Richard Stallman για το Ubuntu (16/02/2013)

...από το ubuntu, το linux, και το ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοιχτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Συντονιστές: adem1, ubuderix

Re: Richard Stallman για το Ubuntu (16/02/2013)

Δημοσίευσηαπό airmaik » 17 Φεβ 2013, 22:24

lepidas έγραψε:
δεν ειναι το ubuntu, ειναι η κοινοτητα που το εκανε ετσι και η τυχη.
πχ. αμα κλεισουμε την κοινοτητα/φορουμ και σβησουμε και τα θεματα το ubuntu στην ελλαδα θα γινει puppy linux

το πιστεύω με τα χίλια αυτο

αν δεν υπήρχε αυτο το φορουμ θα ήτανε πολυ λιγότερα τα ατομα που έχουνε ubuntu στην ελλαδα!!
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πρώτα βήματα
2 Ubuntu 12.04 precise 3.6.3-030603-generic 64bit (el_GR.UTF-8), Ubuntu 3.2.0-32-generic
3 Intel Core i5-3570 CPU @ 3.40GHz ‖ RAM 7941 MiB ‖ ASUSTeK COMPUTER INC. P8Z77-V PRO
4 nVidia GF108 [GeForce GT 440] [10de:0de0] (rev a1)
5 wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01) ⋮ eth0: Intel 82579V Gigabit Network Connection [8086:1503] (rev 04)
Άβαταρ μέλους
airmaik
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sotos21 » 17 Φεβ 2013, 22:37

έγραψε:αν δεν υπήρχε αυτο το φορουμ θα ήτανε πολυ λιγότερα τα ατομα που έχουνε ubuntu στην ελλαδα!!

Επίσης και εγώ.
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Καθόλου
2 Ubuntu 23.10 Mantic Minotaur 6.3.0-7-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity:Unity7:ubuntu unity)
3 AMD Ryzen 7 7730U with Radeon Graphics ‖ RAM 15368 MiB ‖ASUS TN3604YA - ASUS Vivobook_S_Flip TN3604YA_TN3604YA
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Barcelo [1002:15e7] {amdgpu}
5 wlp1s0: MEDIATEK Corp. Device [14c3:7922]
Άβαταρ μέλους
sotos21
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 18 Φεβ 2013, 18:34

Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bobos73 » 19 Φεβ 2013, 07:39

sotos21 έγραψε:
έγραψε:αν δεν υπήρχε αυτο το φορουμ θα ήτανε πολυ λιγότερα τα ατομα που έχουνε ubuntu στην ελλαδα!!

Επίσης και εγώ.

παιδια πιστευω πως αυτο ισχιει διεθνος. δεν υπαρχει αμφιβολια πως οι κοινοτητες παιζουν πρωταγονιστικο ρολο, ποσο μαλον στις χωρες οπου η γλωσα δεν ειναι τα αγγλικα!βεβαια και η καθε διανομη παιζει πανω σε αυτο το κοματι. το ubuntu ειναι διανομη με ολες τις ευκολιες της. παιζει και αυτο τον ρολο του....
Γνώσεις ⇛ Linux: πολυ Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι┃ Αγγλικά: τιποτις! γρι!
Λειτουργικό σε Η/Υ Ubuntu 20.04.1 64bit σε MSI B460M PRO-VDH
Επεξεργαστής =i 3 10100│ Μνήμη =16GB│ Κάρτα Γραφικών =nVidia GeForce GTX 1060│SSD SAMSUNG 860PRO│ Οθόνη=LG M2452 LED 24'' 1980Χ1080 pixels
bobos73
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Richard Stallman Talks About Ubuntu. (Απορία)

Δημοσίευσηαπό Muttley Black » 17 Φεβ 2014, 18:24

Ανοίγω αυτό το νήμα σαν νέος χρήστης "Linux" ,σίγουρα ημιμαθής αλλά συνάμα νεοφώτιστο μέλος και υποστηριχτής της φιλοσοφίας του ελεύθερου λογισμικού / λογισμικού ανοιχτού κώδικα. Είμαι ένας χρήστης γεμάτος απορίες προφανώς και στα θέματα λειτουργικότητας ενός νέου για εμένα λειτουργικού περιβάλλοντος χρήσης, αλλά και ιδεολογικά. Γνώμονας μου όταν άφησα τα "windows" ήταν κατά κόρον να εμπλακώ όσο το δυνατόν περισσότερο με την κοινότητα του ελεύθερου λογισμικού να την υποστηρίξω με κάθε μέσο που διαθέτω και σαφώς όταν αποκτήσω ανάλογη εμπειρία να γίνω μέρος της.

