'Εξτρα χώρος +20GB στο Ubuntu One με 1.50 ευρώ !

...από το ubuntu, το linux, και το ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοιχτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Συντονιστές: adem1, ubuderix

Re: 'Εξτρα χώρος +20GB στο Ubuntu One με 1.50 ευρώ !

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 12 Οκτ 2012, 21:26

bobos73 έγραψε:Fkol k4 μπερδεύεσαι φίλε μου.

Πολλές φορές, αλλά ποτέ σε θέματα οικονομικών δοσοληψιών.

Υπάρχει η έννοια της προσφοράς γνωριμίας.
Αυτό σημαίνει πως γίνεται μια προσφορά ώστε να προσελκύσεις πελατεία, πολλές φορές με μηδενικό κέρδος ή ακόμη και με χασούρα, ώστε να γίνεις γνωστότερος και να εδραιωθείς.
Από εκεί και πέρα, το να συνεχίσεις να δίνεις προνόμια σε μια μερίδα ανθρώπων μόνο και μόνο επειδή έγιναν πελάτες σου κάποια συγκεκριμένη στιγμή δείχνει ασέβεια προς τους υπολοίπους πελάτες σου και είναι ο πιο σίγουρος τρόπος
  1. Να χάσεις τους πελάτες - κορόϊδα (αυτούς που σου αποφέρουν τα έσοδα δηλαδή)
  2. Να σε πάρουν χαμπάρι και να σε πλακώσουν τα κορόϊδα στο ξύλο
Πώς θα σου φαινόταν να βάζαμε και οι δύο θέρμανση με φυσικό αέριο και εγώ να πληρώνω το αέριο και το πάγιο 40% φτηνότερα από εσένα για πάντα μόνο και μόνο επειδή εγώ το έβαλα Σεπτέμβριο και εσύ Οκτώβριο για παράδειγμα;
Αν θα το θεωρούσες φυσικό, τότε πάω πάσο, εγώ θα έβρισκα τον φυσικοαεριά και θα του άνοιγα το κεφάλι σαν καρπούζι.

Οι προσφορές που περιγράφεις δεν είναι προσφορές καν. Στο κινητό δεν παίρνεις κάτι παραπάνω από ότι μπορεί να πάρει ο οποιοσδήποτε τώρα και θα μπορεί να πάρει την οποιαδήποτε μετέπειτα στιγμή, ενώ η ΔΕΗ δεν σου κάνει προσφορά, απλά το κράτος επιδοτεί το λογαριασμό σου κατά ένα ποσοστό. Η ΔΕΗ πληρώνεται κανονικά.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bobos73 » 13 Οκτ 2012, 07:02

