούμε ανοιχτού κώδικα, ενώ "εσείς" χρησιμοποιείτε κλειστού κώδικα ....καλά να πάθετε :lol: :lol: :lol:
Ακούστε λίγο dalka για να στανιάρεται:
http://www.24radio.gr/code/station.php?station_id=635
φιλικά
macedon

Θέση μας, ως ομάδα συντονιστών/διαχειριστών, είναι αν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούμε ελεύθερο λογισμικό ανοικτού κώδικα, εκτός κι αν συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι (π.χ. κλειστοί οδηγοί καρτών γραφικών, εφόσον ο ανοικτός κλπ. δεν μας ικανοποιεί. Αν και για εμένα προσωπικά το Η/Υ είναι και παιχνιδομηχανή δεν μπορεί καμιά κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ να μου επιβάλλει να να αγοράσω μια ή να παίζω τα παιχνίδια που γουστάρω μέσω wine, απλά γιατί αν το κατάφερα αυτό να το κάνω να δουλέψει για πολύ αγαπημένο μου παιχνίδι (Νeverwinter Nights 2) μέσω wine, όταν είχε ξεπεράσει τον κύκλο ζωής του πλέον, και είχε απενεργοποιηθεί από την κατασκευάστρια εταιρεία ο ηλεκτρονικός έλεγχος για το γνήσιο του αντιγράφου (δεν υπήρχε ούτως ή άλλως θέμα, όλα τα παιχνίδια για windows που κατέχω είναι καθόλα νόμιμα, αγορασμένα δηλ. και η ίδια η κατασκευάστρια μας ενθάρρυνε να το παίξουμε μέσω κάποιας αντίστοιχης εφαρμογής εικονικού περιβάλλοντος windows, ακόμα και να συζητάμε στο επίσης φόρουμ του παιχνιδιού για τον καλύτερο τρόπο που αυτό μπορεί να είναι εφικτό.
Εάν, η κοινότητα θεωρήσει ότι αυτή η για πολλούς "αιρετική" άποψη δεν συνάδει με τον ρόλο μου ως συντονιστή στην κοινότητα, είμαι πρόθυμος να παραιτηθώ για δεύτερη φορά από την θέση αυτή και να ενταχθώ στην τιμητική ομάδα των επίτιμων μελών. Υποθετικά μιλώντας πάντα. Κι όχι αυτή την φορά θα είναι οριστική κι αμετάκλητη η απόφασή μου. Εκτός του τίτλου κάτω από το άβατάρ μου θα είμαι κι ενεργό μέλος της συντονιστικής/διαχειριστικής ομάδας (τα προνόμια που παρέχει ο τιμητικός αυτός τίτλος είναι πρόσβαση στην κρυφή ενότητα διαχείρισης/συντονισμού. Σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες θα δημοσιεύω ως επίτιμος πλέον με δικαίωμα να συνιστώ στους πρώην συναδέλφους κατάλληλες δράσεις συντονισμού (π.χ. μετακίνηση θέματος, κλπ. Οι όποιες τυχόν συστάσεις μου δεν δεσμεύουν την συντονιστική/διαχειριστική ομάδα να προβεί σε όποια δράση τυχόν θεωρήσει ότι θα πρέπει να προβεί, εφόσον διαφωνήσει μ' αυτές. Ότι γίνεται δηλ. κατά καιρούς με όλους τους επίτιμους κι ειδικά τώρα τελευταία με το επίτιμο μέλος simosx. Ελπίζω να έγινα κατανοητός -υποθετικά μιλώντας πάντα. ;)

τι εννοείς; αιρετική άποψη;
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Macedon » 18 Δεκ 2011, 14:40

monkgr έγραψε:Φίλτατε Ἠπειρώτη, δὲν νομίζω νὰ μιλοῦσε σοβαρὰ ὁ Macedon - τουλάχιστον ἡ συνέχεια τοῦ μηνύματός του δείχνει διάθεση ἀστεϊσμοῦ. Ὁπότε μὴν ἁρπάζεσαι, μέρες ποὺ ἔρχονται... :) ;) :)

+1 ;)
Ακριβώς έτσι έχουν τα πράματα! :mrgreen:
Γνώσεις ⇛ Linux: πολύ χαμηλό┃ Προγραμματισμός: Ούτε για πλάκα ┃ Αγγλικά: Μπά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 12.04 LTS (Precise Pangolin) 64bit Beta 2 [el_GR.utf8]
Προδιαγραφές ⇛ ASUS M4A88TD-V EVO/USB3
4x AMD Athlon(tm) II X4 640 Processor (4x 3.0GHz)│ RAM 4GB │
ATI Sapphire Radeon HD 4830 512MB │ TFT 19" / 1280x1024 (5:4)
https://launchpad.net/~macedonia :geek:
http://www.macedonia.info/ :geek:
Άβαταρ μέλους
Macedon
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: Macedon
IRC: Macedon
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 18 Δεκ 2011, 16:20

Off topic:
@ stavrosLinux: Υπάρχει η καθόλα σεβαστή άποψη ότι "έβαλα Linux για να ξεφύγω το κλειστό λογισμικό και δεν το χρησιμοποιώ για κανέναν απολύτως λόγο". Σε σχέση μ' αυτό η δική μου άποψη ότι δεν είναι κακό να χρησιμοποιώ και κλειστό λογισμικό είναι αιρετική.
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό GeorgeTheSuper » 19 Δεκ 2011, 00:00

