The road to kde 4.2

...από το ubuntu, το linux, και το ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοιχτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Συντονιστές: adem1, ubuderix

Re: The road to kde 4.2

Δημοσίευσηαπό Nisok » 28 Ιαν 2009, 13:12

Μετά απο 3 χρόνια gnome πιστεύω ότι θα αλλάξω για KDE.

Το μόνο που με χαλάει είναι αυτή η μυρωδιά VISTA που βρίσκεται παντού.....
Το KDE ποτέ δεν έμοιαζε τόσο πολύ σε windows...

Δεν ξέρω αν το κάνουν συνειδητά οι developers έτσι ώστε να προσελκύσουν χρήστες των windows. Αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι απωθούν κλασσικούς χρήστες linux ... και είναι κρίμα.
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 28 Ιαν 2009, 13:17

Nisok έγραψε:Μετά απο 3 χρόνια gnome πιστεύω ότι θα αλλάξω για KDE.

Δεν ξέρω αν το κάνουν συνειδητά οι developers έτσι ώστε να προσελκύσουν χρήστες των windows. Αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι απωθούν κλασσικούς χρήστες linux ... και είναι κρίμα.

μείνε στο gnome.., ; έχω μια διαίσθηση ότι θα γίνουν καλά πράγματα :roll:
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 28 Ιαν 2009, 13:39

stavrosLinux έγραψε:

μείνε στο gnome.., ; έχω μια διαίσθηση ότι θα γίνουν καλά πράγματα :roll:

Επειδή παρακολουθώ τις ανακοινώσεις του gnome πιστεύω ότι τα πράγματα δεν θα αλλάξουν τα επόμενα χρόνια.
Πρώτα από όλα, έριξαν άκυρο στο τοπαζ. ότι και αν ήταν αυτό, στη τελική.

Αυτό το gnomedotthree ή ότι άλλο σχετικό, είναι μια υπόσχεση εξίσου αεριτζίδικη κατά την άποψη μου γιατί δεν έχει milestone... Απλά μαζέψανε μερικές ωραίες ιδέες που η gtk ούτως ή άλλος δεν μπορεί να υλοποιήσει. Φιάσκο τοπαζ μου θυμίζει.

Και ας είμαστε ρεαλιστές αν το ubuntu δεν διάλεγε για default το gnome. ΚΑΝΕΙΣ δεν θα το είχε...

Το compiz έδωσε μια ανάσα ζωής στο gnome , αλλά και αυτό είναι μόλις στην έκδοση 0.7+ έχοντας αρκετά προβλήματα από μόνο του...

Στεναχωριέμαι για αυτά που λέω αλλά πιστεύω ότι είναι η πικρή αλήθεια.

Το gnome θέλει 3-4 χρόνια για να φτάσει στο σημερινό επίπεδο του KDE. Oι λόγοι:
- H QT είναι πολύ επιθετική, διαρκώς αναβαθμιζόμενη γλώσσα. Δηλαδή έχει ΠΟΛΥ δυνατό υπόβαθρο για να χτίσει κάτι.
- Η ομάδα του έχει διαχρονικά καλύτερες ιδέες. Και φαίνεται πιο συσπειρωμένη.
- Το KDE έφαγε ήδη ένα χρόνο με διαρκές debuging.

Δηλαδή μόνο αν πέσει βόμβα στα γραφεία του KDE και σκοτωθούν οι μισοί developers έχει το gnome ελπίδες για λιγότερο απο 3-4 χρόνια. ...
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 28 Ιαν 2009, 14:00

Αστειεύεσαι φυσικά...

Ποια από τα χαρακτηριστικά του kde σε κάνουν να πιστεύεις κάτι τέτοιο?

Το ότι έχει by default μόνο μια μπάρα κάτω? :shock:
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 28 Ιαν 2009, 14:45

Το kde δημιουργήθηκε σαν μια αντιγραφή των windows γιατί η κοπέλα του φοιτητή που το έγραψε παραπονιόταν ότι δεν μπορούσε να δουλέψει στο δυσχρηστο περιβάλλων εργασίας που είχε. Από τότε πέρασε αρκετός χρόνος και πλέον νομίζω ότι τα windows έχουν αρχίσει να αντιγράφουν το kde. Πρόσφατο παράδειγμα τα seven που θυμίζουν υπερβολικά kde 3.5 με μερικά στοιχεία από kde 4. Φυσικά δεν έχουν πάρει όυτε τις μισές δυνατότητες του kde 4 αλλά νομίζω ότι έιναι μια κακή αντιγραφή.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 28 Ιαν 2009, 16:14

Όπως πάντα στα winblows όλο copy/paste κάνουν , τόσο χρόνια και δεν έχουν βάλει μυαλό :lol: :lol: :lol:
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό The_Mentor » 28 Ιαν 2009, 17:52

μετά από και εγώ δεν ξέρω πόσα χρόνια gnome αυτό που με τράβηξε στο KDE ήταν το PIM (Personal Information Manager) που είχε. Πότέ δεν μπόρεσα να βρώ ένα ολοκληρωμένο PIM στο gnome που για εμένα προσωπικά σαν επαγγελματία είναι βασικό εργαλείο.
Απο εκεί και ύστερα είμαι με 8.04 kubuntu και περιμένω feedback ώστε να βάλω το 4.2.... είπαμε, οι "τρελοί" προηγούνται και οι "ανόητοι" μένουν πίσω :mrgreen:
The_Mentor
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 28 Ιαν 2009, 23:11

ftso έγραψε:

Αστειεύεσαι φυσικά...