Συμφωνώ μαζί σου πως δεν είναι ηθικό, αλλά η ελεύθερη αγορά έτσι λειτουργεί, όσο και να μην μας αρέσει εμάς! Έτσι γίνονται οι συμφωνίες στην αγορά. Εγώ έχω συνδρομή κινητού εδώ και 20 χρόνια, ενώ ο γείτονας εδώ και 6 χρόνια. Για την εταιρία δεν είμαστε το ίδιο! Εγώ έχω forthnet+nova ,ενώ ο γείτονας έχει μόνο nova. Για την ελεύθερη αγορά, εγώ και ο γείτονας, δεν είμαστε το ίδιο. Δεν μου αρέσει αυτό καθόλου. Διευκρινίζω όμως, πως δεν θα επιθυμούσα να είμαι στη θέση του γείτονα, αλλά ο γείτονας στη δική μου! Δεν μου αρέσει καθόλου, αλλά τι άλλο να κάνω εκτός από το όταν στήνεται η κάλπη, να κάνω διαφορετική επιλογή? Αυτήν την διαφορετική επιλογή εγώ την κάνω. Δυστυχώς όμως ο γείτονας φοβάται και δεν την κάνει! Τι να κάνουμε τώρα? Αυτή είναι η υποτιθέμενη δημοκρατία, αυτή είναι και η ελεύθερη αγορά της! Αν αύριο βγει η Canonical και βγάλει μια προσφορά για 1 μήνα όσοι πάρουν 20 γιγα ,θα τα πάρουν με 3 ευρώ τον χρόνο για πάντα, δεν φταίει η Canonical που χρειάζεται πελάτες. Ούτε είναι κορόιδα οι υπόλοιποι. Έτσι λειτουργεί η αγορά. Επαναλαμβάνω, πως εμένα αυτό δεν μου αρέσει! Αλλά έτσι είναι τα πράγματα.
ΥΓ.Φίλε μου Fkol k4 την λέξη “μπερδεύεσαι” δεν την χρησιμοποίησα με την μορφή του εντυπωσιασμού, αλλά με την κυριολεκτική έννοια της. Αν αισθάνεσαι πως σε προσέβαλε, σου ζητώ ταπεινά συγνώμη. Κάτι τέτοιο δεν ήταν στις προθέσεις μου.
Γνώσεις ⇛ Linux: πολυ Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι┃ Αγγλικά: τιποτις! γρι!
Λειτουργικό σε Η/Υ Ubuntu 20.04.1 64bit σε MSI B460M PRO-VDH
Επεξεργαστής =i 3 10100│ Μνήμη =16GB│ Κάρτα Γραφικών =nVidia GeForce GTX 1060│SSD SAMSUNG 860PRO│ Οθόνη=LG M2452 LED 24'' 1980Χ1080 pixels
bobos73
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Atlantios » 13 Οκτ 2012, 08:58

Συμφωνώ με τον bobos73, έχω και 'γω τις επιφυλάξεις μου να αγοράσω τον πρόσθετο χώρο. Δεν θέλω να μεταφέρω αρχεία 20GB και μετά από έξη μήνες ή έναν χρόνων να αναγκαστώ να τα μεταφέρω κάπου αλλού διότι η τιμή έχει αλλάξει.

Η προσφορά είναι τρομακτικά καλή, μου δίνει την εντύπωση παγίδας.
Προσωπική γνώμη... ο καθένας το βλέπει διαφορετικά, δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο για το ποιος έχει δίκιο. Εξάλλου συν τον χρόνο θα διαπιστώσουμε τι πραγματικά συμβαίνει.
[spoiler]⇛ DESKTOP:
1 Panasonic TX - L32E5E 1920 x 1080
2 Ubuntu 13.10 Ελλ. 64 bit
3 Intel Core i7 CPU 860 2.80GHz ‖ RAM 8 GB ‖ ASUS INC. P7P55D PREMIUM
4 nVidia GF110 [GeForce GTX 560 Ti
5 eth3: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 03) ⋮ eth2: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
Atlantios
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό konnn » 13 Οκτ 2012, 11:18

Εγώ πάλι πιστεύω πως η εξάρτηση του κόσμου από το ελεύθερο λογισμικό δεν επιτρέπει τέτοια .
Επίσης η φιλοσοφία του ελ/λακ δεν επιτρέπει τέτοια .
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Desktop : Ubuntu 16.04 64bit
a Intel Core i3 CPU 530 2.93GHz ‖ RAM 3824 MiB ‖ Intel DH55HC -
b nVidia Device [10de:1040] (rev a1)
c eth0: Intel 82578DC Gigabit Network Connection
3 Notebook : Ubuntu 16.04 64 bit
a Intel Core i3-2365M CPU @ 1.40GHz ‖ RAM 3854 MiB ‖ LENOVO 20197
b Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
c 5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 2230 ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E

Αυτόματη υπογραφή.
Άβαταρ μέλους
konnn
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: konnn
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 13 Οκτ 2012, 11:41

Atlantios έγραψε:
Συμφωνώ με τον bobos73, έχω και 'γω τις επιφυλάξεις μου να αγοράσω τον πρόσθετο χώρο. Δεν θέλω να μεταφέρω αρχεία 20GB και μετά από έξη μήνες ή έναν χρόνων να αναγκαστώ να τα μεταφέρω κάπου αλλού διότι η τιμή έχει αλλάξει.