Δεν άφησα τα window ούτε γιατί ήθελα να αναστήσω ένα παλιό pc, ούτε για οικονομικό συμφέρον και ούτε για δοκιμή. Το έκανα βασικά λόγο ιδεολογίας. Δεν με ενδιαφέρει αν συναντήσω 40 κύματα ή αν τελικά διαπιστώσω το ότι τελικά τα windows με βολεύουν καλύτερα. Θα παλέψω με Linux και θα τα καταφέρω.

Αυτός ο μικρός πρόλογος δεν είναι ανούσιος λόγο του ότι ήθελα να ξεκαθαρίσω το γιατί και το πως.
Αφορμή για αυτό εδώ το νήμα είναι ένα video που είδα σχετικά με το ubuntu και πραγματικά θα ήθελα τα σχόλια σας. Προς θεού δεν έχω σκοπό να φουντώσω τα αίματα, αλλά έχω μια σειρά από απορίες που νομίζω ότι μόνο εδώ μπορούν να απαντηθούν. Είστε σαφώς πιο γνωστικοί από εμένα και περισσότερο καταρτισμένοι.

• Είναι πράγματι έτσι όπως ακριβώς τα λέει;
  • Αν ναι, σας ενοχλεί αυτό που γίνετε με την Canonical;
  • Ποια διανομή πιστεύετε οτι ακολουθεί κατά γραμμα την φιλοσοφία του ελεύθερου λογισμικού;
  • Πιστεύετε ότι η εμπλοκή της Canonical με το Ubuntu μόνο θετικά στοιχεία μπορεί να φέρει στην εξάπλωση του ελεύθερου λογισμικού διεθνώς;
  • Αν ενοχλήστε με κάτι θα θέλατε να το αναφέρετε εδώ προς συζήτηση;

Το Video:
Τελευταία επεξεργασία από Muttley Black και 17 Φεβ 2014, 19:13, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
:problem: ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ!!! :D
Γνώσεις ⇛ Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμός: Ευσεβής πόθος ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ BunsenLabs 8.2 "Hydrogen" σε Toshiba satellite C660D 10D
Προδιαγραφές ⇛ AMD V140 │ 2GB │ ATI Mobility Radeon HD 4200 Series │ Realtec RTL8188C Wireless LAN 802.11n PCI-E NIC│Realtec HD Audio │ 15.4" - 1366x768
Άβαταρ μέλους
Muttley Black
punkTUX
punkTUX

IRC: MuttleyBlack
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 17 Φεβ 2014, 19:03

Τα θέματα συγχωνεύτηκαν.

Όχι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που ανοίγεις αυτό το νήμα. Όλοι μπορούμε να σχολιάζουμε και τα καλά και τα στραβά ενός συστήματος και πόσο μάλλον ο RMS που θεωρείται ο πατέρας του ελεύθερου λογισμικού.

Muttley Black έγραψε:Είναι πράγματι έτσι όπως ακριβώς τα λέει;

Ο όρος Spyware προϋποθέτει "κατασκοπεία". Το αν αυτό το feature του Amazon στέλνει δεδομένα αναζητήσεων σε servers της Canonical ή της Amazon μπορεί να το διαπιστώσει κάποιος εύκολα με ανάλυση της κίνησης του δικτύου. Για να είναι κάτι spyware πρέπει να κάνει κάτι και να το κρύβει από τον χρήστη. Στο ελεύθερο λογισμικό ακυρώνεται αυτό διότι ο κώδικας είναι διαθέσιμος, δεν κρύβεται τίποτα.
Ο RMS θέλει να τονίσει το θέμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Muttley Black έγραψε:Αν ναι, σας ενοχλεί αυτό που γίνετε με την Canonical;