Ποια από τα χαρακτηριστικά του kde σε κάνουν να πιστεύεις κάτι τέτοιο?

Το ότι έχει by default μόνο μια μπάρα κάτω? :shock:

ΤΙ λές τώρα!!!! Απο απόσταση 1m και με ίδιο background. Μόνο τα σηματάκια του start menu διαφέρουν. Αυτή η widget κατάσταση, ίδια χρώματα... Και τα mac έχουν widgets αλλά δεν μοιάζουν... Αυτών των δύο έχουν την ίδια φιλοσοφία design...

Και αν δεν με απατά η μνήμη μου πρώτα τα windows έβγαλαν widgets!!!! όσον αφορά την αντιγραφή το KDE είναι ΠΟΛΥ ψηλά στην λίστα!!!! Αλλά αυτό εγώ δεν το θεωρώ ότι είναι και ιδιαίτερα κακό.
Το κακό είναι ότι δεν το κάνουν με το δικό τους προσωπικό style και αρχίζει με μοιάζει με ξερή αντιγραφή.

Και θα πρόσθετα ότι τα 7 είναι η φυσική εξέλιξη των vista (οπτικά - design )... Το kde 4 έχει και αυτό πατήσει πάνω στα vista.Λογικό είναι να μοιάζουν.

Υπόψιν και εγώ KDE 4.2 θα βάλω.... αλλά ας μην κρυβόμαστε και πίσω απο το δάκτυλό μας...
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 28 Ιαν 2009, 23:55

Nisok έγραψε:

ΤΙ λές τώρα!!!! Απο απόσταση 1m και με ίδιο background. Μόνο τα σηματάκια του start menu διαφέρουν. Αυτή η widget κατάσταση, ίδια χρώματα... Και τα mac έχουν widgets αλλά δεν μοιάζουν... Αυτών των δύο έχουν την ίδια φιλοσοφία design...

Και αν βάλεις μερικά screenlet στο gnome και μπάρα μόνο κάτω και ίδιο φόντο πάλι με windows θα μοιάζει...

Nisok έγραψε:
Και αν δεν με απατά η μνήμη μου πρώτα τα windows έβγαλαν widgets!!!! όσον αφορά την αντιγραφή το KDE είναι ΠΟΛΥ ψηλά στην λίστα!!!! Αλλά αυτό εγώ δεν το θεωρώ ότι είναι και ιδιαίτερα κακό.
Το κακό είναι ότι δεν το κάνουν με το δικό τους προσωπικό style και αρχίζει με μοιάζει με ξερή αντιγραφή.

Widgets στα windows είδαμε απο στα vista για πρώτη φορά, αν εννοείς την δεξιά μπάρα που έχουν...
Ναι, πολλά σημεία του kde είναι παρμένα από άλλα DΕ. Περισσότερο μάλιστα απο τα mac...
Το kde4 είναι πρωτοποριακό καθώς δεν υπάρχει πλέον ούτε μπάρα, ούτε desktop ούτε τίποτα. Μόνο plasma και plasmoids (aka widgets)!
Αν δεν είναι αυτό πρωτοπορία τι είναι?

Nisok έγραψε:
Και θα πρόσθετα ότι τα 7 είναι η φυσική εξέλιξη των vista (οπτικά - design )... Το kde 4 έχει και αυτό πατήσει πάνω στα vista.Λογικό είναι να μοιάζουν.

Και πάλι θα αστειεύεσαι :?

Nisok έγραψε:
Υπόψιν και εγώ KDE 4.2 θα βάλω.... αλλά ας μην κρυβόμαστε και πίσω απο το δάκτυλό μας...

Εγώ πάλι, αν το kde4 δεν φτάσει την λειτουργικότητα του kde3 δεν πρόκειται να αλλάξω DE και κατά συνέπεια ούτε διανομή...έχει πολύ ψωμί ακόμη το 8.04 :mrgreen:

Αυτά :D
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 29 Ιαν 2009, 01:01

ftso έγραψε:
Nisok έγραψε:

Και αν βάλεις μερικά screenlet στο gnome και μπάρα μόνο κάτω και ίδιο φόντο πάλι με windows θα μοιάζει...

Nisok έγραψε:

Widgets στα windows είδαμε απο στα vista για πρώτη φορά, αν εννοείς την δεξιά μπάρα που έχουν...
Ναι, πολλά σημεία του kde είναι παρμένα από άλλα DΕ. Περισσότερο μάλιστα απο τα mac...
Το kde4 είναι πρωτοποριακό καθώς δεν υπάρχει πλέον ούτε μπάρα, ούτε desktop ούτε τίποτα. Μόνο plasma και plasmoids (aka widgets)!
Αν δεν είναι αυτό πρωτοπορία τι είναι?

Nisok έγραψε:

Και πάλι θα αστειεύεσαι :?

Nisok έγραψε:

Εγώ πάλι, αν το kde4 δεν φτάσει την λειτουργικότητα του kde3 δεν πρόκειται να αλλάξω DE και κατά συνέπεια ούτε διανομή...έχει πολύ ψωμί ακόμη το 8.04 :mrgreen:

Αυτά :D

Θέλεις να δείς τι είναι πρωτοπορία?????

http://bumptop.com/
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Νέα - Ειδήσεις - Ανακοινώσεις