Αν είναι να πάρεις ευρυζωνική σύνδεση τώρα, πας για τις προσφορές γνωριμίας που δίνουν οι πάροχοι, όπου οι προσφορές ισχύουν για ένα χρόνο. Νομίζω ότι πάει κάπου στα 15-18€ το μήνα (επί ένα χρόνο, πρώτος χρόνος με το νέο πάροχο), με 24Mbps και χρονοχρέωση στα τηλεφωνήματα.
Γνωρίζουμε αρκετά τα τεχνολογικά ώστε να αλλάζουμε πάροχο για τηλεφωνία/διαδίκτυο κάθε χρόνο; Αυτή είναι η καλύτερη τιμή.
Στο εξωτερικό έχουν κάνει επιστήμη την ανακάλυψη και μελέτη τέτοιων ειδών προσφορών. Δες το http://www.moneysavingexpert.com/
όπου έχουν και κάνει τηλεοπτικό σόου για τις προσπάθειες του να βρει τις καλύτερες ευκαιρίες.
Στο ΗΒ η παροχή φυσικού αερίου είναι απελευθερωμένη, και κάθε φθινόπωρο οι καταναλωτές παρακολουθούν τις προσφορές που βγαίνουν ώστε να έχουν για το χειμώνα το χαμηλότερο κόστος. Και αλλάζουν πάροχο και για το φυσικό αέριο.

Για όσους θέλουν να αποθηκεύσουν στο σύννεφο αρχεία (π.χ. προσωπικά αρχεία συμπιεσμένα + κρυπτογραφημένα) ώστε να υπάρχουν και εκεί σε μια ώρα δύσκολη, τότε μια προσφορά για 20GB το εξάμηνο είναι καλή επιλογή. Μετά από 6 μήνες βλέπεις αν θα εξακολουθήσει να υφίσταται η προσφορά, ή αν υπάρχει άλλος πάροχος με καλύτερη τιμή, ή αν δε χρειάζεσαι αποθήκευση στο σύννεφο διότι αγόρασες στικάκι 32GB προς 24€.

Πρέπει να διαχωρίσουμε εδώ το θέμα μεταξύ
1. αν μια προσφορά θα μπορούσε να είναι χρήσιμη γενικά για κάποιον, χωρίς να περιοριζόμαστε στο τι θα κάναμε προσωπικά εμείς οι ίδιοι,
2. με την προσωπική μας επιλογή αυτή τη στιγμή.

Οπότε, αν είναι να ακούσω μια άλλη άποψη για την παραπάνω προσφορά, έχει νόημα να ακούσω πράγματα όπως π.χ. τη χρήση των referal όπου λαμβάνεις 500MB για κάθε νέο χρήστη που φέρνεις στο Ubuntu One.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 13 Οκτ 2012, 13:36

bobos73 έγραψε:Φίλε μου Fkol k4 την λέξη “μπερδεύεσαι” δεν την χρησιμοποίησα με την μορφή του εντυπωσιασμού, αλλά με την κυριολεκτική έννοια της. Αν αισθάνεσαι πως σε προσέβαλε, σου ζητώ ταπεινά συγνώμη. Κάτι τέτοιο δεν ήταν στις προθέσεις μου.

Δεν το πήρα με την μορφή του εντυπωσιασμού, αλλά με την κυριολεκτική έννοια της και επιμένω πως στο συγκεκριμένο έχω δίκιο.
Τα παραδείγματα που φέρεις ισχύουν, αλλά περιγράφουν άλλου τύπου κατάσταση.

Η ελεύθερη αγορά λειτουργεί ακριβώς όπως περιγράφει ο simosx και εγώ δεν ηθικολόγησα.