Προσωπικά, έχω αναφέρει ξανά πως το Ubuntu είναι της Canonical, οπότε το κάνει ότι θέλει. Και καλά κάνει.
Εμένα δεν με ενοχλούν οι αλλαγές (βλέπε Unity, Mir...), αλλά ο τρόπος που παρουσιάζονται, δηλαδή το Marketing.
Η Canonical έχει δημιουργήσει θέσεις εργασίας για πάρα πολλούς προγραμματιστές, σχεδιαστές κ.α. τους οποίους φυσικά πληρώνει, για να παράγουν ένα σύστημα το οποίο κυκλοφορεί τσάμπα στο διαδίκτυο και όχι μόνο αυτό, αλλά μπορεί να το πάρει ο καθένας, να το τροποποιήσει και να το δώσει και αυτός. Οπότε κάπως πρέπει η εταιρεία να βγάλει χρήματα για να πληρώνει τους υπαλλήλους της αλλά και να δίνει κέρδος στους ιδιοκτήτες της. Οι συμφωνίες που κάνει οπότε δεν είναι κατακριτέες, αρκεί να υπάρχει διαφάνεια.

Η Canonical έχει οδηγήσει το Ubuntu σε ένα δύσκολο μονοπάτι. Προσπαθεί να το διακρίνει από όλες τις υπόλοιπες διανομές GNU/Linux και να το εισάγει σε μία αγορά που κυριαρχούν συστήματα όπως το Windows, OS X, iOS, Android (ελεύθερο λογισμικό) κλπ. Πράγμα αρκετά δύσκολο και από ότι φαίνεται, κάθε απόφαση που παίρνει έχει ως σκοπό να επιτύχει αυτόν τον στόχο.

Muttley Black έγραψε:οια διανομή πιστεύετε οτι ακολουθεί κατά γραμμα την φιλοσοφία του ελεύθερου λογισμικού;

Καμία που να προτείνεται για έναν κοινό χρήστη. Είναι πολύ λίγες οι διανομές που αποτελούνται από 100% ελεύθερο λογισμικό και δεν λειτουργούν σε όλα τα μοντέλα υπολογιστών. Oρίστε και τα κριτήρια επιλογής.

Muttley Black έγραψε:Πιστεύετε ότι η εμπλοκή της Canonical με το Ubuntu μόνο θετικά στοιχεία μπορεί να φέρει;

Να σου πω την αλήθεια, δεν κατάλαβα καλά την ερώτηση. Οπότε αν θες, ανέπτυξέ την λίγο.

Muttley Black έγραψε:Αν ενοχλήστε με κάτι θα θέλατε να το αναφέρετε εδώ προς συζήτηση;

Προσωπικά ναι, αλλά η πλειοψηφία αυτών των συζητήσεων για κάποιο λόγο δεν έχουν θετική κατάληξη. :P
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 17 Φεβ 2014, 19:08

Muttley Black έγραψε:την υποστηρίξω με κάθε μέσο που διαθέτω και σαφώς όταν αποκτήσω ανάλογη εμπειρία να γίνω μέρος της.

Μέρος της είσαι ήδη. Μέλος (του φόρουμ) και μέρος της κοινότητας Ubuntu-gr. Αυτό που θέλω να πω είναι πως, δεν χρειάζεται κάποιος να έχει εμπειρία και να είναι παντογνώστης (στο Linux) για να είναι μέρος της κοινότητας ubuntu-gr. Από την στιγμή που συμμετέχεις ενεργά και από την στιγμή που θέλεις (εσύ ο ίδιος) να αισθάνεσαι μέρος της κοινότητας, τότε... είσαι.

Muttley Black έγραψε:Είστε σαφώς πιο γνωστικοί από εμένα και περισσότερο καταρτισμένοι.

Έχει την σημασία του αυτό που λες, αλλά ως ένα βαθμό. Από εκεί και πέρα, δεν είναι θέμα γνώσεων αλλά προσωπικής άποψης του καθενός.

