OPanos έγραψε:Όταν υπάρχουν εφαρμογές ανοιχτού λογισμικού -jitsi- που προσφέρουν κρυπτογράφηση στις συνομιλίες μέσω web cam με το πρωτόκολλο OTR, και όπως η pidgin με το ίδιο πρωτόκολλο σε chat / irc, δεν καταλαβαίνω -εγώ πάλι έτσι?- γιατί να αφήσω τα δεδομένα μου στα χέρια της οποιασδήποτε google.
Αν έχω καταλάβει σωστά τα όσα διάβασα σχετικά με το webRTC.
Είναι ένα plugin-free project. Όταν αναπτυχθεί πλήρως μάλλον θα πάνε περίπατο plugins του τύπου adobe flash player. Ας μην είμαστε προκατειλημμένοι με την Google. Ναι παρακολουθεί ναι κάνει tracking, αλλά εδώ πρόκειται για ένα project ανοιχτού κώδικα = ασφάλεια = δεν μπορεί να κρύψει κάτι.
Το όλο θέμα της ιδιωτικότητας που τελευταία έχει γίνει μόδα (ας είναι καλά η NSA) δεν έχει κάποια σχέση με το webRTC. Έχει σχέση με την σελίδα στην οποία έχει ενσωματωθεί το webRTC. Το θέμα είναι η σελίδα. Αν για παράδειγμα είναι https, τότε τα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα και ασφαλή.
Φαντάζομαι και προγράμματα του τύπου jitsi θα υποστηρίξουν και αυτή την υπηρεσία.
Ακόμη βέβαια δεν έχω καταφέρει να μιλήσω μέσω Firefox WebRTC. Μόνο μέσω Chrome σε κάτι δοκιμές που κάναμε. Είναι ακόμη στη αρχή πιστεύω.
Αυτό που πάνε να καταφέρουν σιγά-σιγά, είναι να κάνεις τα πάντα μέσα από έναν περιηγητή. Επικοινωνία - παιχνίδια - βίντεο - μουσική.. και όλα χωρίς έξτρα plugins τρίτων.