Quiz:
Αν η ελευθερία είναι καλό πράγμα και την θέλουμε για τη ζωή μας, για τη μετακίνησή μας, για την έκφρασή μας, τη σκέψη μας και το λογισμικό μας, τότε γιατί την κατακρίνουμε στην οικονομία και την αγορά;
Επιλεκτική ελευθερία;
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bobos73 » 13 Οκτ 2012, 17:37

Εσύ μπορείς να επιμένεις όσο θέλεις! Αυτή είναι η γνώμη σου και είναι απολύτως σεβαστή.
Άλλο η ελευθερία και άλλο έχω την δύναμη και κάνω ότι θέλω! Δεν είναι το ίδιο. Τα μονοπώλια και τα στημένα καρτέλ δεν είναι ελευθερία. Η ελευθερία για να υφίσταται ,πρωτίστως θα πρέπει να υπάρχουν επιλογές! Αν δεν υπάρχουν επιλογές δεν υπάρχει και ελευθερία.
Γνώσεις ⇛ Linux: πολυ Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι┃ Αγγλικά: τιποτις! γρι!
Λειτουργικό σε Η/Υ Ubuntu 20.04.1 64bit σε MSI B460M PRO-VDH
Επεξεργαστής =i 3 10100│ Μνήμη =16GB│ Κάρτα Γραφικών =nVidia GeForce GTX 1060│SSD SAMSUNG 860PRO│ Οθόνη=LG M2452 LED 24'' 1980Χ1080 pixels
bobos73
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 13 Οκτ 2012, 19:15

Καταλαβαίνετε φαντάζομαι πως έχετε βγει OffTopic με τις διαφωνίες περί μονοπωλίων - προσφορών κλπ..

.

Καλό και εύχρηστο θα ήταν να διατηρήσουμε το Θέμα καθαρό

About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 13 Οκτ 2012, 22:20

Λοιπόν... Η συζήτηση ξέφυγε αρκετά, αλλά ούτως ή άλλως ξέφυγε από την πρώτη κιόλας δημοσίευση και τον τίτλο του θέματος.

Αν ρίξετε μια λίγο πιο προσεκτική ματιά, ΔΕΝ πρόκειται για προσφορά στο «πακέτο» του χώρου που προσφέρει η canonical για υπηρεσίες cloud.
Πρόκειται καθαρά για μια έξτρα προσφορά σαν δέλεαρ για να προτιμήσει κάποιος το κατάστημα της canonical που πουλάει μουσική αντί για κάποιο άλλο.
Κάτω από αυτό το πρίσμα θα πρέπει να εξεταστεί και όχι από το ανάποδο.

Για να το πω πιο απλά:
Αγοράζεις μουσική και θες να την έχεις σε όλες σου τις συσκευές; Χρησιμοποιείς υπηρεσίες όπως το amazon ή το itunes; Τι σου προσφέρουν οι άλλες εταιρείες εκτός από χαμηλές τιμές; από μια γρήγορη ματιά που έριξα, τίποτα!
Η Canonical προσφέρει μια αρκετά χαμηλή τιμή για το κάθε τραγούδι και σαν μπόνους σου δίνει και 20GB για οποιοδήποτε άλλο αρχείο θέλεις να ανεβάσεις εσύ στο λογαριασμό σου.
Δεν σου προσφέρει καμία έκπτωση στο πλάνο για τα τον αποθηκευτικό χώρο, ούτε καν πρόκειται για προσφορά του πλάνου αυτού.

Off topic:
Μάλλον αυτό μπέρδεψε τον bobos73, είναι απλά μια προσφορά για την υπηρεσία media streaming και φυσικά μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να σταματήσει μετά το πέρας ενός ή περισσότερων εξαμήνων από τη στιγμή που η βασική υπηρεσία θα συνεχίσει να παρέχεται με τους ίδιους όρους. Αυτή είναι εμπορικά η έννοια της «ειδικής προσφοράς» (έτσι διατίθεται, σαν «ειδική προσφορά» και όχι σαν «υπηρεσία» ή «πακέτο» ή «πλάνο», άλλο αν για διαφημιστικούς κυρίως λόγους έχουμε συνηθίσει οι «ειδικές προσφορές» να ανανεώνονται και να διαρκούν επ' άπειρο - πράγμα που σημαίνει ότι ποτέ δεν ήταν στην πραγματικότητα προσφορές αλλά τμήμα του πακέτου) , δεσμεύει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα την εταιρεία που την παρέχει να συνεχίσει να την παρέχει, αλλά πέραν τούτου ουδέν!