Οκ.. Καθάρισα και γω!
Γνώσεις → Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Αρχάριος ┃ Αγγλικά: Καλός

Υπολογιστής:
Ubuntu 16.04 AMD64
2x AMD Athlon II X2 250 Processor ‖ RAM 8GB ‖ FOXCONN A6GMV
Κάρτα Γραφικών: ATI Radeon HD5450 2GB
Άβαταρ μέλους
GeorgeTheSuper
Ubuntistas
Ubuntistas

Launchpad: George Kantianis
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jennie » 19 Δεκ 2011, 20:43

Η μοναδική εφαρμογή για την οποία χρειάζομαι java είναι της τράπεζάς μου. Αλλά με open-jdk μου βγάζει access denied. Και έτσι χρησιμοποιώ το sun-java6. Μήπως υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω σχετικά; Η διεύθυνση είναι εδώ. Κανονικά, αν πατήσω κάποιο από τα λινκ στη δεξιά πλευρά (luxtrust-login) πρέπει να μου εμφανίσει εικόνες για τέσσερις διαφορετικές μεθόδους σύνδεσης.
1 Γνώσεις Linux: Μέτριες ┃ Προγραμματισμού: Ελάχιστες ┃ Αγγλικών: Εξαιρετικές
2 Ubuntu 12.04 LTS σε όλους τους υπολογιστές της οικογένειάς μου
Άβαταρ μέλους
jennie
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό clepto » 19 Δεκ 2011, 21:52

εμενα μου τις εμφανιζει κανονικα και δεν το sun java αλλα το openjdk
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 13.04 raring 3.8.0-30-generic 64bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.8.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core i7-3537U CPU @ 2.00GHz ‖ RAM 3840 MiB ‖ ASUS K56CB
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
5 wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168 PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 0a)
clepto
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: christriant
IRC: Clepto
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 20 Δεκ 2011, 03:34

jennie έγραψε:Η μοναδική εφαρμογή για την οποία χρειάζομαι java είναι της τράπεζάς μου. Αλλά με open-jdk μου βγάζει access denied. Και έτσι χρησιμοποιώ το sun-java6. Μήπως υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω σχετικά; Η διεύθυνση είναι εδώ. Κανονικά, αν πατήσω κάποιο από τα λινκ στη δεξιά πλευρά (luxtrust-login) πρέπει να μου εμφανίσει εικόνες για τέσσερις διαφορετικές μεθόδους σύνδεσης.

Αν δεν σου δουλεύει η έκδοση 6 (και ούτε η open-jdk)
Αν έκανες ότι έλεγε οδηγός κάνε
δοκίμασε με java 7 -που δεν έχει τουλάχιστον όχι ακόμα προβλήματα ασφαλείας-
και πες μας αν δούλεψε .
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kalakouentin » 20 Δεκ 2011, 06:24

Αφού λέμε όλοι τα "βρωμερά" sun-java μυστικά μας ας το βγάλω και εγώ από μέσα μου:
Η μοναδική εφαρμογή που έχω συναντήσει να έχει προβλήματα με OpenJDK ήταν το Matlab. Όταν το έκανα install πριν περίπου 12-15 μήνες είχε κάτι κολλήματα (κυριολεκτικά κολλούσε o installer) και έτσι το έστησα με sun-Java. Όλα τα άλλα OpenJDK.
Δεν έχω κανένα φίλο να έχει περάσει Matlab πρόσφατα για να μου πει τί παίζει με το OpenJDK τώρα και ότι συστήματα (Linux) έχω δει με Matlab παίζουμε με sun-java. Λογικά σε κανά 6-7μηνο που θα περάσω 12.04 θα δω πώς θα είναι το θέμα πάλι.
Εικόνα
Γνώσεις ⇛ Linux: Συμπαθητικές ┃ Προγραμματισμός: Συμπαθητικότερες ┃ Αγγλικά: Αστέρι
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32bit σε HP nw9440 ┃ Ubuntu 10.04 32bit σε Toshiba Satellite U400┃ SLED 11 64bit σε Dell OptiPlex 780
kalakouentin
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό akounadis » 21 Δεκ 2011, 14:22

Ευχαριστώ !!!
Αν και είχα πρόβλημα με το web banking παραδόξως τώρα με το oracle java 7 μια χαρά. (Προς το παρόν γιατί ακόμα στην συγκεκριμένη τράπεζα ψάχνονται)
Intel Core i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz ‖ RAM 7617 MiB ‖ Dell Inc. 065C71 - Dell Inc. Inspiron 15 7000 Gaming
Intel Device [8086:591b] {i915} ⋮ nVidia Device [10de:1c8c] {nouveau}
wlp3s0: Intel Wireless 3165 [8086:3165] (rev 79) ⋮ enp2s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Συναντήσεις φίλων του Ubuntu-gr σε πόλεις της Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
akounadis
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: akounadis
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 21 Δεκ 2011, 14:36

Εγ ανέκαθεn χρησιμοποιώ openjdk
My blog|Κυπριακή Κοινότητα Ελευθέρου Λογισμικού Λογισμικού ανοικτού Κώδικα
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Spoiler: show
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Launchpad: pc_magas
IRC: pc_magas
Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Νέα - Ειδήσεις - Ανακοινώσεις