Έτσι όπως τα λέει είναι. Δηλαδή, δεν αναφέρει κάτι το οποίο είναι ψευδές. Τα λέει βέβαια υπό το δικό του πρίσμα (έτσι όπως εκείνος βλέπει τα πράγματα) και η οπτική γωνία του Richard Stallman είναι πολύ... restricted να το πω; έτσι για να κάνουμε και ένα αστειάκι.

Άλλες φορές ναι, άλλες φορές όχι. Βασικά, αν έχεις στο μυαλό σου (πάντα όμως) ότι το Ubuntu δεν είναι μια κοινοτική διανομή αλλά την διαχειρίζεται μια εταιρία, τότε θα είσαι OK. Για το συγκεκριμένο (με το amazon lens..κλπ), μπορείς να το απενεργοποιήσεις πάντως. Να το αφαιρέσεις και εντελώς από το σύστημά σου, αν σε ενοχλεί.
Muttley Black έγραψε:Ποια διανομή πιστεύετε οτι ακολουθεί κατά γραμμα την φιλοσοφία του ελεύθερου λογισμικού;

Η δική του ; Και όταν λέω η δική του, εννοώ το gNewSense. Θα πρέπει όμως να την χρησιμοποιήσεις όπως είναι, χωρίς να προσθέσεις οποιοδήποτε κλειστό λογισμικό / plugin / extra.. κλπ.
Muttley Black έγραψε:Αν ενοχλήστε με κάτι θα θέλατε να το αναφέρετε εδώ προς συζήτηση;

Το ότι θα το αναφέρουμε δεν σημαίνει βέβαια πως θα διορθωθεί κιόλας. Ένας γενικός «κανόνας» για το Ubuntu θα μπορούσε να είναι: "Η κοινότητα προτείνει, αλλά η εταιρία αποφασίζει." Δεν θα αναφέρω κάτι συγκεκριμένο, αλλά κατά καιρούς με ενοχλούν διάφορα πράγματα. Ωστόσο, διορθώνονται (είτε με την δική μου παρέμβαση στο σύστημα, είτε μέσω κάποιας bug αναφοράς). Όσο αυτό συμβαίνει (δηλαδή να μπορώ να παρέμβω και να διορθώσω ότι με ενοχλεί, με ενοχλεί πραγματικά όμως) τότε είμαι εντάξει.
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 17 Φεβ 2014, 19:13

Είναι.

Το ζήτημα με το Amazon (αν και απενεργοποιείται εύκολα, νομίζω ότι αφορά μόνο στο unity) το βρίσκω ενοχλητικό, όντως το τι δημοσιοποιείται γύρω από τις προτιμήσεις μου είναι και πρέπει να είναι αποκλειστικά δική μου επιλογή.
Όσον αφορά στην ενσωμάτωση "κλειστών πακέτων", όχι. Αν υπήρχε σοβαρή εναλλακτική σε όλα τα προγράμματα με ανοιχτό λογισμικό, βεβαίως και θα προτιμούσα αυτήν την εναλλακτική, όμως αν δεν υπάρχει και μια εφαρμογή ή οδηγός μου είναι απαραίτητη, προτιμώ να ενσωματώνεται και ας αποτελεί "ιδεολογική" παρέκκλιση.

Muttley Black έγραψε:Ποια διανομή πιστεύετε οτι ακολουθεί κατά γραμμα την φιλοσοφία του ελεύθερου λογισμικού;

Οποιαδήποτε δεν περιλαμβάνει κλειστά πακέτα.

Muttley Black έγραψε:Πιστεύετε ότι η εμπλοκή της Canonical με το Ubuntu μόνο θετικά στοιχεία μπορεί να φέρει;

Τι ακριβώς εννοείς εμπλοκή της Canonical με το ubuntu. Ούτως ή άλλως δικό της project είναι, και αν προκρίνει κανείς την ευχρηστία και την προσέλκυση νέων χρηστών, μπορεί να καταλήξει σε θετικά συμπεράσματα. Αν προκρίνει την "ιδεολογική καθαρότητα" , προφανώς όχι.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 17 Φεβ 2014, 19:48