Και για να κάνω και λίγη κριτική παραπέρα:

Φαντάζομαι όλοι μας έχουμε ακούσει για «υπεύθυνους καταναλωτές».
Αν λοιπόν θέλει κάποιος να είναι υπεύθυνος καταναλωτής, εκτός από την τιμή που καλείται να πληρώσει για μια υπηρεσία, θα πρέπει να εξετάσει και το που καταλήγουν τα λεφτά του.
Ποια είναι η εταιρεία που θα έχει όφελος; ποιος είναι ο λόγος ποιότητας υπηρεσίας/τιμής; Αν συμψηφιστούν αυτά τα δυο, είναι συμφέρουσα η αγορά σε σχέση με μια Χ ανταγωνιστική εταιρεία;
(φιλολογικά τα ερωτήματα και απαντώ αμέσως)
Το πρώτο δεν σηκώνει συζήτηση, είναι πολύ προτιμότερο να δώσω τα λεφτά μου στην Canonical (έστω αυτά τα ελάχιστα) αντί σε μια Χ εταιρεία από τη στιγμή που χρησιμοποιώ χρόνια τώρα το βασικό της προϊόν δωρεάν και έτσι μου δίνει ένα τρόπο να της το ανταποδώσω, γιατί να προτιμήσω πχ την Amazon;
Για το δεύτερο: Ναι μεν δεν έχει τους απεριόριστους τίτλους στο κατάστημα για την ώρα, ούτε την πιο χαμηλή τιμή ανά τίτλο, έχει όμως μια αρκετά ανταγωνιστική τιμή που σε συνδυασμό με την προσφορά είναι αρκετά συμφέρουσα (αν αγόραζα αποθηκευτικό χώρο μόνο, θα πλήρωνα το κάθε GB όσο κοστίζει το κάθε τραγούδι - σύμφωνα με τις τρέχουσες χρεώσεις του Ubuntu One για ένα χρόνο: 1GB=1,4995$ με προσφορά 2 μήνες δωρεάν - ενώ τώρα παίρνω 20GB στην τιμή του ενός).

Μέχρι εδώ όλα καλά κι όλα ωραία για όποιον ενδιαφέρεται για media streaming.
Αν κάποιον όμως τον ενδιαφέρει αποκλειστικά ο αποθηκευτικός χώρος (και μιλάω για τον εαυτό μου), το ubuntu one προσωπικά το απορρίπτω σαν επιλογή τόσο σαν δωρεάν υπηρεσία, όσο (και πολύ περισσότερο) σαν μια υπηρεσία που θα πλήρωνα.

Οι λόγοι:

Παρόλο που η Canonical είναι μια εταιρεία που παράγει μια από τις δημοφιλέστερες διανομές GNU/Linux, διαθέτει το Ubuntu One για windows, mac και android αλλά όχι για GNU/Linux! περιορίζεται στο να διευκρινίσει ότι αν έχεις ubuntu, έχεις και το ubuntu one.
Για να δω τα αρχεία μου σε διανομή rpm θα πρέπει να προσθέσω αποθετήριο τρίτων και να κάνω την προσευχή μου να δουλέψει...
Το κόστος ανά GB είναι πολύ μεγαλύτερο από ανταγωνιστικές εταιρείες. Πχ. το dropBox προσφέρει το 1GB στα 0,99$ για ένα χρόνο και χωρίς να μιλάει για προσφορές, ενώ μου παρέχει έτοιμα πακέτα για τον client (rpm και deb) και τη δυνατότητα να κάνω compile μόνος μου χωρίς να χρειαστεί να ψάξω. Ο δωρεάν χώρος μαζί με το referral είναι μικρότερος μεν, αλλά και πάλι αρκετός για να καλύψει τις ελάχιστες ανάγκες μου.
Σ' αυτή την περίπτωση λοιπόν, όσο κι αν αναγνωρίζω στην canonical την προσπάθεια που κάνει τόσα χρόνια τώρα, θα προτιμήσω μια άλλη εταιρεία που με αντιμετωπίζει πιο σωστά σαν καταναλωτή.
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 14 Οκτ 2012, 01:35

Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:Αν ρίξετε μια λίγο πιο προσεκτική ματιά, ΔΕΝ πρόκειται για προσφορά στο «πακέτο» του χώρου που προσφέρει η canonical για υπηρεσίες cloud.