Muttley Black έγραψε:Προς θεού δεν έχω σκοπό να φουντώσω τα αίματα, αλλά είναι μια απορία που νομίζω οτι μόνο εδώ μπορεί να απαντηθεί.
Κάποτε υπήρχε στο φόρουμ μια τεράστια εντονότηατη συζήτηση γι αυτό ακριβώς το θέμα, μέχρι που λόγω βλάβης σε έναν δίσκο του server που φιλοξενεί το forum, χάθηκαν περίπου 2-3 μήνες και η συζήτηση ευτυχώς εξαφανίστηκε.
Το θέμα εκείνο το είχα ανοίξει εγώ, δημοσιεύοντας μια μετάφρασή μου από το πρωτότυπο σχετικό άρθρο του Richard Stallmann για το θέμα.
Η μετάφραση αυτή αναδημοσιεύτηκε σε άρθρο του blog osarena.net όπου και είναι πλέον διαθέσιμη για όποιον θα ήθελε να διαβάσει το αρχικό άρθρο στα ελληνικά.

Μιας και έχω λοιπόν μια σχετική προϊστορία στους εμπρησμούς, ας ρίξω (πάλι) ένα μπουκαλάκι λάδι στη φωτιά που θα ακολουθήσει:
Εξαρτάται.
Η λειτουργία αναζήτησης του dash είναι ακριβώς όπως την περιγράφει. Αν αυτό αρκεί, τότε τα πράγματα είναι πράγματι έτσι όπως ακριβώς τα λέει.
Ο χαρακτηρισμός spyware είναι ανακριβής όμως, μιας και η λειτουργία αυτή δεν είναι καθόλου κρυφή. Αντιθέτως, διαφημίζεται από το Ubuntu ως παροχή για κάποιες διευκολύνσεις. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να απενεργοποιηθεί με έναν απλό τρόπο όπως πχ στο δικό μου σύστημα

Ένα κλασσικό spyware θα φρόντιζε να κρυφτεί ακριβώς για να μην απενεργοποιηθεί.
Ο όρος "adware" είναι σαφώς καταλληλότερος για να περιγραφεί η λειτουργία αναζήτησης του dash.
Προσωπική μου άποψη σε αυτό, είναι πως το χειρότερο χαρακτηριστικό της λειτουργίας αυτής είναι η απόλυτη κακογουστιά που φέρνει στο desktop.

Η Canonical είναι μια ιδιωτική εταιρεία και πληρώνει ένα σωρό προγραμματιστές και πολλές ακόμα υποδομές για να συντηρεί και να αναπτύσσει το Ubuntu. Επειδή λοιπόν το Ubuntu εμείς δεν το πληρώνουμε και η Canonical δεν παίρνει επιχορηγήσεις, κατά καιρούς πιθανώς να κάνει συμφωνίες με άλλες εταιρείες (στη συγκεκριμένη περίπτωση την Amazon) ώστε να έχει κάποια έσοδα.
Είτε μας ενοχλεί είτε όχι, απλά δεν μας πέφτει λόγος. Αν κάποιος ενοχλείται πολύ, ας μη χρησιμοποιεί Ubuntu για να μη δίνει ευκαιρία στην Canonical να αυτοδιαφημίζεται.

Εδώ βέβαια πολλοί θα απαντήσουν «εγώ δεν χρησιμοποιώ Ubuntu, χρησιμοποιώ κάποιο άλλο *buntu ή κάποια Ubuntu-based διανομή όπως Mint, elementary κτλ». Αν αυτό συμβαίνει γιατί κάποιος προτιμά τη διανομή αυτή από το Ubuntu για λόγους χρηστικότητας, γούστου κτλ τότε εντάξει. Αν όμως θεωρεί πως κατ' αυτόν τον τρόπο δεν συμμετέχει στη στήριξη της Canonical, i'm afraid i've got some bad news for you...
Όσο η οι διανομές αυτές συντηρούνται απευθείας από τους servers της Canonical, αυτή θα οικειοποιείται και το μερίδιο αγοράς των διανομών αυτών. Εξάλλου αυτή τις συντηρεί.

Εξαρτάται.
Ποια είναι η φιλοσοφία του ελεύθερου λογισμικού;
  1. Είναι η «χρησιμοποιούμε μόνο και κατ' αποκλειστικότητα ελεύθερο λογισμικό παντού και πάντα αδιαφορώντας για τις ελλείψεις που μπορεί να έχουμε όσον αφορά τη χρήση» που πρεσβεύει ο Richard Stallmann;
    Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει εδώ μια λίστα και εύχομαι καλή τύχη σε όποιον τις δοκιμάσει. Αλλά μην ακούσω «γιατί δεν παίζει το youtube, γιατί δεν μου δουλεύει το wifi, η κάρτα γραφικών» κτλ σε αυτή την περίπτωση.
  2. Είναι η «χρησιμοποιούμε ελεύθερο λογισμικό όπου μπορούμε, αλλά δεχόμαστε τη χρήση διαθέσιμου κλειστού λογισμικού όταν δεν έχουμε εναλλακτική, προβάλλοντας παράλληλα τις προσπάθειες της κοινότητας να φτιαχτεί μια εναλλακτική λύση»;
    Είναι αυτό που λίγο πολύ ακολουθούν σχεδόν όλες οι διανομές.
  3. Υπάρχει και η λογική «χρησιμοποιούμε το καλύτερο διαθέσιμο λογισμικό, αδιαφορώντας για το αν είναι ελεύθερο λογισμικό ή όχι», αλλά αυτό σπάνια το βλέπεις σε μια διανομή. Το υιοθετούν όμως πολλοί χρήστες.

Ναι.
Εκτός αν εννοούμε για την τσέπη του ιδρυτή της, γι αυτή την περίπτωση μάλλον όχι.

Ενοχλούμαστε (εγώ τουλάχιστον) με τους διαφόρους "Stallmann" του Ίντερνετ που γράφουν στο Google+ το Fecebook και το Twitter για την ιδιωτικότητα (ενώ δημοσιεύουν όλη τους τη ζωή εκεί) και σχολιάζουν στο youtube την «καθαρότητα» των διανομών ενώ βλέπουν flash videos και παίζουν παιχνίδια με τους κλειστούς οδηγούς της κάρτας τους.

Ο Stallmann αυτά που λέει δεν τα λέει στο βρόντο, τα κάνει κιόλας. Για να μην ξεφεύγει από τις αρχές του χρησιμοποιεί ένα πανάρχαιο λάπτοπ που οι περισσότεροι από μάς ούτε για χάρισμα δεν θα το καταδεχόνταν.
Τελευταία επεξεργασία από fkol k4 και 17 Φεβ 2014, 20:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό evolgen » 17 Φεβ 2014, 20:08

Για να μην επαναλάβω αυτά που έχουν ήδη ειπωθεί, αξίζει να διαβάσετε τον τρόπο που χειρίζεται τον υπολογιστή σήμερα ο κατά τα άλλα αξιοσέβαστος Richard Stallman: https://stallman.org/stallman-computing.html

Αν κάποιος θέλει να υιοθετήσει αυτούσια την ιδεολογία του Stallman χωρίς εκπτώσεις, τότε η χρήση που θα κάνει δε θα διαφέρει και πάαααρα πολύ από αυτήν.
Το να μειώνεις ένα έργο ελεύθερου λογισμικού, επειδή θεωρείς το δικό σου καλύτερο,
είναι απαράδεκτη συμπεριφορά και δε συμβαδίζει με τις αρχές του ελεύθερου λογισμικού.

Γνώσεις Linux: Μέτριο++ ┃ Προγραμματισμός: Perl, R, Python, SQL, C, Common Lisp, BashΑγγλικά: Άριστα

1. Ubuntu 14.04 trusty
2. Intel Core i7-3520M CPU @ 2.90GHz ‖ RAM 7892 MiB
3. Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
4. eth0: Broadcom NetXtreme BCM57765 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:16b4] (rev 10) ⋮ eth1: Broadcom BCM4331 802.11a/b/g/n [14e4:4331] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
evolgen
daemonTUX
daemonTUX

IRC: bioevolgenec
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Νέα - Ειδήσεις - Ανακοινώσεις