Το Θέμα - το άρθρο - η δημοσίευση (όπως θέλεις πες την) την έγραψα εγώ. Δεν την πήρα από κάπου αλλού, δεν είναι είδηση που βγήκε στο διαδίκτυο και την αντέγραψα. Είναι κάτι που είδα (ναι για το streaming είναι το πλάνο) αλλά όπως θα διαβάσεις στο πρώτο ποστ στις σημειώσεις, δεν με ενδιαφέρει το live streaming , με ενδιαφέρει ο χώρος που σου προσφέρει μέσω αυτού, με μόνο 1,5 ευρώ(περίπου) που στοιχίζει ένα τραγούδι , 20GB έξτρα για να αποθηκεύσεις ότι θέλεις (όχι μόνο τραγούδια). Αυτό το έκανα εγώ (επαναλαμβάνω) είδηση και είπα εκμεταλλευτείτε αν θέλετε τον έξτρα χώρο στο cloud της Canonical. Οπότε το παρακάτω απλά δεν ισχύει.
Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:αλλά ούτως ή άλλως ξέφυγε από την πρώτη κιόλας δημοσίευση και τον τίτλο του θέματος.
.

Το Θέμα αφορά τον έξτρα χώρο που σου προσφέρει η Canonical με την αγορά ενός τραγουδιού από το Online strore της για 6 μήνες. Απ' ότι μας πληροφόρησε και ο konnn , με τα e-mail επικοινωνίας, με άλλο 1,5 ευρώ θα μπορείς να ανανεώσεις τον χώρο αυτό (των 20GB) για άλλους 6 μήνες. Μέχρι τότε θα δούμε.
Η προσφορά αυτή δεν νομίζω πως μπορεί να συγκριθεί, προς στιγμήν, με καμία άλλη υπηρεσία Dropbox κλπ.

Επίσης το cloud δεν χρησιμοποιείται μόνον για backup. Επίσης αλίμονο αν οι υπηρεσίες cloud σου προσέφεραν τον χώρο αποθήκευσης για πάντα.. σε όλες τον νοικιάζεις για κάποιο καιρό (όσο πληρώνεις).
Αυτό πάρτε το σαν δέλεαρ.. ναι εδώ συμφωνώ
Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:Πρόκειται καθαρά για μια έξτρα προσφορά σαν δέλεαρ
, όπου εμάς (εμένα τουλάχιστον , γι' αυτό άνοιξα και το θέμα) δεν μας ενδιαφέρει το Live Streaming αλλά ο χώρος και το χαμηλό κόστος αυτού.

Γι' αυτό το λόγο κι επειδή για να ομολογήσω μου φάνηκε υπερβολική η προσφορά , πρώτα το δοκίμασα ο ίδιος (όπως θα δείτε και στις εικόνες στο πρώτο ποστ) και μετά αφού διαπίστωσα πως αληθεύει (και δεν είναι κάποιο επικοινωνιακό τρικ) το δημοσίευσα.
Να επαναλάβω εδώ και να κλείσω πως, το θέμα αφορά τον έξτρα χώρο που μπορείς να κερδίσεις στο cloud, αγοράζοντας μόνον ένα τραγούδι , για 6 μήνες.

Αυτή είναι η ουσία του συγκεκριμένου θέματος , όλα τα υπόλοιπα είναι απόψεις - γνώμες οι οποίες (κατά τη γνώμη μου) πρέπει να είναι σεβαστές από όλους , αλλά επειδή είχε γίνει πολύ OffTopic το θέμα , αρχίζοντας αναλύσεις περί ανταγωνισμού , μονοπωλίων,προσφορών κλπ... γι' αυτό παρακάλεσα να διατηρηθεί όσο γίνεται πιο "καθαρό".
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